Sekmadienį pasibaigė Baltijos moterų krepšinio lygos (BWBL) reguliariojo sezono varžybos, po kurių paaiškėjo aštuonios BWBL pusfinalių etape rungtyniausiančios komandos.

Jame rungtyniaus Marijampolės „Arvi“, Kauno „Laisvė“, Klaipėdos „Lemminkainen“, Vilniaus TEO (Lietuva), Rygos TTT, Rygos „Avantis/Turiba“  (Latvija), Gardino „Olimpia“ (Baltarusija) ir Južnoukrainsko „Olimp-Naek“  (Ukraina) ekipos.

Puikiai pasirodžiusios per šeštojo turo varžybas paskutinį kelialapį į BWBL pusfinalių etapą iškovojo Klaipėdos „Lemminkainen“ krepšininkės. Klaipėdietės per savaitgalį vykusį paskutinį reguliariojo BWBL sezono turą šventė dvi pergales per trejas rungtynes ir turnyrinėje lygos lentelėje užėmė septintą vietą.

„Lemminkainen“, kartu su Talino „Audentes“, Talino TLU/AJ ir Minsko „Minsk-2006“ (Baltarusijos jaunių rinktinė) ekipomis iškovojo po 3 pergales ir patyrė po 7 pralaimėjimus. Septintą vietą klaipėdietėms lėmė geresni tarpusavio rungtynių rezultatai.

„Lemminkainen“ ir „Minsk-2006“, skaičiuojant keturių komandų rezultatus“ iškovojo po dvi pergales, o Estijos komandos laimėjo tik po vieną kartą. Aukštesnę vietą uostamiesčio ekipai lėmė penktadienį iškovota pergalė prieš „Minsk-2006“ 65:57.

Per šias rungtynes „Lemminkainen“ į priekį vedė 15 taškų pelniusi Eglė Žygelytė ir 14 taškų pridėjusi 16-metė Reda Kontvainytė. Ji praėjusių metų vasarą su Lietuvos jaunučių merginų rinktine iškovojo Europos čempionato bronzos medalius.

Prieš šeštąjį BWBL reguliariojo sezono turą kelialapius į pusfinalių etapą jau buvo užsitikrinusios šios komandos: „Marijampolės „Arvi“, Kauno „Laisvė“, Rygos TTT, Rygos „Avantis/Turiba“, Gardino „Olimpia“ ir varžybas nuo pusfinalių etapo pradėsianti pastaruosius septynis BWBL čempionatus laimėjusi Vilniaus TEO ekipa.

Itin atkakliai vyko ir rungtynės Taline, tarp vietos TLU/AJ ir Južnoukrainsko „Olimp-Naek“ komandų. Ketvirtą kėlinį laimėjusios 24:17 pergalę šventė estės – 75:71. Vis dėlto tai joms nepadėjo patekti į kitą pirmenybių etapą. Tuo tarpu pralaimėjimą patyrusios ukrainietės tęs kovas BWBL pusfinalių etape.

Nuožmi kova vyko ir tarp pirmaujančių komandų – ekipos kovojo dėl BWBL reguliariojo sezono prizininkėms įsteigto 25 tūkstančių litų prizinio fondo.

Sekmadienį Marijampolės „Arvi“ krepšininkės namie 80:69 įveikė Rygos TTT ekipą ir iškovojusios 9 pergales per 10 mačų laimėjo reguliarųjį BWBL sezoną. Antrą vietą užėmė Kauno „Laisvės“, o trečios liko Gardino „Olimpia“ krepšininkės. Abi ekipos iškovojo po 8 pergales ir patyrė po 2 nesėkmes, tačiau kaunietės užėmė antrą vietą dėl šeštadienį iškovotos pergalės prieš „Olimpia“ 112:95.

Reguliariojo BWBL sezono nugalėtojoms Marijampolės „Arvi“ krepšininkėms atitiko 10 tūkst. litų čekis, „Laisvei“ – 8 tūkst. litų, o „Olimpia“ ekipai – 7 tūkst. litų čekiai.

„Komandų išsidėstymas yra dėsningas. „Arvi“ yra profesionali komanda, o Kauno „Laisvė“ prieš šį sezoną gerokai pasistiprino. Gardino „Olimpia“ yra BWBL senbuvė ir nuolat kovoja dėl pirmųjų reguliariojo sezono vietų. Džiugina tai, kad komandų lygis ir krepšinio kokybė šį sezoną stipriai išaugo. Tai rodo ir tas faktas, kad reguliariojo sezono nugalėtojos paaiškėjo tik po paskutinių rungtynių, o dėl kovoje dėl kelialapio į pusfinalių etapą net keturios komandos surinko vienodą taškų skaičių“, - sakė BWBL generalinis sekretorius Algimantas Ivašauskas.

Jis taip pat pasidžiaugė, kad Lietuvos komandose vis didesnį vaidmenį atlieka jaunosios krepšininkės. „Arvi“ ekipoje rungtyniauja Laima Rickevičiūtė, Aurimė Rinkevičiūtė bei Giedrė Paugaitė. „Lemminkainen“ komandoje daug laiko aikštėje praleidžia ir prie pergalių svariai prisideda jaunosios Lina Pikčiūtė, Reda Kontvainytė bei Marina Solopova. Džiugu, kad šios žaidėjos BWBL gauna daug pamokų – tai viena pasirengimo vasarą vyksiantiems Europos jaunimo čempionatams dalių“, - sakė A.Ivašauskas.

BWBL pusfinalių etapo varžybos vyks kovo 23-25 dienomis. Aštuonios ekipos kovos A ir B grupėse, o į finalo ketverto varžybas iškops po dvi stipriausias grupių ekipas.

A grupėje rungtyniaus: Vilniaus TEO, Gardino „Olimpia“, Rygos TTT ir Klaipėdos „Lemminkainen“ komandos.

B grupėje varžysis Marijampolės „Arvi“, Kauno „Laisvė“, Rygos „Avantis/Turiba“ ir Južnoukrainsko „Olimp-Naek“ ekipos.

Miestai, kuriuose vyks pusfinalių etapo varžybos paaiškės kitą savaitę.  

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.