Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Raudonikis
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Raudonikis

Penkis kartus Lietuvos čempionu su Kauno „Žalgiriu“ tapęs Artūras Milaknis palieka komandą ir pirmą kartą išbandys legionieriaus duoną. Prieš kelias savaites 29-ąjį gimtadienį atšventęs gynėjas sutarė dėl dviejų metų sutarties su Kazanės UNIKS klubu.

Nors „Žalgiris“ Milakniui siūlė triskart didesnį atlyginimą nei praėjusį sezoną, UNIKS ekipa žalgiriečiui pasiūlė dar geresnes sąlygas ir dar „Žalgiriui“ sumokės išpirką.

„Labai norėjau išbandyti save užsienyje, o „Žalgiriui“ dėkoju už idealias sąlygas tobulėti“, – antradienį kalbėdamas su Žalgiris.lt svetainei sakė Milaknis.

Praėjusį sezoną snaiperis tapo vienu „Žalgirio“ lyderiu ir padėkojo komandai iškovoti Lietuvos krepšinio federacijos taurę bei dar kartą apginti Lietuvos čempionų titulą. Pats Milaknis buvo pripažintas naudingiausiu Lietuvos krepšinio lygos finalo serijos krepšininku.

– Artūrai, ar gali patvirtinti, kad kitą sezoną žaisi užsienyje? – Žalgiris.lt paklausė Milaknio.
– Taip, priėmiau labai sunkų sprendimą, kad kitą sezoną rungtyniausiu UNIKS ekipoje. Labai norėjosi save išbandyti kažkur kitur – ne Lietuvoje. Kazanės klubo pasiūlytos sąlygos taip pat mane tenkino. „Žalgiris“ irgi labai norėjo mane išlaikyti, tačiau Rusijos ekipa pasiūlė dar geresnes sąlygas. Kaip ir bendraujant su „Žalgiriu“, taip ir iš UNIKS jaučiau asmeninį dėmesį. Kelis kartus skambino treneris, bendravau ir su komandos vadovu. Tad teko pasikalbėti su „Žalgiriu“ ir išsakyti savo sprendimą. Džiaugiuosi, kad mano gimtoji komanda suprato mane ir šiam mano sprendimui smarkiai nepaprieštaravo.

– Jau jautiesi subrendęs legionieriaus duonai?
– Taip, nesu pirmos jaunystės krepšininkas. Ne visada pasitaiko tokia proga išbandyti save pajėgiame užsienio klube. Norėjosi užsidėti tą varnelę savo karjeroje, kad teko rungtyniauti ir užsienio komandoje. Po šio sezono pasitaikė tokia galimybė, todėl nusprendžiau nelaukti ir pasinaudoti ja dabar.

– Karjerą pradėjai „Žalgirio“ dubleriuose...
– Taip, esu labai dėkingas visai „Žalgirio“ sistemai nuo pat mažų dienų. Iš pradžių buvau priimtas į „Žalgirio“ dublerių ekipą, vėliau persikėliau į pagrindinę komandą. Mano karjera staigiai nešovė į viršų, todėl dėkoju „Žalgiriui“ už idealias sąlygas tobulėti.

– Ką išskirtinio galėtum įvardinti iš savo karjeros „Žalgiryje“?
– Daug gerų dalykų galėčiau išvardinti. Pradedant nuo to, kad tai mano namų komanda. Augau ir gyvenau Kaune, todėl žaisti „Žalgiryje“ man buvo garbė. Lietuvoje iškovojome daug titulų, turėjome gerų sezonų ir Eurolygoje. Viskas čia buvo labai gerai. Kaip ir sakiau, tai buvo pats sunkiausias sprendimas mano gyvenime. Praėjęs sezonas tiek man buvo idealus, tiek komandai buvo labai geras, todėl man bus labai gaila palikti komandos draugus, trenerius, gerbėjus ir „Žalgirio“ areną, tačiau toks jau tas gyvenimas.

– Kokius tikslus sau asmeniškai keli pirmajame sezone užsienyje?
– Dar daug apie tai negalvojau. Vienas iš komandos tikslų yra iškovoti Europos taurę. Toks pasiekimas tikrai būtų šaunus ir klubui atvertų duris į Eurolygą. O asmeniniai tikslai būtų dar labiau pagerinti savo įgūdžius tiek puolime, tiek gynyboje.

– Esi Lietuvos rinktinės kandidatų sąraše. Jau ruošiesi treniruočių stovyklai?
– Taip, šis ilgasis savaitgalis buvo paskutinės mano tikrų atostogų dienos. Nuo šiandien pradėjau ruoštis individualiai rinktinės stovyklai ir jau vėl treniruojuosi.

– Ko palinkėtum „Žalgiriui“ ir jo gerbėjams?
– Visiems  gerbėjams linkiu išlaikyti tokią pačią aistrą „Žalgiriui“ ir toliau. Labai gerbiu sirgalius, kurie palaiko komandą ir per geresnes, ir per blogesnes rungtynes.  Todėl linkiu jiems išlikti tokiais, kurie palaiko „Žalgirį“ visur ir visada. O komandai linkiu apginti visus titulus Lietuvoje ir pasiekti kuo daugiau pergalių Eurolygoje.

Komentarai:
sekmes arturui :)
2015-07-07
-1
Atsakyti
tele2pildykKalnas su Kleiza daug neprasys, Pocius papigiai ir dar drasiai Dentmon iseis su stipriais C ir SF:))) nera cia dar del ko verkti, bet tu tai truputi optimistas:D


Galvoji Kalnas, Kleiza ir Pocius daug prasys? jiem reikia pasikelt rodiklius, kad dar galetu atlost uz gerus pinigus kazkur, po praejusiu sezonu jiem bus labai sudetinga gaut bent padorius kontraktus...

O dar gavom pora ispirku, tad tikrai imanomi tokie pirkiniai- atsimink uz kiek Anderson`as zaide, taip, kad su teisingu marketingu galima prisiviliot geru zaideju i Zalgiri
2015-07-07
+4
Atsakyti
vaidasz30Tavo žiniai Andersonas uždirbo apie 400tūkst. $ per metus


o is kur tavo jau cia tokios zinios?
2015-07-07
+1
Atsakyti
JJ88Kokie jus verksniai :)))Taigi pakentekit, Zalgiris ne portugalu vakaras, perka apgalvotai ir papigiai, kad nepermoketu...PG Lekavicius + Kalnas (?) + Dentmon (?) (jei ateitu ir Kalnas ir Dentmon sg nepirks nes dar yra Vecveganas)SG Dimsa + legionierius arba Pocius (pigus po tokio sezono ir traumu, o gecui tikrai nemokes tiek kiek vakaras mokejo)SF Ulanovas + legionieriusPF Jankunas + Vene + Kleiza (kaip krapikas sake jeigu forma bus padori)C Javtokas + legionierius+++ jaunimas zaist LKL`eRealiai nusimato 3-4 legionieriai ir nera cia del ko jaudintis, net jeigu ir paims 2 stiprius legionierius ir kitus jaunus, tegul draskos, is Lekaviciaus irgi niekas nieko nesitikejo pries metus, bukit ramus- Zalgiris top16 los, nes gavom dvi ispirkas ir pinigu tikrai liks, nes Kalnas su Kleiza daug neprasys, dar jei Pocius papigiai ir iseina drasiai Dentmon su stipriu C ir stipriu SF... Ir vistiek maziau pinigu algom mokesim nei portugalai ;)))


Kalnas su Kleiza daug neprasys, Pocius papigiai ir dar drasiai Dentmon iseis su stipriais C ir SF:))) nera cia dar del ko verkti, bet tu tai truputi optimistas:D
2015-07-07
+4
Atsakyti
Kokie jus verksniai :)))

Taigi pakentekit, Zalgiris ne portugalu vakaras, perka apgalvotai ir papigiai, kad nepermoketu...

PG Lekavicius + Kalnas (?) + Dentmon (?) (jei ateitu ir Kalnas ir Dentmon sg nepirks nes dar yra Vecveganas)

SG Dimsa + legionierius arba Pocius (pigus po tokio sezono ir traumu, o gecui tikrai nemokes tiek kiek vakaras mokejo)

SF Ulanovas + legionierius

PF Jankunas + Vene + Kleiza (kaip krapikas sake jeigu forma bus padori)

C Javtokas + legionierius

+++ jaunimas zaist LKL`e

Realiai nusimato 3-4 legionieriai ir nera cia del ko jaudintis, net jeigu ir paims 2 stiprius legionierius ir kitus jaunus, tegul draskos, is Lekaviciaus irgi niekas nieko nesitikejo pries metus, bukit ramus- Zalgiris top16 los, nes gavom dvi ispirkas ir pinigu tikrai liks, nes Kalnas su Kleiza daug neprasys, dar jei Pocius papigiai ir iseina drasiai Dentmon su stipriu C ir stipriu SF... Ir vistiek maziau pinigu algom mokesim nei portugalai ;)))
2015-07-07
+1
Atsakyti
vaidasz30Gecevičiaus tikrai nebus Žalgiryje, daugiau šansų yra kad grįš Pocius.


Bet Gecas tikrai geriau nei Pocius... Pocius nestabilus, traumų maišas, taip ir neišmokęs priimt logiškų sprendimų bei dėl to niekad netapęs stabiliu. Gali iššaut gerai 2-3 kartus sezone, bet tai viskas. Vienintelis dalykas, ką jis turi prieš Gecą, tai gynyba, kuri nėra kažkokia super.

Gecas labai gerai mato aikštę, prie gero derinio gali žudyt iš 3pts. Daug kas sako, kad prieš gerą gynybą jis bevertis, bet tai netiesa. Ryto kaip komandos puolimas buvo prastas, nebuvo pildomi jokie deriniai be p'n'r tai visada sunku taip žaist 101... prisiminkit Macą kažkuriam tai pasaulio čempe, kur jis vienas turėjo viską daryt ir nieko nesigavo.

Žalgiriui prie kombinacinio žaidimo, Gecas tikrai tiktų, nes jis kuriantis žaidėjas. Aišku, imant tokį gynėją reikia iš anksto nusimatyt, kas kaišios jo spragas gynyboj...
2015-07-07
Atsakyti
nauji įšukiai gerai bet tik ne rusine .

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-07-07
+11
Atsakyti
Siknon ta Pociu.
2015-07-07
-4
Atsakyti
Siknon ta Geca.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-07-07
-4
Atsakyti
Siknon ta Geca.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-07-07
+1
Atsakyti
Nieko vyrai.Uzpirks Legiono ir gerai bus :) Visa laika zalgiris velai komplektuoja ir padaro koki nors siurpriza.Gi dirba ten visoki Rutkauskai ir pns,seni vilkai,manau zino ka daro.
2015-07-07
+8
Atsakyti
geco kaina turejo nukristi truputi.

Jei rimtai, nematau kazko kito . Nebent vien legionierius pirks.
2015-07-07
Atsakyti
tele2pildykPamirskit ta Geceviciu, jo kaina 250k €, net Andersonas maziau gaudavo.. O Gecas manau tikrai tokiu pinigu nevertas.


Tavo žiniai Andersonas uždirbo apie 400tūkst. $ per metus
2015-07-07
+6
Atsakyti
sausainixbutu puiku isvyst zalgirio vadovu issamu interviu kokios pozicijos zaidejais domisi ir kiek legionieriu bus. dar ir ar yra galimybe Geceviciu isvyst zalgiryje


Gecevičiaus tikrai nebus Žalgiryje, daugiau šansų yra kad grįš Pocius.
2015-07-07
+11
Atsakyti
sausainixbutu puiku isvyst zalgirio vadovu issamu interviu kokios pozicijos zaidejais domisi ir kiek legionieriu bus. dar ir ar yra galimybe Geceviciu isvyst zalgiryje


Pamirskit ta Geceviciu, jo kaina 250k €, net Andersonas maziau gaudavo.. O Gecas manau tikrai tokiu pinigu nevertas.
2015-07-07
+3
Atsakyti
butu puiku isvyst zalgirio vadovu issamu interviu kokios pozicijos zaidejais domisi ir kiek legionieriu bus. dar ir ar yra galimybe Geceviciu isvyst zalgiryje
2015-07-07
+3
Atsakyti
visiskas meslas :(

kuo toliau , tuo blogesnes naujienos :(
2015-07-07
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.