Nuotr.: USA Today Sports-Scanpix
Nuotr. USA Today Sports-Scanpix

Jonas Valančiūnas ir Donatas Motiejūnas kitą vasarą bus krepšininkai, kurie pretenduos stipriai išaugsiančias algas. Taip prognozuoja JAV sporto gigantas ESPN.

Nuo 2016-2017 m. sezono ženkliai padidės NBA algų kepurė, todėl krepšininkai galės uždirbti kur kas daugiau pinigų. Skaičiuojama, kad kiekviena ekipa žaidėjams galės skirti maždaug po 89 mln. JAV dolerių, o tai reiškia, kad visos lygos mastu per sezoną atlyginimams bus išleidžiama maždaug 2,7 mlrd. JAV dolerių.

Šią vasarą dalis naujų sutarčių jau buvo sudaryta, o pridedant ankstesnius kontraktus, skaičiuojama, kad komandos 2016-2017 m. sezonui jau yra įsipareigojusios išleisti 1,7 mlrd. JAV dolerių.

Tai reiškia, kad likusiems žaidėjams reikės išsiraikyti pyragą, kurio vertė – 1 mlrd. JAV dolerių. Šiais metais krepšininkai, pretenduojantys į šią sumą, uždirba apie 800 mln. JAV dolerių.

Tarp žaidėjų, kuriems ESPN prognozuoja atlyginimo šuolį, yra Valančiūnas ir Motiejūnas. Abiejų lietuvių naujokų kontraktai baigiasi kitą vasarą.

„Tyliai, tačiau Valančiūnas praėjusį sezoną žengė žingsnį į priekį, kurio visi laukė iš buvusio 5-ojo naujokų biržos šaukimo, – rašo ESPN žurnalistas Kevinas Peltonas. – Skaičiuojant jo rezultatus per 36 minutes, Valančiūno vidurkiai būtų 16,5 taško, 11,9 atkovoto kamuolio ir 57,2 proc. taiklumas. Tai – 20,6 PER (naudingumas pagal amerikietšką formulę), kuris yra šiek tiek geresnis nei Eneso Kanterio, ką tik pasirašiusio maksimalų ketverių metų, 70 mln. JAV dolerių kontraktą.

Valančiūnas nepatobulėjo taip smarkiai gynyboje, o tai yra svarbiausia priežastis, kodėl jo žaidimo laiko vidurkis smuko nuo 28,2 min. iki 26,2 min. Tačiau bet kokia pažanga šioje aikštės pusėje gali reikšti milžinišką kontraktą, ypatingai dėl to, kad Toronto „Raptors“ gali nenorėti užkimšti savo algų kepurę, pasiūlydami Valančiūnui pratęsti sutartį dar šį sezoną.“

Abu dabartiniai lietuvių klubai gali pasiūlyti jiems pratęsti kontraktus iki spalio pabaigos, tačiau tai reikštų, kad klubai turėtų mažiau galimybių kitų metų vasarą, kai atsidarys laisvųjų agentų turgus.

Kalbėdamas apie Motiejūną, Peltonas spėjo, kad šis krepšininkas kitą vasarą vilios ne vieną komandą.

„Komandas vilios Motiejūno universalumas, ypač po to, kai iškritus Dwightui Howardui, jis pademonstravo, kad starto penkete gali žaisti vidurio puolėjo pozicijoje. Visgi Motiejūnas kol kas nebuvo pasiekęs vidutinio lygos PER rodiklio ir aukštesnes lubas turi jo partneris Hjustono „Rockets“ komandoje Terrence'as Jonesas, – mano Peltonas. – Jonesas pelnydavo po 16 taškų ir atkovodavo po 9 kamuolius, jeigu skaičiuotume jo rodiklius per 36 minutes. Jeigu jis išliks sveikas – dėl dviejų baisių traumų (kelio nervo problemos ir plyšusio plaučio) jis pernai žaidė vos 33 rungtynėse – ir patobulės gynyboje, Jonesas gali pretenduoti į aštuoniaženklį atlyginimą.“

Tarp krepšininkų, kurie po kito sezono turėtų uždirbti daugiau, minimas ir Bobanas Marjanovičius. Su San Antonijaus „Spurs“ 1,2 mln. JAV dolerių kontraktą sudaręs serbas kitą vasarą taps laisvuoju agentu ir, spėjama, galėtų pretenduoti į panašų kontraktą, kokį šią vasarą su Detroito „Pistons“ sudarė Aronas Baynesas (19,5 mln. per trejus metus).

Komentarai:
Valančiūnui geriau keisti klubą.
2015-07-29
+8
Atsakyti
djgaffer
Viskas logiška-kils algų kepurė,kils ir lietuvių atlyginimai.D-MO manau turėtų pasirašyti didesnį kontraktą,jei ir toliau taip stipriai tobulės.JV gali tikėtis didesnio kontrakto už Donato tuo atveju,jei D-MO vistik dar nebus pilnai atsigavęs po traumos,o Jonas ryškiai pagerins gynybą.Matysim,kaip ten bus.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-07-29
Atsakyti
,
Peltonas kvailys yra

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-07-29
-4
Atsakyti
6.8 swingman
kita met PTB vilios JV

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-07-29
-4
Atsakyti
ką reikia gerti
kad taip sureikšmint žodį įskaitinis ir iš to padaryti problemą. Daugiau niekas toje žinutėje neužkliuvo? :-)
2015-07-29
-4
Atsakyti
FlamboyantESPN apžvalgininkai prieš darydami tokias išvadas turėjo puikią galimybę stebėti Jono pasirodymas uošvio vasaros kaimo kolūkio stovykloje " krauk šieno kupeti kol drūtas 2015 ". Jonas ten tapo naudingiausias ir bystriausias. Buvo tokios rungtys kaip : su dviraze sake sukrauti kuo didesni kupeti, kas greičiau išgers 9 litrų ąsotį naminės žmonos uzmaisytos gaivos, bimbilu nuo arklio kupros bandymas ir vakaro puošmena, atkrintamųjų stiliaus mėšlo vežimas su tacka vienu ratu. Lietuvis netik gavo daugiausiai į skaitinių taškų bet atitrūko nebepavejamai kai naktį praleido kluone, kuri prieš tai ispurske dvasna arba dichlofosu " Cobra " nuo muselių. Bet kažkodėl visą tai straipsnyje nėra minima.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Juokinga, bet man bent jau atrodo nesuprantama kaip reikia sugebeti zodi "įskaitinis" parasyti atskiriant priesdeli į ir paliekant ji kaip atskira zodi. Nu nezinau kiek gaivos reikia isgert, kad taip susisviestu...
2015-07-29
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.