Tomas Domarkas pelnė 23 taškus
Tomas Domarkas pelnė 23 taškus
Nuotr. RKL

Regionų krepšinio lygos (RKL) finalas prasidėjo netikėtumu. Telšių „Telšiai“ pirmose serijos iki 3 pergalių rungtynėse padarė tai, ko dar niekam šiame sezone nebuvo pavykę padaryti – įveikė Tauragės krepšinio klubą namuose.

Prieš pat prasidedant lemiamam varžybų etapui Telšių krepšinio komanda prarado pagrindinį savo lyderį Lauryną Kaveckį, kuris patyrė sunkią čiurnos traumą. Taigi, daugelis Žemaitijos sostinės galimybes pasipriešinti itin pajėgiai Tauragės ekipai vertino skeptiškai. Tiesa, ir pastaroji finale priversta rungtyniauti be vieno lyderių Jano Jurgo.

Pirmoje susitikimo Tauragėje dalyje iniciatyvą savo rankose turėjo šeimininkai, o po įspūdingo spurto 16:2 antrajame ketvirtyje vietinės komandos pranašumas šoktelėjo iki 15 taškų (32:17). Visgi svečių atsako ilgai laukti neteko. Geriausiai besiginanti RKL komanda savo žygį pradėjo dar antro ketvirčio pabaigoje, o po ilgosios pertraukos sausa atkarpa 14:0 sugebėjo persverti rezultatą savo naudai (39:40).

Lūžis rungtynėse įvyko lemiamo ketvirčio pabaigoje, kuomet tauragiškiams atsiliekant minimalia persvara „Telšių“ pranašumą iki 7 taškų (65:72) užaugino du iš eilės taiklūs tolimi metimai. Nuo šio momento šeimininkai nebesugebėjo atsitiesti, o rungtynės baigėsi rezultatu 70:80 (18-15 19-15 17-20 16-30).

Nugalėtojams Tomas Domarkas pelnė 23 taškus, Mindaugas Norkus – 18.

Tauragės krepšinio klubui daugiausiai pelnė Paulius Počiuipa – 15. Paulius Žurna surinko 13.

Antros finalo rungtynės vyks jau šeštadienį (04 18) Telšiuose.

Telšių „Telšių“ treneris Augenijus Vaškys: „Laimėjom pirmas rungtynes, susigrąžinom aikštės pranašumą ir tiek. Niekas dar nėra laimėta, tai tik vienos rungtynės. Ir vyrus bandau nuteikti lygiai taip pat. Rytoj pralošk ir viskas grįžta į pradžią.

Prie dabartinės mano komandos, kuomet du svarbūs žaidėjai traumuoti, prie tokio trumpo atsarginių žaidėjų suolelio man dar viskas prieš akis. Juolab ir varžovai ne ta komanda, kuri po pirmų praloštų rungtynių keltų rankas į viršų“.

Tauragės krepšinio klubo treneris Edvardas Žemgulis: „Pagrindinės pralaimėjimo priežastys – prastas pataikymas ir kibi varžovų  gynybą. Jie išmušė mus iš tokio žaidimo, kokį mėgstam ir mokam lošti.

Be to, jie labiau buvo nusiteikę, kovojo dėl kiekvieno aikštės metro. O mes pirmoje rungtynių dalyje susikrovėme nemažą pranašumą, atsipalaidavome, ėmėme improvizuoti, žaisti po vieną, todėl buvom nubausti. Iki rytojaus išvadas padarysime ir eisime kovoti toliau.“

Komentarai:
[[[[[
ir taip aišku kad taurege kaimu kaimas
2015-04-20
Atsakyti
:D
Lengva pergalė :DD Kas -15 turėjo, ką? Šiandien patys namuose gavot taip, kad ššš :]
2015-04-18
+2
Atsakyti
Dante
buvau rungtynese,pamaciau kokie ''telses'' gyventojai laukiniai ;]
2015-04-17
+4
Atsakyti
Anonimas
''kaimieciai'' fuksais laimejot. ;]
2015-04-17
+10
Atsakyti
lengva
Lengva telsiu pergale. Taip ir maniau kad kaimieciai nepasipriesins telsiu komandai ! nu ka dar 2 rungtynes ir mes jau nkl ;]

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-04-17
-3
Atsakyti
Sveikinu Telsius. Tikekimes pergales ir namuose.. :)
2015-04-17
-3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.