FIBA funkcionieriai planuoja reorganizuoti esamą krepšinio sistemą
FIBA funkcionieriai planuoja reorganizuoti esamą krepšinio sistemą
Nuotr. FIBA

Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) generalinis sekretorius Patrickas Baumannas atskleidė, kad organizacijos planuose yra ne tik sezoniniai „langai“ rinktinių varžyboms, bet ir alternatyvaus Eurolygai klubinio krepšinio turnyro Europoje kūrimas.

Duodamas interviu ispanų interneto svetainei „Mundo Deportivo“ šveicaras pažymėjo, kad pastaruosius 15 metų FIBA organizacijoje vyravo stagnacija, kuri netrukus turėtų baigtis.

„Mes turėjome rimtų problemų, darėme klaidų ir stokojome resursų. Dabar esame kitoje padėtyje – stiprūs, turime resursų ir aiškių idėjų. Telieka save realizuoti rinkoje. Mes norime, kad krepšinis taptų populiariausia sporto šaka pasaulyje ir šia vizija dalijamės su NBA lyga, kuri yra mūsų pusėje ir dirba kartu. Mes tikime, kad turime unikalią galimybę“, – pompastiškai kalbėjo Baumannas.

Anot šveicaro, pastarojo laikotarpio „vegetacija“ krepšiniui kainavo brangiai – sporto šaka ne vienoje Europos šalyje ėmė prarasti turėtas pozicijas.

„Krepšinį Prancūzijoje pradėjo nukonkuruoti rankinis, nors šalies rinktinė ir yra Europos čempionė. Tas pats vyksta ir Balkanų šalyse, kur labai sustiprėjo vandensvydžio ir tinklinio pozicijos. Ką jau kalbėti apie Didžiąją Britaniją, kur krepšinis apskritai yra 13 ar 14 sporto šaka pagal populiarumą“, – dėstė FIBA generalinis sekretorius.

Jo teigimu, geriausias būdas populiarinti krepšinį – per nacionalines rinktines. Dėl šios priežasties FIBA yra pasiryžusi stiprinti pasaulio čempionatą ir kuo labiau kelti šio turnyro prestižą. Nuo 2017 m. kelialapiai į pasaulio čempionatą nebebus dalijami per žemynų pirmenybes – juos iškovoti bus galima tik per specialius FIBA organizuojamus turnyrus. Jie bus rengiami atskirais etapais – krepšinio sezono metu.

Planuojama daryti tris arba keturis tik rinktinėms skiriamus „langus“, kurių metu klubinės varžybos nevyktų, o krepšininkai netrukdomi galėtų prisijungti prie nacionalinių ekipų.

Tiesa, kol kas ši idėja vertinama skeptiškai – tiek Europoje, tiek JAV: NBA dėl naujosios FIBA sistemos savo čempionato tikrai nestabdys, o tai automatiškai reiškia, kad dalis geriausių krepšininkų turnyruose rinktinėms padėti negalės.

Baumanno teigimu, yra kelios medalio pusės.

„JAV puikiai žino mūsų poziciją ir supranta, kad kelialapį į pasaulio čempionatą iškovoti kažkokiu būdu reikės. Taip, NBA krepšininkai negalės dalyvauti keliuose atrankos etapuose, tačiau kituose dviejuose – rugsėjį ir birželį – jie turėtų žaisti. Bet kuriuo atveju, visos šalys turi ir daugiau pajėgių krepšininkų, galinčių vesti rinktines į priekį, – dėstė krepšinio funkcionierius. – Priminsiu ir faktą, kad ir dabar vasaromis į rinktinių stovyklas atvykdavo toli gražu ne visi NBA žaidėjai, todėl praradimas neturėtų būti didelis.“

Nors tiesioginės kritikos Eurolygos turnyrui ir ULEB organizacijai Baumannas neišsakė, šveicaras leido suprasti, kad dabartinė klubinio krepšinio sistema Europoje toli gražu nėra ideali.

„Būna intrigos, gerų rungtynių, tačiau galutinis rezultatas yra tikrai ne tas, kokio norėtų klubai ir sirgaliai“, – tvirtino jis.

FIBA generalinio sekretoriaus teigimu, organizacija mąsto apie galimybes kurti dar vieną alternatyvų Eurolygai klubinį turnyrą Europoje, panašų į UEFA Čempionų lygą, tačiau jo sistema dar nėra galutinai apibrėžta.

„Turime 16 skirtingų variantų, nuo UEFA Čempionų lygos sistemos iki uždaros lygos. Tačiau kol kas esame atviri pasiūlymams. Mums labai patiktų, jeigu turnyre dalyvautų tik pajėgiausių Europos lygų čempionai, tačiau jokių linijų dar nenusibrėžėme, niekur neskubame“, – sakė šveicaras.

Serbijos žiniasklaidos paviešintuose FIBA dokumentuose skelbiama, kad pagrindinė naujųjų varžybų idėja – šalių čempionus ir vicečempionus išskirti į skirtingus turnyrus. FIBA norėtų, kad ateityje Europos klubai rungtyniautų kartu su kitų žemynų – Šiaurės Afrikos ir Vidurinės Azijos komandomis.

Komentarai:
guoguo
guowenhao20150522

http://www.abercrombie-fitch.us.com

http://oakleysale.bemercurial.com

http://katespadehandbags.snap-orlando.co...

http://www.burberryoutletonline.in.net

http://www.ray-bansunglasses.uk

http://burberryhandbags.saynotoarcticdri...

http://airjordan6.micrornaseurope.net

http://www.coachoutletus.us

http://www.hollisterclothingstore.net

http://cheapbeatsbydre.tuipad.com

http://www.raybansunglassesonline.in.net

http://airjodan9.micrornaseurope.net

http://chanel255.foxrunvillage.net

http://raybansunglasses.web2review.net

http://www.lebronjamesshoe.com

http://www.raybansunglasses.in.net

http://www.babyliss.us.com

http://katespadefactoryoutlet.snap-orlan...

http://beatssolo.tuipad.com

http://www.michaelkors-outlet.ca

http://www.longchampoutlet.name

http://suprashoes.b--y.net

http://michaelkorshandbags.officialcommu...

http://www.instylerionicstyler.com

http://coachpurses.goguides.cc

http://www.poloralphlaurenshirts.us.com

http://toryburchhandbags.olympicpastry.c...

http://raybanoutlet.web2review.net

http://www.thomassabos.co.uk

http://www.cheapnhljerseys.org

http://toryburchflats.olympicpastry.com

http://www.todsoutlet.us.com

http://michaelkorsoutletonline.officialc...

http://chanelbags.foxrunvillage.net

http://www.airforce1.us.com

http://beatsheadphones.tuipad.com

http://www.michaelkorshandbags.in.net

http://www.coachfactoryoutlets.mobi

http://monsterbeatsoutlet.tuipad.com

http://www.iphonecase.name

http://www.todsshoes.us.com

http://www.pumaoutletonline.com

http://raybansale.web2review.net

http://www.abercrombie-fitch-hollister.f...

http://www.michaelkorsusa.us

http://www.edhardy.us.com

http://www.louisvuittonhandbagsoutlet.co...

http://www.louisvuittonus.us.com

http://airjordangammablue.micrornaseurop...

http://www.raybansunglass.us.com

http://www.coachoutletonlines.ca
2015-05-22
-2
Atsakyti
kzks
Man noretusi kad butu panasiau i uefa formata

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-05-07
+9
Atsakyti
Dešrimantas
„Mes norime, kad krepšinis taptų populiariausia sporto šaka pasaulyje ir šia vizija dalijamės su NBA lyga, kuri yra mūsų pusėje ir dirba kartu. Mes tikime, kad turime unikalią galimybę“ – lunatikų kliedesiai.

Iš kur jie turi pinigų? Iš visokių atkrentamųjų venesuelose į olimpiadą? Reikia Europai bei JAV boikotuot šitus grybus, tegu „šveicarų funkcionieriai“ siurbia savo pinigus iš katarų, iranų, nigerijų ir kinijų beigi filipinų. Ne tik nieko gero nei JAV, nei Europa iš jų negauna, tai dar ir protą pradėjo knist paskutiniu metu.
2015-05-07
+3
Atsakyti
Viktoras
NA POMPASTIKOS PRISIPOMPAVĘS P. BAUMANAS VĖL IŠRADINĖJA DVIRATĮ. JIS DAR NE TAIP SENAI EUROPAI BUVO "PADOVANOJĘS" SUPROLYGĄ, KURI IŠ PAT PRADŽIŲ BUVO PASMERKTA ŽLUGTI. NESUPRANTU, KAIP TOKS VEIKĖJAS, UŽIMANTIS AUKŠTAS PAREIGAS, NESUVOKIA, KAD NBA SISTEMA VEIKIA VIENOJE VALSTYBĖJE, NORS JI IR SUDARYTA IŠ DAUG VALSTIJŲ. TODĖL JĄ PRITAIKYTI EUROPOS SĄJUNGOJE, KURI SUSIDEDA IŠ DAUG VALSTYBIŲ, KURIOS VISOS TURI SAVO ČEMPIONATŲ VADOVAUJANČIAS ORGANIZACIJAS, ĮSTATUS IR YRA NEPRIKLAUSOMOS,- NETIKIU, KAD PAVYKS.
2015-05-07
-5
Atsakyti
TIKRASIS_Donce_3000_Gryzo
gales sitoj skylej tokios komandos kaip Turow, Podgoricos Budučnost, Kipro Ael ir Rytas taskytis :D
2015-05-07
Atsakyti
teisingai elgiasi FIBA, o kas belieka kai EL tokias nesamones išdirbinėja?
2015-05-07
-6
Atsakyti
vv
Kolkas Uleb karaliauja Europoje ir Nėra taip jau prastai tas Eurocup ir Eurolyga. FIBA visu pirma tegu iškelia EuroChalange iki EuroCup lygio.. Manau FIBA turėtu rūpintis silpnūjų šalių komandomis kad tokie Britai galėtu varžytis su Estais su Lenkais, Švedais, Norvgais, su silpniausiom Ispanijos, Graikijos, Lietuvos komandom. . O Eurolygos grandai pasirūpins patys savim.
2015-05-07
-3
Atsakyti
Justas
Priestaravimas sau paciam sitas straipsnis. Apskritai keista kai sveicaras apie krepsini kalba..
2015-05-07
+1
Atsakyti
Sūduvis
Paskutinis sakinys: FIBA norėtų, kad ateityje Europa loštų su turtingais babajais, kurie kašio lošt nemoka, užtat moka pripildyti FIBOS kišenes milijonais baksų :DD
2015-05-07
-1
Atsakyti
Sistema tiesiog puiki. Šiandien susitiks Estijos vicečempionai su Ispanijos antros vietos laimėtojais.

O rytoj kausis Graikijos ir Didžiosios Britanijos čempionai! Nori kelti krepšinio prestižą, bet didžiausios žvaigždės ir asmenybės iš NBA jiems nereikalingos...
2015-05-07
+4
Atsakyti
Na jie savo ideju nelabai turi,viska tiesiog kopijuoja is futbolo :P susida visi pasiziuri kokia futbolo sistema ir nusprendzia darom tai pat...
2015-05-07
+4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.