Gilvydas Biruta sieks pademonstruoti savo įgūdžius prestižinėje stovykloje
Gilvydas Biruta sieks pademonstruoti savo įgūdžius prestižinėje stovykloje
Nuotr. AFP – Scanpix
Birželio 6-8 dienomis Italijoje vyksiančioje prestižinėje „Adidas Eurocamp“ stovykloje dalyvaus trys lietuviai – Latvijoje rungtyniavęs Denisas Krestininas, Kauno „Žalgirio“ dublerių žaidėjas Laurynas Birutis ir NCAA žaidęs Gilvydas Biruta.

Su tinklalapiu „BasketNews.lt“ bendravęs 23-ejų metų 203 cm ūgio Biruta džiaugėsi sulauktu pakvietimu, kurio, pasak Birutos, jis iš dalies tikėjosi.

„Apie pakvietimą sužinojau prieš savaitę. Norėjau patekti į šią stovyklą, tačiau buvau pasiruošęs bet kokiam atsakymui. Per daug apie tai negalvojau, nes sprendimas buvo ne mano rankose. Turėjau tik laukti. Džiaugiuosi, jog sulaukiau palankių naujienų“, – sakė puolėjas.

Antradienį iš Jungtinių Amerikos valstijų (JAV) į Trevizą išvykęs Biruta stovyklos išvakarėse pareiškė tikintis, jog pavyks atsiskleisti ir parodyti save visiems susirinkusiems.

„Anksčiau esu dalyvavęs panašioje stovykloje „Krepšinis be sienų“ („Basketball without boarders“) su Enesu Kanteru, Nikola Mirotičiumi ir kitais.

Tikiuosi, kad kelionėje telefonas per greitai neišsikraus, kamuolys bus apvalus ir kad galėsiu parodyti, ką sugebu“, – gerai nusiteikęs kalbėjo lietuvis.

Šį sezoną Biruta aukščiausiame NCAA divizione per vienerias rungtynes aikštėje vidutiniškai praleisdavo po 20,8 minutės, pelnydavo po 8,1 taško, atkovodavo po 4,6 kamuolio ir atlikdavo po 1 rezultatyvų perdavimą.

210 cm ūgio Birutis Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) vilkint „Žalgirio“ dublerių marškinėlius rinkdavo po 5,6 taško ir 4,6 atkovoto kamuolio per mačą.

Tuo metu Krestininas, kuris gynė „Jelgava“ klubo garbę, Latvijos čempionate vidutiniškai pelnydavo po 12,3 taško, atkovodavo po 10,2 ir perimdavo po 1,5 kamuolio, atlikdavo po 1,1 rezultatyvaus perdavimo, blokuodavo po 1,6 metimo bei rinkdavo po 21,8 naudingumo balo.

Pernai „Adidas Eurocamp“ dalyvavo Rokas Giedraitis ir Marius Grigonis.

Komentarai:
idomu
o tai ne 4, rase kad ir vasiliauskas pakviestas
2015-06-04
+7
Atsakyti
Anonimas
Aukst tik auksti, kada izaideju atsiras...
2015-06-04
+1
Atsakyti
fpiz-2
www

ateity musu krepsininkai bus dar stipresni , auga puikus talentai


Jau uzaugo puikus talentai. Belieka tik užkariaut europa
2015-06-04
+1
Atsakyti
klaipėda
Birutą galėtų nupirkti koks Žalgiris, ar Neptūnas. Geras kašioras.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-06-04
+3
Atsakyti
www
ateity musu krepsininkai bus dar stipresni , auga puikus talentai
2015-06-04
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.