Gintaras Krapikas pasirodymą Eurolygoje vertina teigiamai
Gintaras Krapikas pasirodymą Eurolygoje vertina teigiamai
Nuotr. Fotodiena.lt/E.Blaževičius

Kauno „Žalgiris“ paskutinėse Eurolygos rungtynėse namuose 76:70 įveikė Belgrado „Crvena Zvezda“ ir iškovojo penktąją pergalę „Top 16“ etape.

Praėjusį sezoną kauniečiai šiame etape pasiekė vos dvi pergales, tad „Žalgirio“ treneris Gintaras Krapikas po rungtynių spaudos konferencijoje turėjo kuo džiaugtis.

„Sezoną apibendrinti reiktų po paskutinių rungtynių, tačiau apskritai aš žiūriu pragmatiškai. Įsivaizduoju, kad visiems norisi geriau, bet yra tikslai – patekimas į šešioliktuką, garbingas atstovavimas. Galvoju, kad mes tikrai stengėmės ir, pasiekę 5 pergales, nekritome į purvą veidu. Bet be abejo, norisi daugiau ir man, ir sirgaliams“, – vertino treneris.

Kalbėdamas apie laimėtas rungtynes prieš serbus treneris teigė, kad jautė pareigą atiduoti duoklę komandos sirgaliams.

„Norėjosi, kad šios rungtynės, kurios neturėjo įtakos turnyrinei lentelei, bet buvo žaidžiamos namie, baigtųsi pergale, nes galvoju, kad mūsų sirgaliai mus puikiai palaikė visą sezoną ir nusipelnė pergalės“, – gerų žodžių aistruoliams negailėjo Krapikas.

Šiose rungtynėse „Žalgiris“ trečiajame kėlinyje įkrito duobę, o jį pralaimėjo 11:28. Kalbėdamas apie šią atkarpą treneris pastebėjo, jog svarbu, kad ekipa moka išsikapstyti iš sudėtingų situacijų.

„Kovingai pradėjome ir pusę rungtynių kontroliavome eigą. Visgi trečias kėlinukas niekais pavertė visas mūsų pastangas, bet mes iš tų, kurie prisidaro sau problemų, o paskui jas išsprendžia. Smagu, kad suradome jėgų ir žaidėjų, kurie tuo momentu buvo reikalingi“, – džiaugėsi „Žalgirio“ strategas.

Sezoną Eurolygoje „Žalgiris“ baigs kitą savaitę, maču Madride su vietos „Real“.

Rungtynių vaizdo reportažas:

Išsamesnis Gintaro Krapiko komentaras:

Komentarai:
Netubulybe, bet kaip komentatorius pastebejo pazanga padares. Kas netiki jo pazanga verciau atsiverkit keleriu metu senumo naujienas, kai Nevezyje pakeites amzinatilsi Girski trenerio poste i paskutines pozicijas nusitempe. Zmogus subrendo pasirinko viena zaidimo braiza ir ji tobulina - gynybini, ne grazu akiai, bet sekmingiausia prie zemesnio plauko krepsininku. Anksciau ejo pasroviui,zaidima statydavo nuo nuotaikos ir rezultatai desningi nuliniai budavo. Pasistazavo pas Kazlauska rinktineje ir pamokintas ar ne, bet prieme teisinga sprendima. Busiu ne populiarus, bet manau reikia su Krapiku kaip futbole ilgalaikius planus sieti ir pasitaikius pirmoms duobems jo neatleidinet. Atristi rankas pilnumoj komandos formavime ir kantrybes pakinkytiems laukti. Zmogus tikras patriotas klubo. Pinigai niekados nebus pirmoj vietoj kaip uzsenieciams, tai nematau prasmes su juom skirtis. Bet aisku is kitos puses gaila del Jasikeviciaus. Potenciala matau dideli. Autoriteta nuo zaideju laiku islaikes tiek su zaidejais tiek su teisejais. Galva ant peciu turi, emocingas, reaguojantis i zaidima panasiai kaip mes fanai. Gaila, nes jis maximum dar viena sezona sutiktu asistentu but, bet ne ilgiau. Va cia didziausia dilema iskyla. Geriausias scenarijaus issipildymas butu Krapika (tikiuos nesupyktu ir sutiktu) sukeist su Jaska vietomis metams dviems ir tiek vienas tiek kitas augtu kaip treneriai. Vienas is kito semtusi turimomis ziniomis ir taiku zaidime. Vnz apibendrinant. Turim treneri jau pritapusi, turim dar viena ant suolo su didelem ambicijom bei potencialu. Jokiu zvalgybu i salis, o ateitis sieti su jais dvejais rokiruojant vyr. trenerio vieta.
2015-04-04
-1
Atsakyti
sakyciau labai neblogas sezonas eurolygoje,o krapikas tikrai gerai valde komanda...zinoma klaidu buvo,bet kas ju nedaro.
2015-04-04
-9
Atsakyti
ArmisGeras treneris su sita komanda butu patekes i top 8. Jokio zaidimo plano, jokiu deriniu, zaideju rotacija daznai buna labai gincytina. Sekmes Zalgiriui Krapika i Nevezi.
O TAU GERA SPIRI I SIKNA
2015-04-04
-21
Atsakyti
Nemegau Krapiko ir as,bet tenka pripzinti paznga tiek Krapikas kaip treneris tiek Zalgiris padare.

To armis ka turejaigalvja su sita komanda??Nebuvo stipraus iaidejo viso sezono metu.2Vaikai.
2015-04-04
+10
Atsakyti
Geras treneris su sita komanda butu patekes i top 8. Jokio zaidimo plano, jokiu deriniu, zaideju rotacija daznai buna labai gincytina. Sekmes Zalgiriui Krapika i Nevezi.
2015-04-04
-3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.