Giedrius Kurtinaitis Raseinių komandai pelnė 16 taškų
Giedrius Kurtinaitis Raseinių komandai pelnė 16 taškų
Nuotr. Vytalius Judickas/Alio, Raseiniai

Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) debiutantai Raseinių „Rasai“ atkrintamosiose varžybose pasirengę pateikti antrą sensaciją iš eilės. Trečiosiose ketvirtfinalio rungtynėse „Rasai“ išvykoje 75:70 (22:21, 18:13, 16:19, 19:17) palaužė Molėtų „Ežerūną-Karį“ ir serijoje iki trijų pergalių pirmauja 2-1.

Reguliariajame sezone tik 11-ąją vietą užėmę raseiniškiai dramatiškoje aštuntfinalio serijoje 3-2 eliminavo 6-oje vietoje čempionatą baigusį Šakių „Zanavyką“, o ketvirtfinalyje turnyro sistema juos suvedė su trečioje vietoje po reguliariojo sezono buvusiais „Ežerūno-Kario“ krepšininkais.

Pirmąjį mačą Molėtuose „Rasai“ pralaimėjo 79:84, tačiau antrajame namie varžovus sutriuškino 86:67, o po pastarosios pergalės apskritai perėmė iš jų aikštės pranašumą.

Sėkmingiausiai tarp nugalėtojų žaidė patyrę Valdemaras Savostjanovas ir Giedrius Kurtinaitis, pelnę atitinkamai 17 ir 16 taškų. Pralaimėjusiems po 19 taškų surinko Saulius Kuzminskas ir Gintautas Matulis.

Iniciatyva „Rasų“ pusėje buvo didžiąją rungtynių dalį, o lemiamą persvarą svečiai įgijo likus žaisti 3 min., kuomet po Savostjanovo tritaškio jų pranašumas išaugo iki 11 taškų (75:64). Per likusį laiką aukštaičių kolektyvas atsitiesti nesugebėjo.

Ketvirtosios serijos rungtynės balandžio 2 d. vyks „Rasų“ namų aikštėje.

„Rasai“: Valdemaras Savostjanovas 17, Giedrius Kurtinaitis 16, Gediminas Butkus 15, Darius Gricius 10, Karolis Guščikas 9 (7 atk. kam.).

„Ežerūnas-Karys“: Saulius Kuzminskas 19 (12 atk. kam.), Gintautas Matulis 19, Evaldas Baniulis 16, Eimantas Narušis 6.

Komentarai:
?
Ezerunas pralose, bet pagarba vyrams.

Komanda beveik be atsarginiu. Ar tiesa, kad vyrai, bent jau daugelis zaidzia už Ezeruna negaudami algos?
2015-04-02
-2
Atsakyti
puskinas
Molėtuose treneris yra grybas ir viskas, pralošė tik jis.
2015-04-01
Atsakyti
ha
del atmosferos, tai paziurekit kokiose arenose kas zaidzia. mazeikiu ten isvis mokyklos sale, tai yra daug lengviau sukurt gera atmosfera nei tarkim dzukijos ar lietkabelio fanam.

o beto jau cia daugelis skaicuoja biudzeta ir lkl reikalavimus :D dar net i finali ketverta nepapuole ir kad rasai nelaimes tai net neabejoju :D
2015-04-01
Atsakyti
Saunu del rasu.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-04-01
+5
Atsakyti
Bentukas
Būtų smagu Raseinių klubą pamatyti lkl, kiek teko skaityti, tai jie neturetu problemu del arenos, net ir padidinus vietu skaiciaus arenoje reikalavimus iki 1000, kitas dalykas biudzeto reikalvimai, bet jei jau tokie Prienai panasaus dydzio miestelis sugebejo ne tik, kad surinkti tinkama biudzeta, bet ir keleta metu net imti medalius, tai manau, kad Rasai bent jau isislaikyti lkl tikrai galetu, aisku kas be ko reiks didinti biudzeta.
2015-04-01
-8
Atsakyti
Horacijus
To To raseikai: Nemanau, kad jis turėjo omenyje, kad VISI klubai turi Rasams dėl fanų pavydėti, visos be išimties turi didesnį ar mažesnį savo miesto komandos fanų būrį, o Raseiniai, kaip mažas 10 tūkst. su viršum gyventojų turintis miestelis, sukuria itin jaukią atmosferą, kurios kartais nepamatysi ir LKL rungtynėse. Šaunu, kad stovi už savo miestą ir komandą. Peace.
2015-04-01
+8
Atsakyti
To raseikai
Klausyk. Nereikia pradet nesamoniu. Turbut nematei mazeikiu fanu grupuotes ir kaip mazeikiai yra palaikomi namu arenoje. Aibe metu is eiles mazeikiu fanai sukuria simtines minias palaikyt komandai svarbiuose varzybose todel ir mzk yra vienus is geriausiu fanu ir geriausia atmosfera LKL turintis klubas
2015-04-01
+2
Atsakyti
Nea
Ko norėti kai atsarginių ezerunas neturi.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-04-01
-3
Atsakyti
Raseika
Sveikinimai Rasams :) Laukiam 1000-nes sirgaliu armijos karpyneje :) uzkursim tokia pirty,kad neprasidejus rungtynems is Kariu liks,tik marijonetes :D

Lkl ir Nkl klubai gali tik pavydeti Rasams,uz ju kovinguma,uz tai,kad ne pavardes ar pinigai,pritraukia ziurovus;) respeckt :)
2015-03-31
-1
Atsakyti
Rasas
Nu tas komentatorius koks... Visas runktynes apie molėtus kalbėjo, už juos ėjo...

Ir komentatoriau, jie yra Rasai, o ne Rąsai....... Šaunuoliai Rasai, namuose irgi tikiuos laimėsit.
2015-03-31
+4
Atsakyti
Saunuoliai! Tikiuos laimes ir Raseiniuose. Ekspertai eilini karta suklydo. O dar smagiau kai komentatorius taip uz Moletus ejo
2015-03-31
+8
Atsakyti
Anonimas
vyks balandzio 2d.
2015-03-31
+3
Atsakyti
sad
taip laukiu tų rungtyniu, bet kaip gaila, kad metus laukt beveik:-)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-03-31
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.