„Neptūnas“ toliau rungtyniaus europinėse varžybose
„Neptūnas“ toliau rungtyniaus europinėse varžybose
Nuotr. Fotodiena.lt/E.Blaževičius
Klaipėdos „Neptūnui“ pavyko išsaugoti vietą Europos taurėje, nors pagal LKL pirmenybių rezultatą ši vieta uostamiesčio ekipai ir nepriklausė. Pirmadienį vakare paskelbus vardinių kvietimų į Europos taurę gavėjus, „Neptūnas“ atsidūrė tarp laimingųjų.

„Džiaugiamės, kad įvertino klubą, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė „Neptūno“ klubo direktorius Osvaldas Kurauskas. – Tai – laimėjimas ne tik klubui ir miestui, bet ir Lietuvai. Tai rodo, kad klubas vertinamas kaip organizacija. Manau, kad tai didelis įvertinimas.“

Europos taurėje „Neptūnas“ debiutavo 2013 metais. Dar po metų jie pravėrė Eurolygos duris, tačiau, nepatekę į „Top 16“ etapą, praėjusį sezoną jie taip pat rungtyniavo Europos taurės varžybose.

Kvietimas į Europos taurę reiškia tai, kad „Neptūnas“ negrįš į VTB Vieningąją lygą. Joje klaipėdiečiai žaidė 2012-2014 metais.

„Jeigu nebūtume gavę kvietimo į Europos taurę, būtų diskusija dėl VTB Vieningosios lygos, – pripažino Kurauskas. – Aišku, esame žaidę ir per tris lygas, patirties turime ir pajėgtume tai padaryti, dėl to laimėtų ir žiūrovai, kurie pamatytų daugiau aukšto lygio rungtynių. Sportiniu principu žaisti VTB Vieningoje lygoje būtų įdomu, tačiau politinė situacija dabar tokia, kad geriau nereikia.“

Vos paskelbus apie „Neptūno“ dalyvavimą Europos taurės varžybose, klaipėdiečiai susitarė su vyriausiuoju treneriu Dainiumi Adomaičiu. Jis pakeis tris sezonui ekipai vadovavusį Kazį Maksvytį.

„Buvo sunku išsirinkti, nes šiemet labai daug stiprių laisvų trenerių, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė Kurauskas. – Du daug kuo kalbėjomės, tačiau klubo valdybai įspūdį padarė gyvas Adomaičio darbo matymas, kaip komanda kaunasi už šį trenerį. Tai ir paliko didžiausią įspūdį.“

Po trenerio įsigijimo uostamiesčio ekipa pradės žaidėjų komplektaciją. Bene svarbiausias uždavinys – kuo pakeisti į Vilniaus „Lietuvos rytą“ išvykusį Deividą Gailių.

Anot Kurausko, į Gailiaus vietą ieškomas lietuvis. „BasketNews.lt“ žiniomis, vienas pagrindinių kandidatų į šią vietą yra Arvydas Šikšnius.

„Gailius yra „Neptūno“ išaugintas produktas, tai be abejo, gaila, kad išvyksta. Tačiau toks gyvenimas – nėra nepakeičiamų, yra tik nepakeisti. Rasime pamainą“, – sakė Kurauskas.

„Neptūnui“ greičiausiai nepavyks išsaugoti ir įžaidėjo Mustafa Shakuro.

Sutartis su Klaipėdos ekipa kitam sezonui turi Donatas Zavackas, Mindaugas Girdžiūnas, Arnas Butkevičius, Raidas Nacius ir Laurynas Beliauskas.

Komentarai:
ridasl
Kurauskas protongas yra. As su kuo krepsi lankiau :D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-07-01
-5
Atsakyti
Idealas
Kurv...... laiko poste, nes jam labai patinka vtb, o, ypač, jos fiureris, fašisto putlerio bendražygis , kgb generolas s.ivanov.
2015-06-30
-1
Atsakyti
2 arturas
treneri valdyba atleido o ne Kurauskas
2015-06-30
-7
Atsakyti
Neptuno vietoj rimtai pasidomeciau siais zaidejais

C Kairys, Kupšas

PF Dilys, Staniulis

SF Jasaitis, Lipkevicius

SG Delininkaitis, Dimša, Šikšnius

PG Žabas, Čižauskas, Pečiukevičius
2015-06-30
+1
Atsakyti
anon 58
Gavo išmaldą iš fibos Neptūnš.. klubas, bet nieko, vėl naujam sezone rakom stovės ir kitam jau jo niekas nepriims ten..!!! Galės į vtb rusyną grįžt :OO :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
2015-06-30
+2
Atsakyti
ąčęėįšųū90-ž
Neptūnas jeigu jau kalba apie pripažinimą ir įvertinimą, tai turi jau pradės strategija keist ir galutinai perlipt barjerą skirianti nuo grandų. Visų pirmą Galdikas, jeigu išsaugomas, tai tik atsarginiu centru. Netempia jis pirmo niekaip rimtesnėm komandom, o jei tokiais laikosi Neptūnas, lai permąsto tai. Antra. Reikia mažiau nesąmonių šnekėt apie vietinius, apie Lietuvaičius. Kas per debiliška mada nuo kadais bc šiaulių/rūdupio strategijos vykdytos. Užmirškit tai. Nebe tas levelis (urovėn, lygis) tokias nesąmones pezėt. Matos silpna pozicija,spraga, tai ir ieškot užsienį užsieniečio. Neturit scouto gero? metas klubui deleguojant įvertinimą pripažinimą jį nusisamdyti. Pyktis ima, kai klubas yra tikrai netoli tos ribos tarp Žalgirio/Ryto, o jis tokiom pievom šneka. Norisi, kad kuo daugiau atsirastų stipresnių stabilesnių ne vien tik savam darže žaidžiančių klubų, o ir tarptautiniuose turnyruose kažką parodančių. Kurauskas ir man dėl šitų nesąmonių nepatinka. Mėtosi tarp savo žodžių, o kai reikia veikti nieko gero nepadaro, kaip ir su papildymais didelių žmonių bei treneriu laikytu su aureole virš galvos.
2015-06-30
-2
Atsakyti
arturas
lopas tas kurauskas ko cia gini ji durneli. paziurek kokius cirkus daro. Maskvyti tiek metu pralaike nors vtb butent per ji visus grajus prapisdavo. siais metais per po isgyre maskvyti kaip savo svajoniu boba, o po savaites atleido. visiskai neraukia jis nieko apie savo darba. asilas 3men ieskojo auksto ir paeme del sportines formos atleista bensona ir dar kontrakta pagal punkta pasirase, kad del sportines formos negales atleist. tau cia normalus menegeris? nebejuokink kloune.
2015-06-30
-5
Atsakyti
Tik ne Arvydą Šikšnių ims. Delininkaitis būtų realus variantas Klaipėdos Neptūnui.
2015-06-30
-5
Atsakyti
Neptun
Delininkaiti imkit klounai

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-06-30
+6
Atsakyti
Aišku yra zavu kad Neptunas nori burti vien Lietuvius, tai sveikintina, bet yra ir lietuvių aukšto lygio žaidėjų marios.
2015-06-30
-3
Atsakyti
Vistiek bus kaip visada surinkta vidutinioku sudetis, cia nuo biudzeto jau nepriklauso, nes Neptunas negali perlipt vidutinioku barjero ir kogero galim pamirsti apie konkurencine kova su Rytu
2015-06-30
-3
Atsakyti
ad
ir ko tau, mulki, nepatinka tas Kurauskas? Jis dirba savo darbą ir jam pagal pareigas reikia bendrauti su žiniasklaida. O tu, debilas, gal galvoji, kad jis koks žaidėjas kur ištisai ant suolo tupi, tipo Raidas Nacius? tai klysti, vaikas.
2015-06-30
Atsakyti
a5
Tas Kurauskas metu klounas gm. Nivrubajus kaip ji vis dar laiko poste..
2015-06-30
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.