„Žalgiris“ Eurolygoje atlikdavo namų darbus
„Žalgiris“ Eurolygoje atlikdavo namų darbus
Nuotr. Fotodiena.lt/E.Blaževičius
Kauno „Žalgiris“ sezonas Eurolygoje baigsis kitą savaitę, bet reziumuoti jį galima jau dabar. Paskutinės rungtynės namie sužaistos, pergalė iškovota, o ta ataka paskutinę minutę buvo tokia saldi, kad norisi kalbėti ir rašyti tik gerus dalykus.

Tiesą pasakius, gerus dalykus norėjosi kalbėti ir rašyti jau po praėjusios savaitės dvikovos su „Barcelona“. Taip, „Žalgiris“ tas rungtynes pralaimėjo dviženkle persvara, tačiau tos rungtynės atspindėjo visą „Žalgirio“ sezoną Eurolygoje: galbūt ši komanda ir nėra pati talentingiausia, bet ji tikrai nepadarys gėdos ir kovos iki finalinio švilpuko.

„Žalgiris“ tada garbingai atsilaikė prieš ekipą, kuri žaidė aukščiausiu lygiu. Pasikartosiu – aukščiausiu lygiu.

„Barcelona“ turėjo atsakymus į visus „Žalgirio“ klausimus, pasikeisdami taškus rinko tai priekinės, tai antrosios linijos žaidėjai, atsarginiai krepšininkai ne tik kad negadino vaizdo, bet netgi jį gerino, o pagrindiniai Kauno klubo žaidėjai buvo uždaryti.

„Žalgiris“ prieš savaitę gavo vienos geriausių Europos komandų iššūkį ir jį tikrai garbingai atlaikė. Pralaimėjimas 72:83 buvo vienas iš penkių, patirtų dviženkle persvara, tačiau bene pats pozityviausias.

Lygiai toks buvo ir visas sezonas. Daugeliui varžovų nusileisdamas biudžetu ir komplektacija, „Žalgiris“ iš savęs išspausdavo viską, ką tik galėjo.

Žaisdami su dviem dvidešimtmečiais įžaidėjais, kauniečiai sugebėjo patekti į „Top 16“ etapą, už savęs palikdami Kazanės UNIKS. Taip, tam prireikė Jameso Andersono stebuklo, tačiau ir žaisdami „Top 16“, „Žalgirio“ krepšininkai buvo solidūs varžovai visoms komandoms. Net nebuvo minties, kad „Žalgiris“ nevertas čia būti.

Jeigu kažkas nepavykdavo, žalgiriečiai po rungtynių visi lyg vienas kartojo, kad nesilaikė trenerių nurodymų ar neįvykdė žaidimo plano. Jokių badymų pirštais vieni į kitus, jokių užuominų apie prastą pasirengimą, jokių sapalionių apie Fortūną.

Tas pats ir per rungtynes – „Žalgiris“ tiksliai žinojo, ką žaidžia, kaip žaidžia, ir neišradinėjo dviračio. Be to, krepšininkų elgesyje buvo tokia drausmė, kad niekas net negalvojo zysti teisėjams dėl abejotinų sprendimų. Lyg pernykštė Gintaro Krapiko taisyklė „gauni technišką – eini į dušą“ būtų tapusi viena svarbiausių „Žalgiryje“.

Apskritai, tai buvo bene solidžiausias „Žalgirio“ sezonas Eurolygoje per ilgą ilgą laiką. Rezultatų prasme, be abejo, geresnis buvo Joano Plazos sezonas, bet kiek tada buvo muilo operos vertų situacijų šalia aikštelės! Ir kokią nepalyginamai solidesnę sudėtį tada Plaza turėjo.

Šiemet „Žalgiris“ Eurolygoje žygiavo vedamas tvirtos Krapiko rankos ir niekas niekada neabejojo jo pozicija klube. Net jeigu „Žalgiris“ praėjusių metų pabaigoje būtų iškritęs į Europos taurę, trenerio vieta būtų nejudinama.

Tas užtikrintumas ir tvarka „Žalgirio“ administracijoje neabejotinai atsispindėjo ir aikštelėje.

Galbūt kažkam 5 pergalių Eurolygos „Top 16“ etape yra per mažai. Galbūt kažkam tas vidutiniškai 71 pelnomas taškas per rungtynes – per menkas rodiklis. Galbūt dar kažkas negerai.

Tačiau šiemetinis „Žalgiris“ Eurolygoje turėjo veidą, turėjo charakterį ir brendo sulig kiekvienomis rungtynėmis. Nieko daugiau ir negalėjome reikalauti.

Rungtynių vaizdo reportažas:

Komentarai:
Nu ką jau ką ,bet čia tai tikrai labai SUPER DUPER. Nuostabiai susiklostė viskas . 5 pergalės palyginus su praeitais metais tai nėra net ką šnekėt. SUPER.
2015-04-04
-1
Atsakyti
Siuo metu Zalgiris pagal pergaliu ir pralaimejimu santyki uzima 11-ta vieta tarp visu top16 komandu, tai reiskia, kad Zalgiri galima priskirti tarp 10-15 stipriausiu Europos komandu, manau komandai su tokiu biudzetu tai yra labai padorus rezultatas. Beje kalbant apie rezultatus, panasu kad sis sezonas gali buti geriausius nuo 2004-ju, kai Zalgiris su Sabu vos i top 4 neisoko, aisku tik reikia dar LKL visus reikalus sutvarkyt. To sezono su Plaza neskaitau, nes ten viska Romanovo mahalkes sukniso.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-04-04
-5
Atsakyti
Reikia Žalgiriui juoduko PF nori nenori.. Pagyvėtų žaidimas, būtų kas krauna per galvas ir pnš.
2015-04-04
-23
Atsakyti
Nu neįmanoma nemylėti ŽALGIRIO.....
2015-04-04
-3
Atsakyti
Karolis_EkspertasAndrPG: Dentmon, Lekavicius, Cherry(sg)SG: Milaknis, DimsaSF: Anderson, Ulanovas, VenePF: Jankunas, Lavrinovic, TarolisC: Javtokas, GudaitisTokia sudeti kitais metais. Dar pridet koki jauna pf/c ir sturmuojam eurolyga:)--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.ltlavrinovicius :D nu siaip tai nebloga sudetis butu ...gal ir isspaustu iki top8,BET tokios nebus ,nes biudzetas ne guminis ....dentmon visgi kainuotu pinigus,anderson po gero sezono irgi kaina 2x bus,aisku galimetu viska suderint,nes kaip ne kaip javtokas gauna 3x per daug, jankunas irgi 2x ....


Na gal ir realu. Tokie žaidėjai kaip dimsa, ulanovas, lekavičius, vene, daug nekainuoja europos mastu. Tas pats ir su cherry turbūt. Javtokas turbūt ženkliai susimažins algą, nes sakė kad nori žaisti Lietuvoje, Gudaitis jei liktų, būtų gerai, aišku būtų alga didesnė, Jankūnas irgi jei mažiau gautų, nes tiek nevertas, tada tikrai liktų andersonui ir dentmonui(pastarasis tikrai nebūtų brangesnis nei dabar jankūnui moka), o dėl andersono tai neaišku ar jis norės likti. Kitas klausimas, kam cherry jei dentmonas būtų.
2015-04-04
-4
Atsakyti
ka jus norit ta sakykit, bet kaip su tokiu biudzetu ir su tiek daug ribotu zaideju Zalgiris EL pasirode puikiai! dar lieka 1 turas, bet jau dabar aisku kad Zalgiris auksciau bus uz unicaja, milana, NN, zvezda, galatasaray. grupeje 6 vieta, pranasuma turime pries zvezda, galatasaray ir pries ta pacia alba
2015-04-04
-4
Atsakyti
Nors sezonas Eurolygoje dar nesibaigė dešimbalėje sistemoje jį įvertinčiau 8-9
2015-04-04
Atsakyti
eilinis sezonas i pabaiga ir viskas tuo paciu scenarijumi, vel pasipila pateisinimai, o kai iveiks LR tai isvis fantastika bus, tai atsiras ir komandine dvasia, fantastiskas susizaidimas, kovingumas, progresas ir t.t. o po vasaros vel galesit stebeti, kaip eilini karta jie kaip ufonautai susirenka, tarsi vienas kito gyvenime nemate.

Aisku, yra geru dalyku: sumazejo klaidu, dalis zaideju pagerino zaidima, pvz Andersen, geriau pasuojas, varosi, meta tritaskius, Cherry atvykes is kitos sistemos gerokai greiciau persiorentavo ir nesa didesne nauda nei dalis lietuviu, kurie cia vegetuoja.. Lekavicius geriau varosi kamuoli, Milaknis pagerino koju darba, Jankunas susieme, vis dazniau atidirba savo darbus.

Bet viskas yra gerai, daug zaideju stovi vietoje, nesimato nieko, kad jie butu pagerine zaidima, neina suprasti ka jie masto apie Zalgiri ir krepsini. Zaidejai labai mazai pasuojasi, nera tikslingo kamuolio judejimo, daug klaidu daroma vien del to, kad zaidejams yra problema taisiklingai perduoti ar priimti kamuoli! cia jau faktas, kad jie nesitreniruoja ant to dalyko. Visas zaidimas statomas ant individualaus meistriskumo, kurio gali ir nelikti, jei iseis Andersen, tas pats Cherry..
2015-04-04
+2
Atsakyti
AndrPG: Dentmon, Lekavicius, Cherry(sg)SG: Milaknis, DimsaSF: Anderson, Ulanovas, VenePF: Jankunas, Lavrinovic, TarolisC: Javtokas, GudaitisTokia sudeti kitais metais. Dar pridet koki jauna pf/c ir sturmuojam eurolyga:)--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


lavrinovicius :D nu siaip tai nebloga sudetis butu ...gal ir isspaustu iki top8,BET tokios nebus ,nes biudzetas ne guminis ....dentmon visgi kainuotu pinigus,anderson po gero sezono irgi kaina 2x bus,aisku galimetu viska suderint,nes kaip ne kaip javtokas gauna 3x per daug, jankunas irgi 2x ....
2015-04-04
-2
Atsakyti
sezonas tikrai neblogas gavosi. aišku, jei Kalėdų nebūtų išgelbėjęs Andersonas, galbūt šnekėtume kitaip, tačiau jis išgelbėjo, ir tuom viskas pasakyta. šiemet pritrūko kelių pergalių ligi realios kovos dėl kito etapo, bet progresas nuo pernai akivaizdus. o jei dar paaiškėtų, kad ir skolos apmažėjo, tai tikrai tinkamai pasirinkta kryptis žygiuoti pirmyn.
2015-04-04
-8
Atsakyti
PG: Dentmon, Lekavicius, Cherry(sg)

SG: Milaknis, Dimsa

SF: Anderson, Ulanovas, Vene

PF: Jankunas, Lavrinovic, Tarolis

C: Javtokas, Gudaitis

Tokia sudeti kitais metais. Dar pridet koki jauna pf/c ir sturmuojam eurolyga:)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-04-04
-1
Atsakyti
Super!!!
2015-04-04
+2
Atsakyti
Geras sezonas, nėra ką kalbėt,
2015-04-04
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.