Turnyre Vilniuje triumfavo Biržų ekipa
Turnyre Vilniuje triumfavo Biržų ekipa
Kovo 13-15 d. Vilniuje vyko Europos jaunimo krepšinio lygos (EYBL) II diviziono turas, kuriame varžėsi Lietuvos ir kitų tautybių atstovai.

Sostinės krepšinio mokyklą (SKM) atstovavo Karolio Čyžiaus „SKM-KPMG“ ekipa. Vaikinai tris dienas trukusiuose mačuose žaidė penkias rungtynes su „Arsenal“, „Vasileostrovskaya“ bei „Runa“  ekipomis iš Rusijos, o taip pat kovojo su dvejomis lietuvių komandomis – Biržų SM ir Vilniaus KM „LUMO“.

EYBL turo mače SKM auklėtiniams pavyko pelnyti dvi pergales. Jie įveikė Rusijos ekipas „Arsenal“ ir „Runa“. Turnyre nepavyko išvengti pralaimėjimų. „SKM-KPMG“ nusileido Rusijos klubo „Vasileostrovskaya“ krepšininkams, o taip pat Biržų komandai.

Paskutinė kova buvo principinė. Vilniaus derbyje, kuriame susitiko „SKM-KPMG“ ir Vilniaus KM „LUMO“ komandos, sprendėsi SKM krepšininkų pozicija turnyrinėje lentelėje. Tam, kad būtų iškovota bronza trečiajame EYBL ture,  SKM ekipai reikėjo pergalės 28 taškų skirtumu. Tris rungtynių kėlinius „SKM-KPMG“ žaidėjai pirmavo ir atrodė, kad pergalę, nors ir ne tokiu dideliu skirtumu, tačiau pavyks pasiekti, visgi paskutinėmis rungtynių minutėmis padarytos klaidos lėmė varžovų pergalę dviejų taškų skirtumu.

Po paskutinių rungtynių SKM ekipos strategas sakė: „Viskas griūti pradėjo kai priešininkai pradėjo naudoti zoninį spaudimą. Daug kartų nespėjome grįžti į gynybą, padovanojome varžovams kamuolį ir jie perėmė iniciatyvą“. Anot trenerio, jo komanda aikštelėje atrodė geriau, tačiau viską nulėmė nesugebėjimas atsilaikyti prieš varžovų zoninę gynybą.

Galutinėje įskaitoje SKM penkiolikmečiai šiame ture užėmė 5-ąją vietą, o viso sezono ir iš viso jame žaistų trijų turų suvestinėje išsirikiavo 8-oje pozicijoje iš 16 galimų. „Pasirodymą ture vertinu vidutiniškai, galėjome pasirodyti ir geriau, tačiau tikrai atidavėme visas jėgas ir kovojome. Vyrai šaunuoliai“, – komentavo Čyžius.

Vilniuje vykusiame ture čempionais tapo lietuvių ekipa iš Biržų – ši komanda nė karto nepatyrė pralaimėjimų. Antroje vietoje išsirikiavo Rusijos klubo „Vasileostrovskaya“ krepšininkai, o bronzos medaliais pasidabino latvių ekipa „Spars“.

Naudingiausiu viso turo žaidėju buvo išrinktas Biržų SM lyderis Erikas Venskus, o rezultatyviausiu krepšininku pripažintas jo komandos draugas Šarūnas Valunta.

EYBL III turo žaidėjų TOP-5:

1. Erikas Venskus (Biržų SM)

2. Šarūnas Valunta (Biržų SM)

3. Aleksi Alekseev (BC „Vasileostrovskaya“)

4. Kristians Sefanovskis (BS „Spars“)

5. Jonas Labutis („SKM-KPMG“)

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.