Gudaitis kitą sezoną savęs NBA dar nemato

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“ korespondentas
2015-05-20 09:52

Artūras Gudaitis sako neskubėsiąs į NBA
Artūras Gudaitis sako neskubėsiąs į NBA
Nuotr. Fotodiena.lt/E.Blaževičius
Artūras Gudaitis neskubės į NBA, net jeigu išgirs savo pavardę šių metų naujokų biržoje. Kauno „Žalgirio“ vidurio puolėjas, prognozuojama, gali būti pakviestas antrojo rato pabaigoje, o toks šaukimas jam nereikštų garantuotos sutarties su NBA ekipa.

„Jeigu taip ir nutiktų, prašytume, kad NBA komanda leistų dar bent porą metų pažaisti Europoje, komandoje, kurioje gaučiau geriausias tobulėjimo sąlygas“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ po LKL laimėtų pusfinalio rungtynių antradienį sakė Gudaitis.

22-ąjį gimtadienį kitą mėnesį švęsiančiam krepšininkui šie metai yra paskutiniai, kada jis gali dalyvauti naujokų biržoje, ir panašu, kad jis turi galimybių praverti NBA duris.

Keliose naujokų biržos šaukimus prognozuojančiose svetainėse Gudaičio pavardė minima antrojo rato pabaigoje.

Tinklalapis „draftexpress.com“ mano, kad Gudaitis gali būti pasirinktas 51-uoju šaukimu, kuris priklauso Orlando „Magic“ komandai.

„Espn.com“ pateikia kuklesnę prognozę, Gudaičiui prognozuodama paskutinį, 60-ąjį šaukimą, kuris priklauso Filadelfijos „76ers“.

Antrajame rate pakviečiami krepšininkai negauna garantuotos sutarties, o neretai yra skolinami kitose lygose rungtyniaujančioms ekipoms. Nepriklausomai nuo to, kas pasirinktų Gudaitį, jis turi kitą sezoną su „Žalgiriu“ galiojančią sutartį, o Kauno klubas neketina jo paleisti.

Šio sezono antroje pusėje į Gudaitį ėmė krypti vis daugiau NBA skautų akių. Kovo pabaigoje pasižiūrėti į Gudaitį ir „Barcelona“ talentą Mario Hezonją į Kauną atvyko apie tuziną NBA klubų atstovų, tačiau pirmas rungtynes po traumos žaidęs Gudaitis toje dvikovoje aikštėje praleido vos 8 minutes.

Anot „Žalgirio“ trenerio Gintaro Krapiko, tiek jis, tiek jo asistentas Šarūnas Jasikevičius su Gudaičiu kalbėjosi apie didesnį spaudimą, kuris patiriamas, kai stebi skautai.

„Jis jaunas vyras, ta lavina griūva ant jo pečių ir viską reikia suvirškinti. Norėjosi jam patarti ir galvoju tiek aš, tiek Šarūnas davėme jam patarimų, kaip elgtis“, – kalbėjo Krapikas.

Gudaitis prisipažino asmeniškai kalbėjęsis su Detroito „Pistons“ komandos atstovu Johnu Robertu Holdenu, o dar apie 10 ekipų yra išreiškusios susidomėjimą lietuviu.

NBA naujokų birža vyks birželio 25 dieną, Brukline.

Komentarai:
Beleiikiek gi kazna anas algos zalgiri gauna ?


Jeigu tikėsime, šio tinklalapio šaltinių patikimumu, rašė, kad „apie 6,000 EUR“ per mėnesį. Žr. http://www.basketnews.lt/news-83614-kiek...
2015-05-20
-2
Atsakyti
kiek gi kazna anas algos zalgiri gauna ?
2015-05-20
-18
Atsakyti
seibutis irgi neskubejo
2015-05-20
Atsakyti
Gudaitis nekvailas, tikrai neskubes i NBA. Dar daug darbo vaikiui reikia ideti ir bent jau pora metu Zalgiryje dar tikrai reiktu pazaisti.
2015-05-20
-11
Atsakyti
duodu bb nukirst lieka niekas daugiau gyvenime nekvies i nba. paminesit mano zodzius.
2015-05-20
+2
Atsakyti
kad kamuoja traumos jį visą sezoną, todel niekai nepavyksta įsitvirtinti starting5, o tuo tarpu robkės fizinė kondicija visą sezoną gera.
2015-05-20
+1
Atsakyti
Numbah1"pažaisti Europoje, komandoje, kurioje gaučiau geriausias tobulėjimo sąlygas" - tai cia apie kokia komanda snekama? Zalgiri? Geriausios salygos = nuo suolo 10 minuciu pakeisti medini Javtoka? Nu labai idomu.


Tik nep....isk cia proto, nes si sezona jis ir negalejo to laiko daugiau tiketis. Bei netgi daugiau gavo nei tu cia nusipezejai kvaili. Eurolygoje reguliariame ir top16 atitinkamai lose po ~15 ir ~18 minuciu. Kur matai parasyta 10? Po traumos dabar logiska kad maziau losia, bet kita sezona net neabejoju, kad gaus ir po 20 ir po 28...
2015-05-20
+4
Atsakyti
"pažaisti Europoje, komandoje, kurioje gaučiau geriausias tobulėjimo sąlygas" - tai cia apie kokia komanda snekama? Zalgiri? Geriausios salygos = nuo suolo 10 minuciu pakeisti medini Javtoka? Nu labai idomu.
2015-05-20
-15
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.