Nuotr.: LKF
Nuotr. LKF

Po didžiosios pertraukos įsibėgėjusi Lietuvos šešiolikmečių (U16) merginų rinktinė nesustojo vienose iš svarbiausių rungtynių Europos B diviziono čempionate. Daliaus Ubarto auklėtinės 72:52 (10:15, 21:11, 28:14, 13:12) užtikrintai nugalėjo Graikijos bendraamžes ir, iškovojusios penktąją pergalę iš eilės, pasiekė pirmenybių Makedonijoje pusfinalį. Jame Lietuvos komanda susitiks su Švedijos krepšininkėmis.

Lietuvės rungtynėse su Graikija geriau kovojo dėl atšokusių kamuolių (49-36), atliko dukart daugiau rezultatyvių perdavimų (20-10) ir privertė varžoves suklysti net 33 kartus. Po graikių klaidų lietuvės pelnė 21 tašką.

Kaip ir rungtynėse su lenkėmis, Lietuvos krepšininkės sėkmingai išnaudojo antruosius šansus. Po pakartotinų metimų jos surinko 17 taškų, tuo tarpu Graikijos atstovės šioje statistinėje kategorijoje taškais nepasižymėjo.

Rezultatyviausia Lietuvos komandoje buvo Dalia Donskichytė, pelniusi 18 taškų, 13 pridėjo Karolina Kazočiūnaitė (6 rez.perd.), 12 – Ligita Tamutytė.

Lėtai įsibėgėjusios lietuvės po dešimties minučių turėjo 5 taškų deficitą (10:15), o įpusėjus antrajam ketvirčiui vis dar atsilikinėjo 2 taškais (17:19), bet iki didžiosios pertraukos sukruto ir suaktyvinusios puolimą ilsėtis išėjo pirmaudamos 31:26.

Žaidimo ritmą pajautusios lietuvės tempo nemažino ir trečiajame kėlinyje, kuriame perėmė iniciatyvą į savo rankas. Sužaidus 5 minutes Lietuvos krepšininkės turėjo 7 taškų persvarą (42:35), o per likusį laiką patikimai dėl kamuolių kovojusios ir įvairiapusiškesnį puolimą demonstravusios mūsų šalies merginos padidino atotrūkį net iki 19 taškų – 59:40.

Graikijos komanda paskutiniame kėlinyje taip ir neatsigavo bei neparodė didesnio pasipriešinimo lietuvėms. Likus žaisti 5 minutes Lietuvos rinktinė išlaikė solidžią persvarą (69:48) ir užtikrintai žaidė iki pat finalinės sirenos.

Pusfinalio rungtynes su Švedija Lietuvos rinktinė žais rugpjūčio 22 dieną (šeštadienį). Pirmąsias tris vietas užėmusios komandos iškovos teisę rungtyniauti A divizione.

Komentarai:
hhe
6min liko ir 23 taskais pries svedes pirmauja. A divizionas laukia :)
2015-08-22
-2
Atsakyti
Ghjcia
Nu gal šitos pagal grįž i a diviziona

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-08-21
-3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.