Nevriye Yilmaz buvo rezultatyviausia Turkijos rinktinės gretose Nuotr.: FIBA Europe
Santos Okockytės nusivylimas Nuotr.: FIBA Europe
Nevriye Yilmaz buvo rezultatyviausia Turkijos rinktinės gretose Nuotr.: FIBA Europe
Santos Okockytės nusivylimas Nuotr.: FIBA Europe

Po pralaimėjimo Europos čempionato ketvirtfinalyje nepalūžusios Lietuvos krepšininkės atkakliai priešinosi Turkijos rinktinei viso susitikimo metu, tačiau jo pabaigoje sėkmė lydėjo favorites.

Dvigubą dublį surinkusios natūralizuotos amerikietės Laros Sanders vedamos turkės 66:57 (16:16, 14:16, 13:10, 23:15) pranoko lietuves ir varžysis dėl penktosios vietos.

Rungtynes dėl penktosios vietos laimėjusi rinktinė iškovos kelialapį į Rio De Žaneiro olimpinių žaidynių atrankos turnyrą.

Lietuvos krepšininkėms kova dėl šio kelialapio jau pasibaigė – joms čempionate beliko šeštadienį sužaisti rungtynes dėl septintosios vietos.

Likus kiek daugiau nei minutei iki mačo pabaigos lietuvių deficitas siekė tik 4 taškus (55:59), tačiau tuomet skaudų smūgį joms sudavė Isil Alben, pelniusi du taškus su pražanga – 62:55.

Paskutinės rungtynių minutės metu komandos dar apsikeitė dvitaškiais (57:64), tačiau daugiau Šerniaus auklėtinėms krepšio sėkmingai užpulti nebepavyko, o turkių pergalę baudų metimais įtvirtino Sanders.

Turkijos krepšininkės sėkmingiau pradėjo susitikimą ir po pirmųjų trijų minučių pirmavo 8:2, tačiau Gintarės Petronytės vedamos lietuvės suskubo atsitiesti ir pirmajam kėliniui įpusėjus įsiveržė į priekį 11:10. Netrukus Lietuvos rinktinė pirmavo jau 16:12, tačiau turkės paskutinėmis ketvirčio akimirkomis išlygino rezultatą 16:16.

Pirmosiomis antrojo kėlinio minutėmis lietuvėms sunkiai sekėsi rinkti taškus, tačiau kėliniui artėjant link vidurio į aikštelę grįžo Petronytė, kuri pagyvino savo komandos puolimą bei išvedė ją į priekį 22:21. Nerezultatyviam kėliniui artėjant link pabaigos turkės pirmavo 30:26, tačiau paskutinę minutę po tritaškį įmetė Vita Kuktienė bei Kamilė Nacickaitė ir lietuvės į rūbinę išėjo turėdamos minimalų pranašumą 32:30.

Po ilgosios pertraukos per 7 minutes lietuvės sukrapštė vos tašką, o per šį laiką 10 taškų sumetusi Turkijos rinktinė atitrūko 40:33. Vis tik per minutę surengto spurto 7:0 Lietuvos krepšininkėms užteko išlyginti rezultatą 40:40. Kėliniui pasibaigus 43:42 pirmavo turkės.

Lemiamame ketvirtyje krepšininkės žaidė taškas į tašką, o pirmaujanti komanda nuolat keitėsi. Šešis taškus iš eilės pelniusi Sanders antrojoje kėlinio dalyje išvedė turkes į priekį 55:50. Lietuvos krepšininkės kovojo iki galo ir mėgino atsitiesti, tačiau sėkmė paskutinėmis mačo akimirkomis lydėjo turkes, kurios iškovojo pergalę ir galimybę kovoti dėl penktosios vietos čempionate.

Lietuva: Gintarė Petronytė 18 (8 atk. kam.), Santa Okockytė 10, Kamilė Nacickaitė 9, Vita Kuktienė 8, Marina Solopova 6, Monika Grigalauskytė, Sandra Linkevičienė ir Gabrielė Gutkauskaitė po 2.

Turkija: Nevriye Yilmaz 17, Isil Alben 16, Lara Sanders 14 (12 atk. kam.), Birsel Vardarli Demirmen 9.

http://www.youtube.com/watch?v=AlfW-YiFyEg

Komentarai:
visa tiesa
kur buvo Petronyte kai zaide pacias svarbiausias rungtynes? Kodel kaip niekur nieko zaide sekancias varzybas? Jei esi komandos lydere - kalk doze nuo skausmo ir bek i aikste, o neslepkis po lapu. Aiskiai matesi, kad bijojo savo oponenciu is baltarusijos. Kai reikejo parodyti ka sugeba pabego i krumus. Apsijuoke Sernius leisdamas ja zaisti su Turkem. O kaip atrodo, kai centro puoleja neina kovoti kamuolio puolime, o stovi ant sucherio, kad pabegti i greita puolima.
2015-06-26
+16
Atsakyti
jo
joke. Na tu ir visai be skonio. Nieko ten is tos Naciskaites nera, nei grozio, nei zaidejos, pasikelus ir tiek.. Kojos trumpos, belekokios, galva dydele, kaip arklio, na zodziu nieko gero.
2015-06-26
-7
Atsakyti
rls
Viskas Ok. Saunuoles, stengesi, kovojo. Garbingai zaide.

O siaip krepsinio valstybes treneriams laikas pasikrapstyti galvas ir pergalvoti apie krepsininkiu paruosima ir treniravima. Tokiam lygyje, koks yra dabar zaideju paruosimas pretenduoti i topIV bus visada pasaulines reiksmes ivykis. Pasiziurekit kaip zaidzia serbiu, prancusu, rusiu zaidejos ir mokykites patys gerb. treneriai. Nes dar po kazkiek laiko bus velu ...
2015-06-25
-3
Atsakyti
hix
tadasSerniu lauk turėjo būt prizininkės o dabar šiknoj.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Sernius kaltas del to kad nepataike is po krepsio ar kad pasai netikslus i kojas?
2015-06-25
-9
Atsakyti
cvf
Merginos vistiek šaunuolės, kiek buvo vertos,tiek pasiekė...vakar pralaimėjus prieš baltaruses tokiose rungtynėse, šiandien jau buvo aišku,kad merginos po vakar sulūžo psichilogiškai,o žinant,kad ir taip neturinčios patirties,nieko keisto,kad nesusitvarkė su galvomis. O šiaip koks žaidėjų lygis toks jau yra, kolkas pataikyti iš po krepšio ar tiesiog sugauti perdavimą po pastatytos užtvaros-ne taip jau lengva...nieko,dalis merginų išvažiuos į užsienį, gaus patirties aukšteniame lygyje, fiziškai stipresniame ir po poros metų,manau,kad ši rinktinė bus stipri top8 komanda,gal net į finalinį ketvertą pateks, bet reikia,kad visos žaidėjos būtų sveikos, nes tikrai rinktinėje dar galėjo būti šešios žaidėjos. Ačiū už kovingumą, šiuo klausimus jūs buvot nerealios, nei viena kita čempionato komanda neiškovojo tiek sunkių pergalių kaip jūs. Nugalėjote labai stiprias komandas, išgyvenkite nuoskaudas ir suraskite teigiamus dalykus. Daug bus hater'ių, bet žiūrint iš šono viskas visada atrodo lengviau padaryti,nei yra iš tikro. Šaunuolės, laikykitės, mes su jumis. Fcuk you haters!
2015-06-25
+9
Atsakyti
tadas
Serniu lauk turėjo būt prizininkės o dabar šiknoj.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-06-25
-26
Atsakyti
joke
ar man vienam Nacickaitė belenkaip graži?
2015-06-25
+18
Atsakyti
to ukv
Jeigu tu toks zlibas esi,geriau nerasyk nesamoniu paziurek kaip jos laksto kaip 60 metes pencininkes kol papasuoja kol ismeta savo ta varliska metima,tai cia galima pamiegoti ir atsikelti ir ta pati suda pamatysi...
2015-06-25
+4
Atsakyti
UKV
Merginos - Šaunuolės. Reikia pagirti vien už tai, kad išsikapstė iš sunkios situacijos pirmajame ir antrajame etapuose. Neabejoju, kad po kurio laiko išmoks laimėti atkrintamosiose išmokdamos žaisti agresyviai visų varžybų metu, o ne atkarpomis.

Sėkmės šeštadienį.
2015-06-25
+5
Atsakyti
anonimas2
Uz kovinguma panelem reik tik padekot. O kas liecia Serniu ....tai atleiskit ,jis isliko savam stiliuje.Vel suverte kalte zaidejom ,jis gi niekada nera prisiemes kaltes .Jis kai kuriu cia komentatoriu nuomone pats geriausias,atleiskit jam iki to gerumo dar labai,labai,labai toli.Savo geneluma jis parode ir lkl kai turedamas aikstes pranasuma,ir gerai sukomplektuota komanda nesugebejo laimet pries Utena.Desninga l rezultatas ,trenerio kuris nemato jokio skirtumo tarp viru ir moteru krepsinio
2015-06-25
+24
Atsakyti
Sepas
Zioples yra ka padarysi,geriau ruostusi kitam sezonui o ne suda maltu rinktinei,ir be tolko viska cia sieke....Tik bereikalo jegas naudojo,o rezultato vapse jokio neparode...
2015-06-25
+30
Atsakyti
UKV
Šiose varžybose pamatėme kaip neatkovoti kamuoliai pirmoje dalyje ilgalaikėje varžybų perspektyvoje virto į problemą apsiginti individualiai 1 prieš 1. Pabaigoje dėl to pavargome ir leidome turkėms pabėgti. Visumoje viso čempionato metu galėtų būti dar geresnė individuali gynyba 1 prieš 1, ypatingai gynėjų. E.Šikšniūtė su G.Petronyte turėtų geriau gintis 2 prieš 2, darydamos "zastupą". Begalė neišprovokuotų klaidų, metimo situacijose nepaaiškinamai atliekamas nereikalingas papildomas perdavimas, tarpais nežinoma ką puolime aplamai daryti. Yra daug priežasčių dėl ko mūsų moterų rinktinei dabar nepavyko laimėti ko siekė. Bet nereikia nusiminti. Reikia suprasti, kad šios rinktinės kelias dar tik prasideda.

Merginos - šaunuolės nepaisant, kad nepasisekė. Labai gaila, kad merginoms šįkart nepavyko laimėti kelialapio, bet nors padarė ką galėjo. Rinktinė pasirodė pagal savo galimybes, tiesiog mūsų rinktinė, kurių pagrindą sudaro nepatyręs jaunimas dar nemoka laimėti. Turi talento, galimybių, tačiau dar nemoka pasinaudoti savo turimomis galimybėmis. Išmoks, tik reikia su jomis toliau kryptingai dirbti.

Pasiseks kitą kartą, tačiau dabar svarbu nenuleisti rankų ir kryptingai dirbti jau dabar keliant individualų meistriškumą. LMKL yra gerai, bet jei yra galimybė ŽAISTI gero lygio klube užsienyje (ypač Eurolygoje) - reikia pasinaudoti galimybe. Nors ateinančią vasarą ši rinktinė neturės varžybų (jeigu teisingai suprantu, į atkrintamas patekusios komandos automatiškai patenka į kitą EČ finalinį turnyrą iš karto), bet jai būtinai reikia susirinkti ir sužaisti kaip galima daugiau varžybų su stipriomis komandomis. Ypač kalbu apie jaunas krepšininkes, kad jos turėtų bent šiokią tokią galimybę išlįsti iš savo kiemo. Per šį laiką rinktinės jaunimas suaugs, grūdinsis ir dar po metų galės pakovoti dėl patekimo į Pasaulio čempionatą. Taip labai svarbu, kad žaidėjos per šį laiką tobulėtų individualiai, nes reikia daug nuveikti ir šiame fronte.

Tik šiuo keliu einant moterų rinktinė po 4 metų bus visiškai pajėgi prasimušti į Olimpines žaidynes. Tam reikia kryptingų žaidėjų ir LKF pastangų dirbant su jaunimu. O dabar nurykim karčią piliulę ir dirbkim toliau. Įdomybės mūsų kieme tik prasideda :)
2015-06-25
-3
Atsakyti
Anonimas
lkf iskeltas uzdavinys buvo olimpiada ! bet deja manau po sio cempo serius bus laisvas?!!!
2015-06-25
-1
Atsakyti
Nemačiau šio už širdies griebiančio pralaimėjimo prieš turkaites, nemanau, kad derėtų džiūgauti dėl rezultato. Čempionato metu strigom kaip po žiemos vėl užvestas automobilis, pradėdavom sunkiai ir lėtai, bet iki finišo tiesiosios spėdavom pasivyt. Techniniai duomenys vėlgi neįspūdingi, pagrindinis vairuotojas stebuklų irgi iš savo bolido neišspaudė. Atsimušėm į baltaruses, kurios mėgino atiduoti pergalę, bet dalis mūsų mergaičių palūžo anksčiau laiko, kol kitos vertėsi per galvą, kad grąžintų viltį kovoti dėl medalių.

Čempionato metu gan ryškiai matėsi lietuvaičių mentalitetas. Kai sunku, visos susiraukusios, nuleidusios akis, po vieną mėgintis iniciatyvos imtis bijosi (apart Petronytės ir Nacickaitės, bet šios vakarietiško pasaulio spėjo pamatyti), o kitos laukia, kol tai padarys viena, prisijungia viena prie kitos - tada ir žiūrėti tampa smagiau.

Laukiam vyrukų vasaros ir sakom ačiū mūsų lietuviškam bolidui už sudalyvavimą lenktynėse, kur buvo visos galimybės riedėti tolyn, tik dėl techninių savo galimybių strigom..
2015-06-25
-5
Atsakyti
Viktoras
Komanda sukomplektuota iš individualiai pakankamai gerų žaidėjų, bet gaila,- trenerių štabas joms neprilygo... Užuojautos rinktinės krepšininkėms, kurios tikrai buvo vertos medalių ar bent jau- olimpinės vilties...
2015-06-25
-9
Atsakyti
Rois
Ačiū!!!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-06-25
+15
Atsakyti
Asas
Visos merginos šaunuoles dave gera kova labai stiprioms rinktinems ir parode,kad moteru krepsinis ne taip stipriai nusileidzia vyru

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-06-25
-18
Atsakyti
Rois
Bet vistiek šaunuoles gerai kovojo

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-06-25
-20
Atsakyti
Asas
Sory su Okockyte supainiojau ir šiaip atsiprašau už varyma ant emociju pasinešiau

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-06-25
+13
Atsakyti
Kostas
Žiauru, kaip čia kiti atsiliepia apie jas, blmb juk tai moterys, kurios gina LT garbe, šaunuolės bet kokiu atvėju :)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-06-25
+16
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.