Gintarė Petronytė prie pergalės pridėjo 21 tašką
Gintarė Petronytė prie pergalės pridėjo 21 tašką
Nuotr. Fotodiena.lt
Besirengianti Europos čempionatui Lietuvos moterų krepšinio rinktinė trečiadienį Rygoje po įtemptos kovos 75:72 (18:21, 16:20, 14:10, 27:21) įveikė Latvijos nacionalinę ekipą.

„Lietuvos ir Latvijos rinktinių rungtynės visuomet būna principinės. Žaidėjos puikiai pažįsta viena kitą. Mums šios rungtynės buvo labai naudingos, nes teko žaisti prieš tokias aukšo lygio krepšininkes kaip Gunta Baško-Melnbardę ir Anetę Jekabsonę-Žogotą. Labai svarbu, kad rungtynės buvo įtemptos, nes Europos čempionate visi mačai bus tokie, reikės parodyti charakterį. Šiandien mes parodėme charakterį“, – sakė po rungtynių Lietuvos rinktinės vyr. treneris Mantas Šernius.

Lietuva pirmuosius du kėlinius pralaimėjo šeimininkėms 34:41. Sunkiai sekėsi stabdyti Jekabsonę-Žogotą, kuri iš viso pelnė 22 taškus (6/11 dvitaškių, 3/7 tritaškių).

„Pirmąją pusę darėme per daug klaidų. Kai antroje pusėje jų skaičių sumažinome, pavyko grįžti į žaidimą ir persverti rezultatą. Smagu, kad laimėjome“, – sakė Šernius.

Rezultatyviausia Lietuvos rinktinėje buvo vidurio puolėja Gintarė Petronytė – 21 taškas (8/11 dvitaškių, 1/3 tritaškių, 2/2 baudos metimų), 6 atkovoti ir 4 perimti kamuoliai.

12 taškų pridėjo Kamilė Nacickaitė (2/6 dvitaškių, 1/4 tritaškių, 5/5 baudos metimų), 11 – Marina Solopova (2/3 dvitaškių, 2/4 tritaškių, 1/2 baudos metimų).

Grįžusios iš Rygos lietuvės sužais dvejas rungtynes Kėdainiuose. Artimiausios – birželio 5 d. 18 val. su Kinijos rinktine.

Šeštadienį 16 val. įvyks oficialios Lietuvos rinktinės palydėtuvės į Europos čempionatą – rungtynės taip pat su Kinija. Jų metu vyks žaidimai žiūrovams, muzikos ir šokių programa. Įėjimas nemokamas.

Komentarai:
djgaffer
Šaunuolės.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-06-03
+5
Atsakyti
jo
Na ir tu lopas.Eik miegoti,Cia krepsinio SVETAINE. O NE ...
2015-06-03
+9
Atsakyti
...
Gerai, kad laimejo, bet paziurejus varzybas nuotaika nukrito visai. Nuo pernai metu rinktines didziulis zingsnis atgal. Zaidimas neivairus, tritaskiu mesti bijo, keitimu nera. Nenuostabu kad Sulciute isejo, nes atrodo, kad po pernai metu Petronytes ultimatumo, siemet svarbiausias komandos uzdavinys - jai padaryti statistika. Greit bus didziule problema ka nors i rinktine pasikviest.
2015-06-03
-1
Atsakyti
Šaunuolės, nors ir ne pats pajėgiausias varžovas, bet visgi pergalė.
2015-06-03
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.