Čikagos „Bulls“ komanda paskutinį sykį NBA lygoje triumfavo 1998-aisiais, kuomet jos marškinėlius dar vilkėjo Michaelas Jordanas
Čikagos „Bulls“ komanda paskutinį sykį NBA lygoje triumfavo 1998-aisiais, kuomet jos marškinėlius dar vilkėjo Michaelas Jordanas
Nuotr. AP-Scanpix

Nei viena iš aštuonių kovą dėl Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) čempionų žiedų tęsiančių ekipų XXI a. lygoje dar netriumfavo. Apskritai bent kartą laimėti turnyrą per visą istoriją yra pavykę penkioms iš aštuonių geriausių šio sezono lygos komandų.

Paskutinį sykį nugalėti pavyko Čikagos „Bulls“ krepšininkams, kurie NBA čempionais tapo 1998-aisiais, į priekį dar vedami Michaelo Jordano. Iš viso per savo istoriją „Bulls“ ekipa NBA čempione tapo 6 kartus ir visus juos triumfavo paskutiniame XX a. dešimtmetyje (1991, 1992, 1993, 1996, 1997 ir 1998).

Hjustono „Rockets“ paskutinį kartą lygoje triumfavo 1995 m., kuomet čempionatą su Hakeemu Olajuwonu priešakyje laimėjo antrą sezoną iš eilės. Nei iki tol, nei vėliau „raketos“ ant aukščiausio pjedestalo laiptelio nelipo.

Tris kartus lygos čempione yra tapusi „Golden State Warriors“ ekipa, tačiau paskutinį sykį Oklando krepšininkai tai padarė dar 1975 m. Anksčiau „kariai“ turnyrą laimėjo 1947 ir 1956 m., tačiau namų rungtynes komanda tuomet dar žaidė Filadelfijoje.

Po kartą NBA čempionais yra tapę ir Vašingtono bei Atlantos klubai. JAV sostinės komanda, kuri tuomet dar vadinosi „Bullets“, lygoje triumfavo 1978 m., o „Hawks“ stipriausia šalies ekipa tapo 1958 m., kai namų rungtynes dar žaisdavo Sent Luiso mieste.

Klivlando „Cavaliers“, Memfio „Grizzlies“ ir Los Andželo „Clippers“ per savo istoriją NBA čempionų žiedų iškovoti dar nepavyko.

Komentarai:
Na ka, Wizards be Wallo Vanagus iveikti ne daug sansu turi. Tad jie sakyciau atkrenta.

Buliai siemet skystoki, o Rose vienas rungtynes jei istempia, tai po to tris ateinancias rungtynes 6/20 pataikyma demonstruoja :D Ir cia geriausiu atveju... Tad Buliai irgi neis i finala. Buvo labai idomu Vanagu stipruma pamatyti su Burtininkais kapojantys, bet panasu dabar lengviau jie iseis i Rytu finala ir ten susitiks su Kavalieriais.

Griezzlies is esmes nematau super finale. Nors ir garseja jie savo gynyba, bet jiems vis tiek kazko truksta, kad galetu buti chempioniska komanda. Gal puolimo jiems truksta...

Rockets silpniausia vieta - treneris. Howardas rodo rezultatus kaip Magic klube, tik Hardenas daznai PO buksuoja. Jei Hardenas zaistu kaip sezone, tai tikrai galetu atsidurti nba finale.

Clippers. Vienintele Vakaru komanda, kuri turi ir gera patyrusi treneri ir lyderius gerus, ir siaip puolimas ju grazus, gynyba gan nebloga. Siuo metu daugiausiai sansu, kad jie zais finala, bet velgi viskas priklauso nuo kuo greiciau sugrizusio Paul'o. Jei ir treciose rungtynese nebezais, tai praras ir vel namu aikstes pranasuma...

GSW labai gera puolima turi, ir gynyboje atidirba, bet manau jie nepapuls i super finala. Uz juos matau stipresnius tiek Grizzlies, tiek Clippers. Tik Rockets neiveiktu kariu, nes abi komandos viena pries kita zaidzia "bek ir mesk" krepsini. O toki krepsini GSW zaisdami visada daugiau sumeta tasku, nes turi daugiau krepsininku taikliarankiu.

So, nba finale prognozuoju susitiks: CAVS vs CLIPPERS.
2015-05-08
+11
Atsakyti
sdfcempijonais tapc burcininkai


kitam gyvenime nebent
2015-05-07
+4
Atsakyti
sdf
cempijonais tapc burcininkai
2015-05-07
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.