Tauras Jogėla veržiasi po krepšiu Nuotr.: Fotodiena.lt/E.Blaževičius
Laimonas Kisielius veržiasi link varžovų krepšio Nuotr.: Fotodiena.lt/E.Blaževičius
Arvydo Šikšniaus reakcija Nuotr.: Fotodiena.lt/E.Blaževičius
Arvydo Šikšniaus ir Žygimanto Skučo dvikova Nuotr.: Fotodiena.lt/E.Blaževičius
Gytis Sirutavičius meta iš toli Nuotr.: Fotodiena.lt/E.Blaževičius
Tauras Jogėla veržiasi po krepšiu Nuotr.: Fotodiena.lt/E.Blaževičius
Laimonas Kisielius veržiasi link varžovų krepšio Nuotr.: Fotodiena.lt/E.Blaževičius
Arvydo Šikšniaus reakcija Nuotr.: Fotodiena.lt/E.Blaževičius
Arvydo Šikšniaus ir Žygimanto Skučo dvikova Nuotr.: Fotodiena.lt/E.Blaževičius
Gytis Sirutavičius meta iš toli Nuotr.: Fotodiena.lt/E.Blaževičius

Įspūdinga kova pažymėta Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ketvirtfinalio serija tarp Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ir Utenos „Juventus“ vainikuota Dainiaus Adomaičio auklėtinių triumfu.

Jie sekmadienį penktose rungtynėse Pasvalyje 69:61 (20:17, 11:9, 24:22, 14:13) nukovė vietos „Pieno žvaigždes“, laimėjo seriją rezultatu 3-2 ir trečią kartą klubo istorijoje pelnė vietą tarp keturių stipriausių Lietuvos komandų.

Rungtynių žaidėjas
Arvydas  Šikšnius
PTS 15 | REB 6 | AS 1 | ST 5
Pusfinalio serijoje, kurios startas – trečiadienį, iki trijų pergalių „Juventus“ kovos su daugkartiniais pirmenybių čempionais – Kauno „Žalgirio“ krepšininkais.

Sėkmingai startavęs Utenos klubas šiame mače nuo pat pirmųjų minučių šovė į priekį, o pirmajam kėliniui įpusėjus pirmavo dviženkle persvara (18:8).

Prieš ilgąją pertrauką savo atsilikimą iki penkių taškų sumažinusios „Pieno žvaigždes“ trečiąjį ketvirtį pradėjo dviem tolimais metimais ir išlygino mačo rezultatą (36:36).

Po dar kelių rezultatyvių pasvaliečiai išsiveržė į priekį, tačiau iniciatyvos savo rankose išlaikyti nesugebėjo (44:40).

Blankiai rungtyniavusį Rashauną Broadusą pakeitęs Ovidijus Varanauskas pelnė penkis taškus paeiliui, Simas Buterlevičius besibaigiant trečiojo kėlinio laikui smeigė tritaškį ir „Juventus“ susigrąžino saugų pranašumą (55:48).

Prasidėjus priešpaskutinei ketvirtojo ketvirčio minutei po Tauro Jogėlos dvitaškio „Pieno žvaigždžių“ deficitas sumažėjo iki keturių taškų (63:59).

Pražanga sustabdytas Nikita Barinovas realizavo baudų metimus ir sugrąžino svečiams šešių taškų persvarą (65:59).

Kitoje atakoje Aidas Viskontas išprovokavo pražangą, tačiau liko nieko nepešęs – gynėjas prametė abu baudų metimus, „Juventus“ darsyk apsigynė, o du taškus pelnęs Rashaunas Broadusas įtvirtino uteniškių pergalę (69:61).

Pasvaliečiams šioje dvikovoje koją kišo tragiškas pataikymas nuo baudų metimų linijos – Manto Šerniaus auklėtiniai pataikė vos 10 metimų iš 25 (40 proc. taiklumas). Tuo metu svečiai nuo šios atžymos pataikė 15 baudų iš 21 (71 proc. taiklumas).

„Pieno žvaigždės“: Žygimantas Skučas 18, Laimonas Kisielius 13 (8 atk. kam.), Tauras Jogėla 10 (9 atk. kam.), Aidas Viskontas 8.

„Juventus“: Arvydas Šikšnius 15, Simas Buterlevičius 11, Ovidijus Varanauskas 8, Egidijus Dimša 7. 

Mantas Šernius („Pieno žvaigždžių“ vyr. treneris): „„Mačas buvo ypatingas kiekvienam jaunam žaidėjui. Laimėjo tie, kurie turėjo daugiau patirties, kurie mažiau klydo lemiamais momentais. Manau, kad šios rungtynės krepšininkams suteiks milžiniškos patirties, po sezono jie viską apmąstys ir patikės savo jėgomis.

Gaila, kad pabaigoje viską nulėmė nervai. Žygimantas Skučas man tapo atradimu, jis ne be reikalo tapo čempionu su jaunimo rinktine. Jis jau yra turėjęs tokios svarbos mačų, o tai puikiai atsiskleidė šiandien – Skučas buvo komandos lyderis.

Kiekvienam žaidėjui svarbu turėti tokios patirties ir sugebėti išlikti ramiam lemiamu momentu. Vyrams padėkojau už sezoną. Nepaisant traumų, kovojome garbingai ir žaidėjus galiu tik pagirti. Galbūt galėjome būti šiek tiek aukščiau, jei sėkmė nebūtų nusigręžusi. Tačiau galime pasidžiaugti ir tuo, kad aplenkėme ne vieną pajėgią komandą.“

Dainius Adomaitis („Juventus“ vyr. treneris): „Rungtynės buvo tokios, kokių ir norėjome. Kaip ir sakiau, jeigu norime įveikti Pasvalį, turime sustabdyti varžovus gynyboje. Ir visas rungtynes, kuriose varžovus įveikėme, tai padarėme gynybos dėka. Oponentai žaidžia be spaudimo, laisvai, visi matė ką ketvirtose rungtynėse išdarinėjo Kisielius. Jie neturėjo ką prarasti, jeigu jie būtų laimėję šią seriją, tai varžovams būtų buvęs puikus rezultatas. 

Kaip ir kalbėjome su vyrais prieš seriją, reikalingas buvo kiekvienas. Tai įrodė šiandien į aikštelę sėkmingai įžengęs Valdas Dabkus. Mes esame gynybinė komanda, turinti vieną geriausių gynybų lygoje. Ir jeigu norime kažką pasiekti, turime pasinaudoti savo privalumais. Šiandien Rashaunui Broadusui nesisekė, bet jį puikiai pakeitė Ovidijus Varanauskas, buvo gražu žiūrėti. Energija, taiklūs metimai – tai, ko reikia.

Atvirai pasakysiu, kad apie „Žalgirį“ dar nieko negalvojam. Dabar Utenoje turbūt esu laimingiausias žmogus. Reikia sugrįžti pas šeimą ir šiek tiek pabūti kartu. Serijos metu buvau labai susikaupęs, buvo nemažai įtampos. Reikia vieną dieną pailsėti, o vėliau susirinksime ir žiūrėsime, ką galime nuveikti serijose su „Žalgiriu“.“

Simas Buterlevičius („Juventus“ gynėjas): „Nepamenu atvejo, kad viskas vyktų būtent šitaip – penkios rungtynės, o namie žaidusi komanda nelaimėjo nė karto. Negalėjome varžovams pateikti nieko naujo, jie mums – taip pat. Jau prieš šitą seriją žinojome, kad taktiškai niekuo nenustebinsi. Visas žaidimas buvo paremtas atakomis vienas prieš vieną, gynyba vienas prieš vieną.

Tą žinojome, bet niekaip nesugebėdavome sustabdyti tai vieno, tai kito krepšininko. Vieną sykį puikiai sužaidė Žygimantas Skučas su Jokūbu Gintvainiu, kitą kartą – Laimonas Kisielius. Atrodė, kad viskas mūsų rankose, tačiau serija vis užsitęsdavo. Atsirado namų kompleksas, ta įtampa pakišdavo koją. Manau, varžovams buvo tas pats.  Laimei, viskas baigėsi sėkmingai ir atsikvėpėme lengviau.

Dabar jau pasiekėme minimalų tikslą, iškopėme į ketvertą. Nebeturime ką prarasti ir žaisime atsipalaidavę, laisviau. Kovosime, stengsimės, išsikelsime aukščiausius tikslus ir žiūrėsime, kaip viskas klostysis. Manau, kad kažką nustebinti, arba pusfinalyje, arba vėliau, ateityje – kovose dėl pirmosios arba trečiosios vietos.“

Arvydo Šikšniaus dėjimas per varžovą:

https://youtu.be/FzV6e0CFL-E

Išsamesni trenerių ir Šikšniaus komentarai:

https://youtu.be/43gwE_Sox10

Efektingiausi rungtynių momentai:

https://youtu.be/yGP0gjKBQGo

Komentarai:
kyzay
http://proazart777.ru Играй и выигрывай на лучших автоматах!!!
2017-03-13
-7
Atsakyti
to qwerty
Neduok Dieve tokio tevo.
2015-05-11
-3
Atsakyti
qwerty
Galėtų dažniau pakalbinti Šikšniu, žmogus panašiai dėlioja mintis kaip ir Broliai, tik kad Broliai galvoja rusiškai ir kalba lietuviškai, tai Šikšnius galvoja lietuviškai ir kalba lietuviškai bet sakynius dėlioja kaip mano 4m sūnus :D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-05-11
-7
Atsakyti
swppaJuvis (beleii) lašinį kai kratė, per tv lūžau :DDD--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Rimtai xD Aš irgi perlūžau :D
2015-05-10
+4
Atsakyti
tiesa sakant neabejojau
kad Juve laimes, vien del treneriu lygio, budavo netgi Kazlas suvaldyt negaledavo jaunikliu(kai lr treniravo), o visa si sezona mates, kad uteniskiai valdomi, jei kazkuria diena sh maldavo tai sekancia zaisdavo auksciau bambos, o seip netgi geriau: uteniskiu sansai ikast zaliems truputi aukstesni, su visa pagarba Pasvaliui, tiesa nukraujavusiam
2015-05-10
-7
Atsakyti
swppa
Juvis (beleii) lašinį kai kratė, per tv lūžau :DDD

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-05-10
-1
Atsakyti
juvis
na taip ta troba ir zalgiri remia, o kuom garsus pasvalys? vaflistais?
2015-05-10
-11
Atsakyti
Anonimas
Utena ,,rimtesnis miestas,, prajuokino ,na taip viena troba daugiau ......
2015-05-10
-1
Atsakyti
Ačiū treneriui ir žaidėjams,padarėte daugiau nei galėjote.Tai pati geriausia komanda, kuria yra turėjęs Pasvalys.Pagal pasiekimus ir sudėti.Sėkmės visam kolektyvui kitame sezone.Dar karta AČIŪ.
2015-05-10
+2
Atsakyti
Na jau, Utena didesnis ir daug rimtesnis miestas. Apskritai Utena yra vienas iš geriausiai besitvarkančių Lietuvos mietų.
2015-05-10
+2
Atsakyti
Lclassico to fanatic
Mink tu pats į savo kukurbezdelių kraštą, Pasvalys-Utena, tokio pat dydžio :DDDD
2015-05-10
+2
Atsakyti
Pasvalis
Sveikinimai Utenai , ka padarisi I kita etapa iseina viena komanda ,bet ta serija buvo ispudinga
2015-05-10
+4
Atsakyti
agurks
dekui uz nuotraukas, bet tikrai butu pats laikas pradeti rengti LKL video reportazus, ypac is tokiu atkakliu seriju.
2015-05-10
Atsakyti
Atrodo, kad po šios serijos baigties aikštės pranašumas bus laikomas trūkumu, o ne pliusu.
2015-05-10
-3
Atsakyti
djgaffer
Kad čia nėra ko nesuprast-lemiamos rungtynės visada būna negražios ir žemo lygio.Dėl baudų,tai pažiūrėkim,kas jas prametė-jaunuoliai Skučas su Jogėla,kurie dar ir vos ant kojų paėjo.Viskontas taip pat nepasižymi,kaip labai jau patikimas baudų metikas.Vienu žodžiu,gale PPŽ sudegė psichologiškai,nusikalė,išsibaudavo,ko pasekoje galutinis rezultatas-pralaimėjimas.Sveikinimai Juvės fanams.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-05-10
+3
Atsakyti
Bangputys
Žinot kaip atrodo laikraštis prieš Neptuna? Neptunas jūrų Dievas o laikraštis ir pelkėj nuskestu
2015-05-10
-2
Atsakyti
juvis
pamirskit jus ta neptuna, rytfaniu krauja nuplausim vakaru bangos asarom
2015-05-10
-5
Atsakyti
dergela
Tas su "mano IQ žemesnis" tai gera sove :D
2015-05-10
-10
Atsakyti
Mhm
Deja juve jau buvo tarp keturiu stipriausiu LKL komandu, kovojo dėl 3 vietos su Neptūnu, bet pralošė.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-05-10
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.