Nuotr. Fotodiena.lt/E.Blaževičius
„Mažeikių“ (3-34) ekipa – blogiausia šio Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezono komanda.

Aloyzo Rudžio auklėtiniai antradienį savo žiūrovų akivaizdoje 88:89 (18:16, 16:23, 26:14, 19:26, 9:10) per pratęsimą pralaimėjo Panevėžio „Lietkabeliui“ (11-28) bei prarado šansus pakilti iš lentelės dugno.

Mažeikiškiams reguliariajame sezone liko sužaisti trejas rungtynes, tačiau ir net jas visas laimėję jie nebeaplenks dešimtoje vietoje su 7 pergalėmis esančių „Prienų“.

Po Giedriaus Staniulio taiklios baudos ketvirtojo kėlinio pabaigoje „Mažeikiai“ pirmavo (74:70).

Tačiau tuomet Darius Griškėnas pataikė dvitaškį, Gediminas Žalalis – tritaškį ir „Lietkabelis“ persvėrė rezultatą savo naudai (75:74).

Dariui Pakamaniui atsakyti taškais nepavyko, o kamuolį atkovojęs Lukas Aukštikalnis buvo greitai sustabdytas pražanga. Panevėžio ekipos jaunuolis sėkmingai realizavo baudų metimus ir svečiai įgijo trijų taškų pranašumą (77:74).

Bet greitai ją niekais pavertė aidint finalinei ketvirtojo kėlinio sirenai tritaškį pataikęs Simonas Serapinas, kuris išlygino rezultatą ir išplėšė pratęsimą (79:79).

Jame keturiais taškais iš eilės startavę šeimininkai vėl išsiveržė į priekį (83:79).

Visgi jos išlaikyti LKL debiutantai nesugebėjo. Prasidėjus paskutinei minutei Sidney Sanderso klaidą Griškėnas pavertė dviem taškais, Raimundo Danio tolimas metimas skriejo pro šalį, o Giedriaus Staniulio gynybą įveikęs Jurica Žuža atsakė taikliu dvitaškiu ir persvėrė rezultatą „Lietkabelio“ naudai (89:88).

Kitoje „Mažeikių“ atakoje iš toli krepšį atakavęs Serapinas buvo netaiklus, tačiau dar vieną šansą šeimininkams suteikė baudų metimus prametęs Arnas Labuckas. Bet greitas Rudžio kariaunos išpuolis buvo nutrauktas ir Mažeikiuose triumfavo svečiai iš Aukštaitijos.

„Lietkabelio“ puolėjas Labuckas šiose rungtynėse atkovojo 17 kamuolių bei užfiksavo naują LKL sezono rekordą.

„Mažeikiai“: Darius Tarvydas 19, Darius Pakamanis 17, Raimundas Danys 16, Simonas Serapinas 13, Gintaras Staniulis 8 (11 atk. kam.).

„Lietkabelis“: Evaldas Žabas 25, Jurica Žuža 23, Arnas Labuckas 12 (17 atk. kam.), Mantas Kazonas 12, Darius Griškėnas 12.

Serapino metimas, išplėšęs pratęsimą:

Komentarai:
Anonimas
vaikas, akis prasivalyk, kokie teisejei?:D jeigu nesugebat 7 zaideju aplost, tai jusu problemos

Tu gal vaizdo irasa paziurek?
2015-04-22
Atsakyti
zaideja versti zaisti traumuota ir po to visai ji atleisti is komandos, kai dar buvo galima is jo gauti reikalingos paramos zaidime. Jau sausio men matesi kad Rudys jau, kaz kur iseina ir nesuvadovauja kaip reiketu ir galetu tai daryti, sis tren jau issunktas sio sezono kapitaliai ir duokite jam metus ar kitus pailseti ir imkite kita tren kitam sezonui, taip pat kapitaliai keiskite klubo vadybos zmones nes jie persilpni sioje vietoje, ir mazeikiu remejams atsisukti i komanda o miesto vana ka zemaiciu sezonas baigesi ir baigesi LKLe vargai, kartais buvo smagu ziureti kartais pikta, gal dzniau pikta, del klubo vadybos klaidu ir remeju jau atviro, kaip sakoma uzlenkimo ant komandos. Vis tiek didziausia klaida tai vadybos trumparegiskumas, ir nesuprantamas zemaitiskas mikomandos strategijos laikymasi. Sunku suprasti vadvus kurie mato 15 pralaimejimu is eiles ir nieko nedaro kad situacija keistusi, negi taip sunku buvo surinkti papildomu 70 ar 80 tukst euru dar lapkricio men ir iki nauju pasipildyti LKLo lygio zaidejais, o nelaukti sausio ar vasario men. Plika akimi matesi kad 3 ar 4 zaideja tinkantys LKLuii neistemps sezono ir nepasieks tu 7 ar 9 pergaliu, ir dar beveik pagrindini ldziai irgi nebegrybauti o bandyti eiti i viena puse , zinoma jei nori tureti gero lygio komanda ir zaisti LKLe. Manau kad per pora metu galetu zemaiciai susitvarkyti savo klubo reikalus ir ateiti i LKLa jau ilgam laikui o ne metam ar dviem. Sekmes jums zemaiciai , oi tikri jus zemaicia .......
2015-04-22
+8
Atsakyti
swppa
P.s pritariu fanas443 - kam ta didesnė salė ar arena mums jeigu ji vistiek nebus pripildyta? Tam kad visokius šiaulius prienus kėdainius priiminėt? Gal Lietuvos "grandam" tokios sąlygos netinka? O tuo tarpu salėj geresnė atmosfera kuriasi ;)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-04-22
-6
Atsakyti
fanas443
beto, Mazeikiai siemet lygoje buvo 8 pagal lankomuma, kaip ir musu miestas salyje :) http://lkl.lt/komandu-statistika/
2015-04-21
+1
Atsakyti
fanas443
O kam didesnes sales, jeigu ji nebus uzpildyta ? :)
2015-04-21
-9
Atsakyti
atia
Sekmes NKL!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-04-21
-9
Atsakyti
nesvarbu
Na su sale tai jo... kaip ir priklauso paskutintai lkl komandai, atmosfera yra, nes maza erdve. Suvaryk tuos pacius prienus i senaja sale, tai irgi bus atmosfera. Siaip nk nesakau, komanda jei butu buvusi nuo sezono pradzios tokia, kokia yra dabar, butu tikrai daugiau pasieke. Bet del sales, tai tikrai turetu but didesne, o ne mokyklos:D
2015-04-21
+2
Atsakyti
to anonimas
vaikas, akis prasivalyk, kokie teisejei?:D jeigu nesugebat 7 zaideju aplost, tai jusu problemos
2015-04-21
-7
Atsakyti
Anonimas
JUS CIA PANEV|EZIECIAI NESIGIRKIT KRW, JUS ZIUREKIT KAIP TEISEJAI GRYBAVO PIRMA, ACIU TEISEJAMS PIRMA PASAKYKIT, NES ENVYKELIAI PASKUTINIAI KAZKOKIE
2015-04-21
-1
Atsakyti
to abcde
Ką tu čia kliedi... Kas blogai su sale? Naxui ta arena, kai į ją niekas nesusirenka, tuose pačiuose Prienuose seni krienai sėdi, bugną pasiemę mušą, Mažeikiuose fanai, kaip matom, niekad nepalieka komandos, ir sugeba sukurti puikią atmosferą, kiekviena atvažiavusi komanda į Mažeikius, po rungtynių teigė ir teigs, kad Mažeikiuose žaisti sunku.
2015-04-21
+3
Atsakyti
djgaffer
Ne paslaptis,jog didžiausia Mažeikių klaida buvo eiti į LKL su NKL žaidėjais.O kai atėjo pastiprinimas,laivas jau nuplaukė.Nors ir užėmė paskutinę vietą,bet tikrai demonstravo kovingą ir gražų žaidimą bei gali tuom didžiuotis.Jei komanda liks lygoj,tai vasarą jos laukia daug darbų ir sprendimų.Bet iš klaidų mokomosi ir jei Mažeikiai liks LKL,tai tikiu,jog daugiau tokių klaidų nekartos,kokias darė šio sezono išvakarėse.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-04-21
+6
Atsakyti
siaip
idomu tai kad Lietkabelyje naudingiausias 29 balai yra labuckas nepataikes ne vieno metimo is zaidimo 0/7 ir visus taskus pelnes baudu metimais 12/19, bei atkovojes 17 kamuoliu
2015-04-21
-7
Atsakyti
Gaila kad po laiko Mažeikiai tokią sudėtį surinko, nes tikrai geriau Mažeikiai pasiliktų nei Prienai, vien atmosfera geresnė.
2015-04-21
+3
Atsakyti
.
Gintaras Staniulis 8. Staniulis varda pasikeite, mldc. Mazeikiu fanai geriausi <3

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-04-21
-14
Atsakyti
savas
galvojau, kad kabelio pergalė prieš Prienus buvo paskutinė, bet šiandien septyniese sužaidė garbingai ir pakiliai. Sveikinimas parodžius charakterį, o Efką su gimtadieniu ir eiliniu puikiu pasirodymu.
2015-04-21
+1
Atsakyti
abcde
bet istikro kokie nevykeliai yra mzk (visi ta zino istikro) :D net pries 5 zaidejus nesugebejo laimet. nu nieko gryz ten kur jiem ir vieta :D tokiu komandu lkl nereik. del prienu nevezio irgi panasiai nu bet tie bent jau laimi kazka, arena turi ir pan. neturi galimybiu, pinigu tai ir nelysk ten kur tau nevieta. VISISKI GRYBU GRYBAI APGAILETINI!
2015-04-21
-1
Atsakyti
kirvis
Mazeikiai galvojo kad su NKL sudetim gales prasisukt auksciausioj lygoj,pradzioj galvojo kad cia netiketumas ta pralaimejimu serija,o kai pagaliau suprato jog reikia stiprintis, buvo per velu.visgi as manau kad juos reiktu palikt LKL'e, komanda su charakteriu,jei kitamet surinks normalu biudzeta,tegu losia su stipriausiais, jei ne-NKL.
2015-04-21
-1
Atsakyti
Nzn
Na ka galiu pasakyt, nežinau kodėl, bet mažeikiai su tokia sudėtimi surinkta gali zaisti ir laimėti, tikrai galit nesakyt kad ji yra prasta, bet visgi kažko trūksta šiai komandai, gal ryžto gal tai trenerio kaltė nežinau. Vis dėlto reikia tikėtis stebuklo mažeikiams ir per jį jie išliks LKL kitais būdais, pvz nevezio diskvalifikacija arba Klaipedos Akvaservis nepasirys eit i LKL. Mažeikiai gali tikrai kovoti ir yra verti būti LKL, nepamirštant fakto, jog NKL buvo laimėtas 2 metus iš eilės, tad gal bus suteikta jiems ir antra galimybė pasireikšti LKL. Būtų bent jau gražu pamatyti mažeikius iškovojant dar dvi pergales prieš Nevėži ir Prienus.
2015-04-21
-3
Atsakyti
Šauniai 7iese atžaidė Lietkabelis. Įdomu, ar ant PO susirinks bent 5 žaidėjai :D o taip tai Šaunuoliai!
2015-04-21
-5
Atsakyti
nesamone
jeigu butu iskaite daniui 3tsk o ne 2 tai butu lygu :D
2015-04-21
+7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.