Renaldas Seibutis šį sezoną žaidė Stambulo „Darussafaka Dogus“ ekipoje
Renaldas Seibutis šį sezoną žaidė Stambulo „Darussafaka Dogus“ ekipoje
Vilniaus „Lietuvos rytas“ iš pirmadienį Barselonoje vykusio Eurolygos posėdžio gerų naujienų nesulaukė. Tarp penkių vardinius kvietimus gavusių kvietimų sostinės klubo nebuvo. 

Pranešama, kad tomis laimingosiomis komandomis tapo Krasnodaro „Lokomotiv“, Miuncheno „Bayern“, Stambulo „Darussafaka Dogus“, Strasbūro IG ir Izmiro „Pinar Karsiyaka“ ekipos.

Vokietijos vicečempionė Miuncheno komanda stipriausiame Europos krepšinio turnyre žais trečius metus paeiliui, o „Lokomotiv“ ir SIG į šias varžybas sugrįš po metų pertraukos.

Tuo metu ambicingam „Darussafaka Dogus“ klubui, kuriam šį sezoną atstovavo Renaldas Seibutis, ir Europą nustebinusiai „Pinar Karsiyaka“ ekipai kitas sezonas Eurolygoje bus debiutinis.

Norą išreiškusiai „Lietuvos ryto“ komandai po metų pertraukos sugrįžti į Eurolygą vietos neatsirado. Ji antrą sezoną paeiliui rungtyniaus antroje pagal pajėgumą Senojo žemyno lygoje – Europos taurės turnyre.

Kito sezono Eurolygos komandos:

Licencija Komanda Pasiekimas
A Stambulo „Anadolu Efes“  Turkijos vicečempionai
A Maskvos CSKA  VTB Vieningos lygos čempionai
A Milano „Emporio Armani“  Iškrito Italijos lygos pusfinalyje
A „Barcelona“  Ispanijos vicečempionai
A Stambulo „Fenerbahce Ulker“  Iškrito Turkijos lygos pusfinalyje
A Vitorijos „Laboral Kutxa“  Iškrito Ispanijos lygos ketvirtfinalyje
A Tel Avivo „Maccabi“  Iškrito Izraelio lygos pusfinalyje
A Kauno „Žalgiris“  Lietuvos čempionai
A Pirėjo „Olympiakos“  Graikijos čempionai
A Atėnų „Panathinaikos“  Graikijos vicečempionai
A Madrido „Real“  Ispanijos čempionai
B Malagos „Unicaja“  Iškrito Ispanijos lygos pusfinalyje
B Limožo CSP  Prancūzijos čempionai
B Zelionos Guros „Stelmet“  Lenkijos čempionai
B Belgrado „Crvena Zvezda“  Adrijos lygos čempionai
B Zagrebo „Cedevita“  Adrijos lygos vicečempionai
B Bambergo „Brose Baskets“  Vokietijos čempionai
B Maskvos srities „Chimki“  VTB Vieningosios lygos vicečempionai
B Sasario „Dinamo“  Italijos čempionai
C Izmiro „Pinar Karsiyaka“  Vardinis kvietimas
Vardinis Stambulo „Darussafaka Dogus“  Vardinis kvietimas
Vardinis Strasbūro IG   Vardinis kvietimas
Vardinis Miuncheno „Bayern“   Vardinis kvietimas
Vardinis Krasnodaro „Lokomotiv“   Vardinis kvietimas
Komentarai:
DzekesasTurkų klubų rekordiškai daug bus - 4. Ne veltui Turkish Airlines Euroleague..


O tave jaudina kiek turku komandu eurolygoje bus? Nors ir desimt butu, bet cia jau ne jusu reikalas nes jus domekites savo kibirine lyga, o cia yra Eurolyga, cia tokiu nepatenkintu sudu nera.
2015-06-30
+15
Atsakyti
Turkų klubų rekordiškai daug bus - 4. Ne veltui Turkish Airlines Euroleague..
2015-06-30
+3
Atsakyti
Nemanau kad Ryto vadovai realiai tikėjosi vardinio kvietimo. Nežiūrint į rinkas ir pinigus, Eurolygoj vienas svarbiausių kriterijų yra žiūrovų lankomumas. Kol didžiausio Lietuvos miesto komanda nesugeba Europos turnyre surinkti 2000 sirgalių į areną, tikrai vardinių kvietimų niekas neduos. Ką ten Rytui skųstis kai Partizanas Eurolygoj nežaidžia. Tegul išsprendžia vidines problemas, surenka bent 5k žiūrovų kibire ir ten garbingai sukovoja, ir gal niekas ULEB'e nematytų nuolatinio triuškinimo LKL'e. O dabartinėj situacijoj tik sportiniu pricipu praeiti Rytas gali, tik tiek kad jau nebeužtenka Žalgirį finale nugalėti.
2015-06-29
-1
Atsakyti
manau, kad net nepadoru buvo tiketis kvietimui LR, tikrai buvau DAUG vertesniu kandidatu.. Tas pats Hapoel siemet buvo vertas 100%, ALBA, bet vieta gavo prancuzai ir darusafaka, turkijoj iskrite ketvirtfinaly.. Karsiyaka nusipelne vietos sportiniu principu, bet jiem kita sezona aiski sikna nusimato. Rytas tikrai nenusipelne, ir net nesuprantu, is kur cia tos kalbos, kad gali sulaukt kvietimo.
2015-06-29
-26
Atsakyti
arturas97panasu kad kitamet daug krepsinio matysim iki nauju metu,po naujuju metu liks tik rytas ir zalgiris o visos kitos lkl patranku mesos baigs sezinus europoje--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Durneli, dar nepasimokei is sio sezono kai visos tavo prognozes niekaip nepasiteisino? Vel pradesi spaminti savo nesamonemis?
2015-06-29
+6
Atsakyti
panasu kad kitamet daug krepsinio matysim iki nauju metu,po naujuju metu liks tik rytas ir zalgiris o visos kitos lkl patranku mesos baigs sezinus europoje

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-06-29
+22
Atsakyti
Vėl laikraščiui spjūvis eilinį kartą. Aišku, kas duos tokie lūzeriam į eurolygą kvietimą, kam bereikalinga dar viena patrankų mėsa.
2015-06-29
+5
Atsakyti
ŽALGIRIS 4-tame POT su EA7 Milano, Crvena Zvezda, Brose Baskets.

Su jomis bent jau neturėtų žaisti.

https://en.wikipedia.org/wiki/2015%E2%80...
2015-06-29
-12
Atsakyti
Tai ka raudonskiauteriniu vainausku komuniagu atliekos. Iliuzijos baigesi? Jums dar mazai kad kasmet Zalgiris spardydamas jus zagina tikraja to zodzio prasme? Uzsinorejot Eurolygos kai jusu vieta Kibiro Taureje? Sekit eiline doze su kaupu per snuki.

Welcome to reality, raudonos kekses faniuksciai!!!
2015-06-29
+7
Atsakyti
xxxTai vat žalgiris, nebeturės licenzijos, privalės prieš rytą laimėti, norint žaisti Eurolygoje,sunku bus Žalgiriui


Dar sunkiau rytui ;)
2015-06-29
+12
Atsakyti
žaliaSieraTaiva turime viena stipriausių lygu Europoje, tvirtoj 8 vietoj yra LKL Europoje mažų mažiausia. Kartu su Didžiosiomis Europos valstybemis Ispanija, Italija, Graikija, Turkija, Prancuzija, Rusija, Vokietija. Ir Lenkai ir Serbai ir kiti yra toli atsilikę nuo pirmo aštuoneto.


Serbijos ir Koratijos lygos silpnos, tačiau Adrijos lyga nėra labai silpna nes ten tikrai yra pajėgių komandų :)
2015-06-29
-3
Atsakyti
Rytfaniai o už ką ryto komandai turėtų būti duodamas vardinis kvietimas ??? Už tai kad žaidžiat mokyklos salėje ir nesurenkat net 2500 žiurovų ??? Ar už tai kad reguliarujį sezoną euroleagoje rytas sužaistu 1-9 kaip paskutinį kartą. ?
2015-06-29
+8
Atsakyti
Karolis_Ekspertas4 turkijos komandos bus? jau rimtai bus turskih airlines league


Tu pažiurėk į valstybę :) Krepšinis ten stiprus, palaikymas aktyvus todėl ir gauną tiek vietų, Ispanija irgi turi 5 vietas euroleagoj.
2015-06-29
+4
Atsakyti
Nors ir palaikau ryta vietiniame fronte,bet jie ten but neverti
2015-06-29
+9
Atsakyti
jei realei tai rytas vertesnis kvietimo nei seibucio klubas , jie isvis nko neparode pernai
2015-06-29
+5
Atsakyti
Jei kvietima duoti tai tik Neptunui. Komanda siemet Eurolygoje iskovojo bent kelias pergales ir net su tokiais kaip Oly kovojo. O ka Eurolygoje parode vainausku klounas per paskutinius sezonus? Tris pergales per du sezonus. Gryni lavonai, o dar matai kazko tikejosi. Is savo tvarto is pradziu islyskite.
2015-06-29
+5
Atsakyti
Ta pati galejo rasyt apie Neptuna ar Siaulius, uz ka LRytui kvietimas? Po snoro bankroto jokiu pergaliu nebuvo.
2015-06-29
-3
Atsakyti
Kaip ir sakiau, eurolygai tokiu siuksliu kaip rytas nereik . Bet eurolygos vadovai neblogai pazvenge kai gavo ju prasyma dalyvaut eurolygoj :D cia tas pats kaip Anyksciu alaus megeju komanda paprasyty kad juos priimtu i nba.
2015-06-29
-6
Atsakyti
Bet tai ant kiek reikia buti apgailetinais kad su tokiais rezultatais tiketis dar kazkokio kvietimo. Rezultatu nera visiskai jokiu, zaidzia pasiureje, lankomumas apgailetinas ir jie dar kazko matai tikejosi?
2015-06-29
-7
Atsakyti
Kaip jau buvau minėjęs seniau, daugiau šansų sulaukti malonės dėl patekimo turėtų neptūnas, o ne Lr... jų statistika eurolygoje apgailėtina, žiūrovų 0, salė buvo graudi dėl to, kad tas siemensas užkaltas budavo .. ( na tik pirmą aukštą palikdavo). Komandos vadyba ir atmosfera viduje tokia~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~. Va apie neptūną kita kalba.. daugelis žaidėjų vietiniai (bent jau buvo), žiūrovai myli savo komandą, net kai jai nesiseka, neptūnas kovotojai,... na neskaitant subyrėjimo gale šio sezono. Linkiu klaipėdai surinkti konkurencingą komandą ir suspurdėti ateinatį sezoną ;) Sveikinimai komandoms patekusioms į turnyrus. Mūsų krepšiniui tai super naujiena.
2015-06-29
-4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.