Šį savaitgalį, Londone ir Kembridže įvyko dar šešerios A.Sabonio taurės turnyro (ASTT) dvikovos, kuriose įskaitinius taškus iškovojo favoritėmis laikomos ekipos. Tiesa, dėl pergalių joms teko gerokai pavargti.

Centrinės rungtynės. Neabejotinai atkakliausia kova vyko akistatoje tarp „Medelyno“ (1-1) ir „Seciro BC“ (1-1) ekipų, kurią rezultatu 83:79 laimėjo pastaroji komanda.

Dvikovą geriau pradėjo „Seciro“ vyrai, kurie sužaidus penkias minutes pirmavo rezultatu (13:6). Visgi netrukus „Medelyno“ ekipa atsigavo, pavijo varžovus, o dvikovos pusiaukelėje įgijo apčiuopiamą pranašumą (47:41).

Po didžiosios pertraukos susitikimo scenarijus nė kiek nepakito – rezultatas svyravo tai į vieną, tai į kitą pusę, tad nieko nuostabaus, jog rungtynių nugalėtojas sprendėsi tik pačioje dvikovos pabaigoje.

 Likus žaisti penkias minutes „Medelynas“ dar turėjo minimalią persvarą (66:65), tačiau per likusį laiką sėkmingiau susikurtas progas išnaudojo „Seciro BC“ kolektyvas, kuris nuaidėjus finalinei sirenai šventė sunkią pergalę.

(Ne)tikėtumas. Vienerios rungtynės įvyko Kembridže, kur varžosi ASTT D grupės ekipos, o jose „Švyturio“ (2-0) atstovai rezultatu 91:72 sutriuškino iki tol pralaimėjimų nepatyrusią „Kubus United“ (4-1) ekipą.

Pakiliai rungtynes pradėjusi „Švyturio“ komanda dar pirmajame kėlinuke įgijo dviženklį pranašumą (23:10). Nors vėliau „Kubus United“ pakilo ant kojų ir ilgą laiką neleido varžovams didinti persvaros, tačiau itin prasta lemiamo kėlinuko pradžia sudaužė visas „jungtinės komandos“ viltis atgaivinti intrigą.

Gerai pradėję dvikovą, „Švyturio“ krepšininkai dar geriau ją pabaigė ir pasigirdus finaliniam teisėjo švilpukui šventė antrąją pergalę iš eilės.

Staigmena? Šiokią tokią staigmeną pateikė „Lithuanian BC“ (1-1) kolektyvas netikėtai lengvai rezultatu 75:63 įveikęs „Kyborgų“ (0-1) krepšininkus.

Jau nuo pirmųjų dvikovos minučių į priekį išsiveržę LBC krepšininkai tvirtai laikė susitikimo vairą savo rankose, greit susikrovė dviženklį pranašumą ir nė akimirkai neleido varžovams pagalvoti apie intrigos atkūrimą.

„Kyborgų“ atstovas spaudai Rokas Janutėnas puikiai žinojo nesėkmės priežastis: „Nelabai yra, ką pakomentuoti. Mes nepataikėme metimų - „iš žaidimo“, metėme vos 31% taiklumu, nuo baudų metimų linijos - 59%. Su tokiu taiklumu sunku tikėtis įveikti varžovus. Tuo tarpu „Lithuanian BC" sužaidė geras rungtynes, darė mažai klaidų, geriau pataikė ir pelnytai laimėjo šią dvikovą“.

Nebuvo lengva. Solidžią pergalę šventė „Anykščių“ (2-0) komanda rezultatu 81:59 palaužusi „Service Market“ (0-1) ekipą.

Dvikovos favoritais laikyti anykštėnai greit pateisino savo statusą ir jau pirmojo kėlinuko viduryje pirmavo rezultatu 8:2. Nors vėliau „Service Market“ puolimo mechanizmas įsisuko, tačiau „Anykščių“ ekipa demonstravo gerokai kokybiškesnį krepšinį, išlaikė pergalingą pranašumą ir galiausiai šventė įtikinamą pergalę.

Nugalėtojų komandos vadovas Dalius Sližys buvo laimingas: „Pirmiausia norėčiau padėkoti abiem komandoms už gražų žaidimą. Pergalė  nebuvo lengva, nes mūsų ekipa žaidė nesusikaupusi,  o tai leido varžovams lemiamame kėlinuke priartėti iki 5 taškų. Visgi per likusias pagrindinio laiko minutes spurtavome ir iškovojome solidžią pergalę“.

Geometrinė progresija. Mažiausiai vargo sekmadienio popietę turėjo turnyro favorite laikoma „Baltic Staff“ (2-0) komanda net 61 taško skirtumu rezultatu 108:47 patiesusi „Sparta BC“ (0-2) atstovus.

Nors didžiąją rungtynių dalį „Baltic Staff“ krepšininkai žaidė vos penkiese, tačiau tai nesutrukdė jiems palaikyti itin aukšto tempo, tiksliai atakuoti varžovų krepšį bei geometrine progresija auginti savo persvarą. Sužaidus dešimt minučių komandas skyrė 13 taškų, dvikovos pusiaukelėje  - 38, o trečiojo kėlinuko pabaigoje net 50 taškų (87:37).

Nepaisant triuškinamo pranašumo favoritai nemažino apsukų ir nuaidėjus finalinei sirenai šventė kol kas didžiausią pergalę šio sezono A.Sabonio taurės turnyro dvikovose.

Favoritės pergalė. Gana įdomiai susiklostė turnyro favorite laikomos „Lituanicos“ (1-0) ir „Saurum“ (0-1) komandos akistata, kurią rezultatu 88:74 laimėjo pirmoji ekipa.

Kaip ir tikėtasi favoritai galingai pradėjo rungtynes bei pamažu tolo nuo varžovų, kol trečiojo kėlinuko pabaigoje įgijo 27 taškų persvarą.

Lemiamame ketvirtyje „Saurum“ pakovojo dėl garbės ir ženkliai apkarpė turėtą deficitą, tačiau nuaidėjus finalinei sirenai įtikinamą pergalę šventė „Lituanicos“ ekipa.

Nugalėtojų komandos vadovas Linas Bridickas negailėjo varžovams komplimentų: „Sveikinu „Saurum“ ekipą su geru žaidimu. Nors „Lituanica“ laimėjo, tačiau paprakaituoti irgi teko. Nėra lengva vaikinams įpūsti motyvacijos, žaidžiant su silpnesne komanda. Vienu metu pirmavome net apie 30 taškų, tačiau dvikovos pabaigoje leidome varžovams šiek tiek sumažinti atsilikimą. Be to, verta pažymėti, kad šiandien mums trūko dviejų žaidėjų, kurie serga ir negalėjo žaisti“.

Savaitės MVP. Be didesnės konkurencijos geriausiu savaitės žaidėju tapo „Baltic Staff“ lyderis Karolis Stepanavičius, kuris akistatoje su „Sparta BC“ ekipa žaidė be keitimų, pelnė net 44 taškus, pataikydamas 17 iš 19 mestų dvitaškių metimų. Jis taip pat atkovojo 10 kamuolių, atliko 6 rezultatyvius perdavimus bei surinko net 59 (!) naudingumo balus.

Komentarai:
karolis
mieli oranzinio kamolio myletojai, kadangi esu tik megejas, tai negaliu zaisti profesionaliam krepsinyje. aciu kad, prisimenate mane ir gerbiate mane. ateikite i baltic staff rungtynes ir isvysite dar nematytu akimirkimu. iki
2015-03-07
-1
Atsakyti
karolis
mieli oranzinio kamolio myletojai, kadangi esu tik megejas, tai negaliu zaisti profesionaliam krepsinyje. aciu kad, prisimenate mane ir gerbiate mane. ateikite i baltic staff rungtynes ir isvysite dar nematytu akimirkimu. iki
2015-03-07
-2
Atsakyti
tomas
jus nejuokaukit :)) geriausiu atveju nkl vidutiniokuose galetu po 10min palost :)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-03-03
-2
Atsakyti
Flix
Visko buna, buna kai is mokyklos i NBA eina zaidejai, buna ir is megeju kurie pereina I profesionalu lygi. Priklauso nuo to, kiek tas zaidejas uzsisispyres pasiekti tiksla ;)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-03-03
-3
Atsakyti
Megejas
Nu su megejai tai karolis per stiprus, bet apie neptuna tai irgi svaigt nereikia. Kokiuose mazeikiuose, nevezi ar prienuose gal ir galetu pazaist, bet lkl vidutiniuokuose butu sunku, nes jis nezaidzia pries gerus varzovus. Gal ir isibegetu kada, bet taip nebuna kad is megeju lygos tiesiai i lkl vienus favoritu.
2015-03-03
Atsakyti
AAA
Galėtu Stepanavičiui Neptūnas kontraktą vėl pasiūlyti.Jau gaila žiūrėti, kaip užmirštamas talentas.
2015-03-03
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.