Santa Okockytė buvo arti dvigubo dublio
Santa Okockytė buvo arti dvigubo dublio
Nuotr. Sūduva
Į Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) finalą tiesiausiu keliu žengė Marijampolės „Sūduva“, kuri antrose pusfinalio serijos rungtynėse 95:65 (38:13, 18:29, 21:11, 18:12) antrą kartą pranoko Kauno „Aistes-LSU-Paradis“ ir laimėjo pusfinalio seriją rezultatu 2:0.

Pirmajame pusfinalio susitikime, kuris vyko Marijampolėje, LMKL vicečempionės 87:53 šventė pergalę prieš kaunietes.

Rimvydo Samulėno auklėtinių finale lauks „Utenos“ ir Klaipėdos „Fortūnos“ poros laimėtoja.

Jau pirmojo ketvirčio pradžioje savo pranašumą pradėjo demonstruoti „Sūduva“, kuri rungtynes pradėjo atkarpa 10:2. Likus žaisti kiek daugiau nei 2 minutes, marijampolietės pirmavo jau 29:11, o kėlinį baigusios spurtu 9:0 po pirmųjų dešimties minučių buvo priekyje jau 25 taškų persvara – 38:13.

Antrajame kėlinyje, po 7 Jolantos Marmienės pelnytų taškų, „Aisčių-LSU-Paradis“ deficitas kiek sumažėjo – 27:44. Kėlinio pabaigoje atkarpą 8:2 laimėjusios kaunietės dar labiau priartėjo, o kėlinį laimėjusios 29:18 prieš ilgąją pertrauką sušvelnino atsilikimą iki 14 taškų – 42:56.  

Antrąją rungtynių dalį 6 taškais be atsako pradėjo viešnios iš Marijampolės ir vėl atstatė 20 taškų pranašumą – 62:42. Trečiajame kėlinyje kaunietėms prie varžovių ženkliai priartėti nepavyko, o komandas dažniausiai skyrė 20 taškų persvara. Sėkmingai kėlinį užbaigusi „Sūduva“ prieš prasidedant paskutiniam ketvirčiui buvo priekyje labiau nei įtikinamu rezultatu – 77:53.

Paskutinį ketvirtį atkarpa 11:0 pradėjo „Sūduva“ ir dar labiau įtvirtino savo pranašumą – 88:53. Likęs rungtynių laikas buvo tik formalumas, per kurį savo pranašumą marijampolietės išlaikė ir pergalę šventė rezultatu 95:65. Šiose rungtynėse snaiperės vardą dar kartą patvirtino Ela Briedytė, kuri pataikė net keturis tolimus metimus iš penkių.

„Aistės-LSU-Paradis“: Neringa Skadaitė (2/3 tritaškiai) 24, Jolanta Marmienė 17, Monika Petrauskaitė (6 atk. kam.) ir Laura Želnytė po 6.

„Sūduva“: Santa Okockytė (9 rez. perd.), Dovilė Saurazaitė ir Sandra Baliutavičiūtė po 15, Iveta Šalkauskė (5 atk. kam.) ir Ela Briedytė (4/5 tritaškiai) po 14. 

Komentarai:
:)
Tai pagal jus Flamboyant turetu visos komandos patenkt i atkrintamasias? Niekur taip nera, visada paskutines kelios komandos nedalyvauja atkintamosiose visose salyse, gal krepsinio taisykliu nelabai zinot :)
2015-03-31
+1
Atsakyti
MarijampoleVel finale!--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Ir vėl antra vieta.
2015-03-31
+2
Atsakyti
Kas cia per nesamoningas samprotavimas. Kartais siais metais Suduva negavo putu nuo tu nepilnameciu? Ka cia bezdi atsisedes prie tos klaviaturos. Sistema ir turi buti visiems vienoda. Jei yra 8 komandos tai visos lai turi vienodus sansus. Sakai kokia nauda is to kad zais pries nepilnametes nuo kuriu gavot putu ar siaulius? Ogi nuovargis, keliones, papildomos varzybos kurios islygins jegu santyki ir suvienodins ritma. Jeigu Eurolyga taikytu taoacia sistema kokia dabar yra lmkl tai Maccabi nebutu cempionais tape!
2015-03-31
+13
Atsakyti
pasiūlymasi
išvis siūlau panaikinti šitą pigia "pornografiją" ir nustoti parodijuoti krepšinį
2015-03-31
-1
Atsakyti
Nieko
OK keiciam sistema, darom visom lygias salygas, ir ka? Suzaistu Suduva 1/4 pries nepilnametes, o Utena pries Siaulius, ir ka? Gautusi kaip silpna treniruote. (ir nieko bedro su varzovu nepagarba, toks jegu skirtumas dabar)
2015-03-31
Atsakyti
Joooo
Dar tokiu nevykeliu ir neisprusiusiu pasirodo yra kaip flamboyant. Normaliai moteriske pasake, nei izeidinejo varzoviu nei ka. Pasake,kad ruosiasi pusfinliui ir finalui ir nebuvo kada ruostis tritaskiu konkursui, tai kurioje vietoje cia izeidineja ir negerbia varzoviu? Aplamai nereikia kreipt demesio i tokius kaip flamboyant ir apie ji kalbet perdaug jam demesio jis to nevertas. Saunuole ELA ir SUDUVA, taip ir toliau.
2015-03-31
+1
Atsakyti
Nezinau, ka tu cia paistalioji apie Briedyte ir varzoviu negerbima. Tu jos zodzius gali interpretuoti kaip nori. O ka jai reikejo atsakyt? Oi cia mes ruosiames dabar pusfinaliui, musu mintys visos tame mace.? Jeigu tu matei kaip Ela bendravo, tai gali suprast jos bendravimo stiliu ir manieras. Ji i visus klausimus atsako aiskiai, tiksliai ir paprastai. Pasake tiesa ir tiek, kad laukia pusfinaliai ir finalai. Be jokios arogancijos ar pazeminimo kitos komandos, vakar jos laimejo, sudauze su priesininkem rankom, pagerbe viena kitas ir viskas..Tu kalbi apie sistema, peiki ja, o isreiski neapykanta, ant krepsininkiu, uz tai, kad jos pasako tiesa. Keista, jau geriau pasakyt tiesa ir ja irodyt aiksteleje, nei sakyt eilines durnas frazes, va, kad labai gerbiam varzovus, ruosiames stipriai tam anam, negalvojam apie nieka kita, tik apie ateinanti maca:)
2015-03-31
-11
Atsakyti
Visa sistema yra tragiska. Vienos komandos losia pilnas atkrintamasias o kitos augindamos storas subines laukia sau jau pusfinalyje. Ir nereikia cia pasakoti apie tai kad reikia pacioms laimeti antra vieta ir tenkintis sita privilegija. Apgailetina. Kur ta LMKL direktore ziuri apsiredziusi savo raudonom balinem suknelem. O Briedyte tai gnyda paskutine, dar per zvaigzdziu diena lkl sake "neturejau laiko kada ruostis, nes mum rytoj pusfinalis o paskui finalai" . Kokia krysa taip sneketu apie priesininkes? Pagarbos biski reikia. Jeigu jau Suduva stipresne (kas ir taip matosi), tai bent nereikia taskytis tokiom frazem. Labai palaikysiu Utena finale, tikiuosi uzkraus malku Fortunai o tadieta yra gerai, juk sidabra gaus pelnytaia rimtai atspardisada liks antra. Bet antra vys uzpakalius Suduvai nes labai nepagarbu is senos Briedytes girdeti tokius issireiskimus akivaizdziai sumenkinant varzovus.
2015-03-31
-12
Atsakyti
to flamboyant
Ka tuo norejai pasakyti, pasiseke Suduvai, kad I finala pateko? O gal nenepelnytai?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-03-31
-2
Atsakyti
Gales Briedyte po karjeros sakyti kaip Robertas Giedraitis :"didziausias karjeros pasiekimas, kai du kart per tapacia savaite aplosem Ryta ir Zalgiri". Sitame sezone akivaizdu, kad bronza tenka iskovoti, o sidabras duodamas uz pralaimejima!
2015-03-30
+3
Atsakyti
Marijampole
Vel finale!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-03-30
Atsakyti
Anonimas
Ela Briedytė (4/5 tritaškiai) po 14.

Not bad
2015-03-30
-5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.