Domantas Sabonis nusprendė dar likti NCAA
Domantas Sabonis nusprendė dar likti NCAA
Nuotr. USA Today – Scanpix
Sėkmingai NCAA čempionate debiutavęs ir užtikrintai šį sezoną rungtyniavęs Domantas Sabonis nusprendė nedalyvauti šių metų NBA naujokų biržoje.

Pranešama, kad 18-metis 208 cm ūgio puolėjas neteiks paraiškos, o kitą sezoną toliau gins Gonzagos „Bulldogs“ komandos garbę.

Šį sezoną Sabonis pirmajame NCAA divizione sužaidė 38 rungtynes, per kurias vidutiniškai aikštėje praleisdavo po 21,6 minutės, pelnydavo po 9,7 taško ir atkovodavo po 7,1 kamuolio.

Lietuvio atstovaujama „Bulldogs“ NCAA pirmenybėse sustojo ketvirtfinalyje.

Komentarai:
Dreamcatcher
to Ctulhu

NCAA jis pasirinko del galimybes ne tik zaisti krepsini, bet ir del gero issilavinimo. O gal tu galvoji, tevas jam duotu prasta patarima? Be to, leme ir jo brolio patirtis, kuris neisvyko i JAV, kai galejo ir del to gailisi.

Pocius mazai zaide daugiau del traumos.
2015-04-06
-11
Atsakyti
multisenisPasiklausius kai kurių ekspertų, darosi neramu: ir ką jie čia veikia, jei galėtų būti krepšinio specai - agentai ir treneriai. Iš tiesų Saboniukas niekuo nerizikuoja - bus jis toje Gonzagoje, gaus savo 25-30 minučių, nes jau dabar tampa geresnis už lenką ir tą taikliarankį, bet silpną fiziškai krepšininką. Ar jūs bent jau susimąstėte, kad NBA - darbas, konkurencija žvėriška ir jokio žaidimo džiaugsmo. Nugrūstų jį ten 2-3 metams į tobulinimosi lygą ar ant suolo galo ir viskas. Tobulėtų jis ten? O čia jis laimingas: daug draugų, jaunimo, visi draugiški, jo vaidmuo svarus, jie daug laimi, jis gauna išsilavinimą. visi puikiai supranta, kad nei lenkas, nei tas kitas nepretenduoja į NBA. Sabas - kitas reikalas, ji tai tikrai pretenduoja ir ten žais.


Dėl to kad jam NBA kol kas nėra ką veikt iš dalies sutinku. Būtent dėl to pačios priežasties išvis nereikėjo keltis į NCAA. Būtų pažaidęs 2-4m. Unicaja kaip koks Mirotičius ir tada galėtų galvot ką daryt toliau. NCAA svarbiausia yra ne krepšinis, o skautų dėmesys geriems krepšininkams ir nemokamos studijos tiems, kurie turi kažkokių kitų gyvenimo planų. Kaip bepažiūrėsi ar jo tikslas karjera NBA ar šiaip gera karjera Europoje, šis sprendimas nieko gero neduoda abiems variantams. Kalbant apie draugus ir panašiai, tai nemanau kad jam Malagoj buvo blogai, kur jis vos ne visą laiką gyveno.

Pažiūrėjus į komandos draugus tai ir aklam aišku, kad Domantas yra už visus juos geresnis, bet komandai reikia rezultatų, o ne augint žaidėjus. Plius nereikia atmest galimybės, kad vasarą į Gonzagą ateis ir daugiau tos pačios pozicijos žaidėjų. Tas pats Martynas Pocius paskutiniam sezone NCAA praktiškai nebegaudavo žaist, nes treneriui įdomiau buvo su jaunimu užsiimt.
2015-04-06
Atsakyti
Pasiklausius kai kurių ekspertų, darosi neramu: ir ką jie čia veikia, jei galėtų būti krepšinio specai - agentai ir treneriai. Iš tiesų Saboniukas niekuo nerizikuoja - bus jis toje Gonzagoje, gaus savo 25-30 minučių, nes jau dabar tampa geresnis už lenką ir tą taikliarankį, bet silpną fiziškai krepšininką. Ar jūs bent jau susimąstėte, kad NBA - darbas, konkurencija žvėriška ir jokio žaidimo džiaugsmo. Nugrūstų jį ten 2-3 metams į tobulinimosi lygą ar ant suolo galo ir viskas. Tobulėtų jis ten? O čia jis laimingas: daug draugų, jaunimo, visi draugiški, jo vaidmuo svarus, jie daug laimi, jis gauna išsilavinimą. visi puikiai supranta, kad nei lenkas, nei tas kitas nepretenduoja į NBA. Sabas - kitas reikalas, ji tai tikrai pretenduoja ir ten žais.
2015-04-06
-2
Atsakyti
2rinktine
siemetiniai 19kameciai nepateko i pasaulio cempionata..

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-04-06
+5
Atsakyti
Rinktine
O tai ka jis su rinktine dabar darys? Siemet juk 19meciu pasaulio cempas ir 20meciu euro cempas, tai i kuri jis varys?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-04-06
-3
Atsakyti
Anonimas
tai gal jis apskritai ir kitais metais neduos paraiskos, o duos tik po treciu metu kai iseis ir karnowskis ir viltjeras. tada pabandys tapt pagirndiniu lyderiu komandos, plius patobules per 2 metus daug daugiau. gal nenorejo eit dbr ir lost nbdl, nes nba dar ir lost gautu mazai jei pasauktu
2015-04-06
+1
Atsakyti
Galimas daiktas, jam pažadėjo vietą starto penkete kitam sezonui. Jei ne, tai tikrai abejotinas sprendimas.
2015-04-06
+8
Atsakyti
Cthulhu/Anon Kaip bc ryto fanas protingai pašnekėjai. Tokie tik pagarbos verti. Su mintim pilnai sutinku net neturiu ką pridurt, žodis žodin atkartotos mintys.

Na visgi įterpsiu šį bei tą. Daugelis nesupranta vieno elementaraus dalyko, kad debiutiniais metais bet kokiam žaidėjui jau anksčiau papuolusiam į akiratį ir per trumpą laiką pademonstravus solidžius naujokui statistinius rodiklius bus vertinamas aukštesniu balu bei jo galimybės komandų atstovams bus labiau žadančios nei antramečio su šiek tiek pagerinta statistika. Pripažinkim dar vieną faktą. Domantas nėra jokia ★, niekas tokiu nelaiko ir neplanuoja laikyt bent jau esamu laiku. Dauguma mato jį geru back-up`u ir tiek. Taigi jam neesant kažkokiu tais pirmu pasirinkimu, jis privalės kardinaliai pasikelt rodiklius prie bet kokių aplinkybių, nes kitu atveju akcijos kris neregėtu greičiu.
2015-04-06
+4
Atsakyti
nesuvokiama sveiku protu. jau geriau tada eurotaurėj būtų draskęsis.
2015-04-05
-2
Atsakyti
http://marketing.euroleague.net/ash/vspu... Pabalsuojam uz Mindauga. Dekui
2015-04-05
+2
Atsakyti
Anonimas
zirnisCthulhu, o kas is to, kad ACB lygis didesnis? kiek ten gauna jaunimo reikstis? kiek is ACB ateina "NBA ready" zaideju?JAV ruosimo sistema > uz Europietiska betvarke. Sabonis jau ten pastebimas, kaip ten susiklostys bus matyti, viskas priklauso tik nuo jo,jei savo komandoje turi sveika konkurencija, tai yra pliusas, ka sakysi, kad ACB jis butu starto zaidejas??Faktas, kad NCAA visai kita virtuve, kuri kepa aukstesnio lygio jaunus zaidejus, nei visa Europa kartu sudejus, o jus cia vartot teiginius kaip patogiau, o neziurit objektyviai i situacija.


Koks skirtumas ką kiti gauna? Domas prieš metus jau gaudavo po 10min. ir komanda aiškiai rodė kad jį nori pasilikt. Kiek iš ACB pereina į NBA yra nesvarbu, nes tai iš esmės koreliuoja su ispanų ir šiaip europiečių pašauktų NBA skaičiumi. Bet tuo pačiu reikia pripažint didžioji dalis žaidėjų sėkmingai perėję į NBA iš Europos žaidė ACB (Scola, Splitter, Teletovič, Mirotič, Rubio, Ibaka, M. ir P. Gasol), o ne buvo pakviesti iškart po mokyklos ar kokios tai jaunimo komandos.

Su kuo ir kada Sabonis konkuruos komandoje, jei be atkrentamųjų ten praktiškai nėra svarbių varžybų, o pagrindinis ketvirtas numeris yra tuo pačiu ir pagrindinis taškų rinkėjas? Iš esmės klausimas yra kas geriau suolas NCAA ar ACB?..

Ir dar kartelį jis jau yra pastebėtas ir dabar atsitiks vienas iš dviejų dalykų, arba jisai smarkiai gerina žaidimą ir eina tolyn, arba visi mano, kad jis neturi jokio potencialo žaisti geriau. Jokie rimti draft prospectai nesėdi NCAA ilgiau nei metus.

NCAA yra vergų sportas, kuris išnaudoja didžiulį susidomėjimą daryt pinigams, bet reikalauja minimalių investicijų. Tokie žaidėjai kaip Karnowski ten imami ne dėl tobulėjimo, o dėl to kad jis būdamas freshmanu yra už visus vyresnis keliais metais ir neturi sau fiziškai lygių priešininkų, po trijų metų išvis galės prieš vaikus dominuot. Vyrų krepšinyje jis būtų eilinis Samardžiskis, bet ten iš jo padarys komandos lyderį, kuris po studijų grįš atgal į Lenkiją ir žais Eurocup.

Dar nereikia pamiršt, kad ten žaidžiama pagal visiškai kitokias taisykles, nei visame normaliame pasaulyje, dėl ko žaidėjai dažnai turi problemų adaptuotis tiek prie FIBA, tiek prie NBA taisyklių.
2015-04-05
Atsakyti
Cthulhu, o kas is to, kad ACB lygis didesnis? kiek ten gauna jaunimo reikstis? kiek is ACB ateina "NBA ready" zaideju?

JAV ruosimo sistema > uz Europietiska betvarke. Sabonis jau ten pastebimas, kaip ten susiklostys bus matyti, viskas priklauso tik nuo jo,jei savo komandoje turi sveika konkurencija, tai yra pliusas, ka sakysi, kad ACB jis butu starto zaidejas??

Faktas, kad NCAA visai kita virtuve, kuri kepa aukstesnio lygio jaunus zaidejus, nei visa Europa kartu sudejus, o jus cia vartot teiginius kaip patogiau, o neziurit objektyviai i situacija.
2015-04-05
-20
Atsakyti
Andre
Nebukit tokie protingi su savo 'vienareiksmiskai bogais sprendimais'' ir panasiai. Jei kazko jus nematot nreiskia, kad kiti taip pat nemato.
2015-04-05
-3
Atsakyti
voodoo
na sakyciau, kad geras sprendimas, nes dar tik 18 metu tai 19-20 metu pradeti losti nba pats tas. dar minejo, kad turi geras salygas dirbti individualiai tai tikrai patobules gonzagoj, bet kitamet butinai reiks dalyvauti jau..
2015-04-05
-7
Atsakyti
eggs
nesitikejau tokio sprendimo. Maniau i nba eis po sezono ncaa,o cia pasirinko dar metus sedet komandoj kuri visa sezona visus triuskina dvizenkliais skirtumais. Kur cia patobules? geriau acb eurolygoi butu tobulejes nei cia su vaikais. Nba eiti reikia jau dabar. Gaus trenerius ir dirbs su juo. Nbdl zaidybines praktykos gautu.
2015-04-05
+7
Atsakyti
jimboo
kai kvailumo sprendimas....
2015-04-05
+5
Atsakyti
pritariu Cthulhui
pagaliau atsirado zmogus raukiantis situacija. Kaip ir minejai, Wiltjers lieka, o tas braukia nori nenori Sabo numatomas minutes, visgi komandos lyderis. Toliau lenkas tvirtas balkis komandos. Taip kad Domantas tures kardinaliai pagerint statistika nepriklausomai nuo gautu minuciu, jeigu nori i NBA patekt. Pykit nepykit, bet as jo nematau sekanciame sezone pagerinant ne vos vos, o kardinaliai statistika. Pirmi metai, mazai minuciu, gera statistika per trumpa laika, PO pagerinti rodikliai. Va tai ka isvardinau ir buvo jo koziriukas. To sekanciame sezone netures.
2015-04-05
Atsakyti
Kaip krepšininkui, tai yra vienareikšmiškai blogas sprendimas. Jokių abejonių, kad ACB yra žymiai aukštesnis lygis nei NCAA, o Sabonis ten galėjo gauti vis didesnį vaidmenį. Kitais metais jis vis dar turės komandoje tiek Wiltjer, tiek Karnowski kurie turbūt liks starte, nors beveik neturi jokių šansų padaryt karjerą NBA. Tiems kas galvoja, kad tie metai jam duos geresnį šaukimą drafte siūlyčiau susimąstyt ko komandos iš tikrųjų nori, tai yra potencialo. NCAA reikėjo išnaudot kaip pasirodymą prieš skautus; iš to bičo kur žaidžia kažkur Europoj jis jau tapo žaidėju apie kurį visi viską žino. Jei per tuos metus jis smarkiai nepagerins savo žaidimo, jis atrodys kaip eilinis stagnuojantis ankstaus brendimo vidutiniokas, kuris po 5 metų gal bus geras atsarginis NBA. Motiejūno skrydis žemyn drafte yra labai nebloga šio reiškinio iliustracija, kai tau jau nebe niolika metų iš tavęs tikisi dominavimo kitose lygose.

Vienintelis šio sprendimo pateisinimas būtų jei Sabonis turi dvejonių dėl profesionalo karjeros ir nori gaut bent jau kažkokį normalesnį išsilavinimą. Galbūt kažkiek įtakos turėjo broliai, kurie neturėjo jokių iliuzijų kada nors tapti gerais krepšininkais.
2015-04-05
+5
Atsakyti
Aš taip pat manau, kad sprendimas geras. Geriau tobulėt NCAA ir ten įrodžius savo vertę tapti pilneverte NBA komandos dalimi, nei iškart eiti į NBA, trinti suolą ir laukti savo šanso.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-04-05
+1
Atsakyti
Andrius Mažutis: noriu į rinktinę!
turi turėt mažų mažiausiai 15 taškų vidurkį ir kamuolių virš/apie 10, kitu atveju nekokios perspektyvos būt pašauktam aukštesniu nei 20 šaukimų. Rizikuoja vaikis, bet gerai, kad pasitiki savo jėgomis. Aš nebūčiau toks tikras dėl jo kitų metų tokios statistikos.
2015-04-05
-22
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.