LKL sprendimai "Hidruvai-Atletui" nebuvo naudingi

2005-05-16 10:36
Rokas Buračas, "Sportas"

Pastarąjį mėnesį Lietuvos krepšinio pasaulyje sklandė kalbos, kad šis sezonas Lietuvos krepšinio lygai bus paskutinis. Vis dėlto taip neatsitiko. Kitais metais vyks ir LKL, ir Baltijos krepšinio lygos (BBL) pirmenybės.

Trečiadienį (05.11) surengtame visuotiniame LKL klubų susirinkime buvo nutarta, kad 2005-2006 metais LKL ir BBL čempionatai vyks ta pačia sistema kaip ir šiemet.

LKL klubai turės pateikti finansinius įsipareigojimus

Dešimties LKL klubų, tarp kurių dar yra Mažeikių "Nafta", atstovai nutarė, kad 2005-2006 metų LKL čempionate dviejų ratų sistema rungtyniaus 9 ekipos. Čempionatas prasidės pirmąją spalio mėnesio savaitę, o gegužės mėnesį paaiškės LKL 13-ojo čempionato nugalėtojai. LKL rungtynių rezultatai bus įskaityti į BBL čempionato reguliariojo sezono lentelę.

Nutarta, kad Baltijos krepšinio lygos varžybose dalyvaus pirmas aštuonias vietas šių metų LKL pirmenybėse užėmusios ekipos. Taip pat BBL dalyvaus penki Latvijos ir keturi Estijos klubai.

Paklaustas, ką su savo nacionaliniais čempionatais darys latviai ir estai, LKL generalinis vadybininkas Linas Gilys negalėjo atsakyti: "Jie patys spręs šią problemą. Dar negaliu nieko apie tai pasakyti. Gali būti, kad jie padarys kažką panašaus į tai, ką nutarėme ir mes".

Tiesa, norėdami žaisti Lietuvos krepšinio lygoje, klubai turės atitikti keletą reikalavimų – turėti mažiausiai 500 000 tūkstančių litų biudžetą ir ne mažesnę negu 1 000 sėdimų vietų salę.

"Hidruva–Atletas" turės sunkumų dėl salės

Tokiu atveju damoklo kardas pakimba virš "Hidruvos–Atleto", "Alitos" ir "Panevėžio" ekipų. Pastariesiems dviem klubams užteks surinkti pusės milijono litų biudžetą ir LKL čempionate jie rungtyniauti galės – mat šios ekipos turi reikalavimus atitinkančias arenas. Tačiau didelis klaustukas kybo virš antrosios Kauno ekipos. "Hidruvos–Atleto" biudžetas šiemet buvo vienas mažiausių lygoje, o komandos salėje yra vos 300 sėdimų vietų.

Kaip "Sportui" teigė L.Gilys, problemų dėl salės gali turėti ir Kėdainių "Nevėžio" ekipa: "Atsižvelgiant į situaciją, galės būti daromos išimtys, tačiau tai balsuodama nuspręs LKL klubų valdyba. Kėdainiuose nėra 1 000 sėdimų vietų, galbūt yra 700, tad trūkumas nėra didelis ir klubų valdybai pritarus, "Nevėžis" galės žaisti čempionate. Tiesa, klubas turės pateikti ir finansines garantijas".

Pasiteiravus, kas atsitiks su antrąja Kauno ekipa, kurios salėje yra apie 300 sėdimų vietų, L.Gilys neprognozavo: "Sunku pasakyti, šio Kauno klubo salė neatitinka net minimalių reikalavimų. Vasarą bus sudaryta LKL komisija, kuri apžiūrės kiekvieno LKL klubo salę. Vėliau LKL valdybos posėdyje bus sprendžiama, ką daryti su reikalavimų neatitinkančiomis salėmis. Gali būti priimti įvairūs sprendimai", – pažymėjo L.Gilys.

Antroji Kauno ekipa LKL pirmenybėse dalyvaus

UAB "Hidruva" direktorius Rolandas Malaiška sutinka, kad "Hidruvos–Atleto" klubas šių metų LKL pirmenybėse neparodė gerų rezultatų, tačiau jis tikina, kad 2005-2006 metų pirmenybėse komanda dalyvaus.

"Aš suprantu, kad sportinis principas turi galioti. Mes šį sezoną neatrodėme labai gerai ir pripažįstame, kad kartais reikia pralaimėti", – teigė R.Malaiška.

Paklausus, ar dalyvavimo LKL čempionate kaina nėra per didelė, "Hidruvos" direktorius atsakė: "Taip, turime surinkti pusės milijono litų biudžetą ir galėsime sužaisti vos 16 reguliariojo sezono rungtynių. Tai per metus yra labai mažai, nes turėdama tiek susitikimų komanda praras sportinę formą. Dabar mes deramės su LKL vadovybe ir tikimės, kad ji padės to išvengti. Galbūt gausime pasiūlymų dalyvauti kituose turnyruose".

R.Malaiška akcentavo, kad klubo vadovai nenuleidžia rankų ir derasi su Lietuvos krepšinio lyga, kuri, anot R.Malaiškos, "Hidruvos–Atleto" klubo palikti nežada.

Pasidomėjus, kaip bus sprendžiamas krepšinio salės klausimas, "Hidruvos" direktorius tikino, kad dėl to sunkumų neiškils: "Kaune mes turime dvi komandas – "Žalgirį" ir "Hidruvą–Atletą". "Žalgirio" klubui pasistačius naujus krepšinio rūmus, Kauno sporto halė liks laisva. Taip pat Kaune yra ir daugiau krepšinio salių, atitinkančių LKL reikalavimus. Salės reikalas yra išsprendžiamas. Tai nėra sugalvota norint iš LKL išmesti vieną komandą, kaip kažkada kažkas galvojo".

Paklausus, kas norėjo išmesti "Hidruvą–Atletą" iš LKL pirmenybių, R.Malaiška nepatikslino. Jis teigė, kad klubo vadovų galvose tokios mintys sklandė seniau, tačiau dabar jie taip nebegalvoja. "Dabar yra daug pozityvių poslinkių, deramės su lyga ir viskas krypsta geraja linkme. Derybų pradžia buvo sunki, tačiau galas bus lengvesnis", – prognozavo R.Malaiška.

Jis patikino, kad kitą sezoną Lietuvos krepšinio lygoje "Hidruvos–Atleto" klubas tikrai dalyvaus.

V.Garastas džiaugiasi priimtais sprendimais

Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas mano, kad Lietuvos krepšinio lygos posėdyje priimti nutarimai yra teisingi.

"Jeigu nutarė, tai reikia taip ir padaryti, – sakė V.Garastas. – Man atrodo, kad ne vien "Hidruvos–Atleto" klubą liečia salės problema. Yra tokie Vilniaus "Sakalai", žinote jų tą salę "Ekinsta", kurią diskvalifikavo. Manau, ir jiems reikėtų apie salę pradėti galvoti. Jų biudžetas taip pat nėra iš linksmųjų", – "Hidruvos–Atleto" nurašyti nebuvo linkęs V.Garastas.

Tiesa, jis pripažino, kad "Sakalų" salė yra didesnė negu Kauno ekipos, tačiau nesutiko, kad tai yra didelė problema. "Hidruva–Atletas" gali žaisti kitoje salėje", – sakė V.Garastas.

Jis teigė, kad sprendimas įvesti minimalų biudžetą komandai, norinčiai dalyvauti LKL pirmenybėse, yra sveikintinas dalykas. "Pažiūrėkite, kaip yra užsienyje. Jeigu ekipa neturi biudžeto, jos nepriima į lygą. Jeigu pusę milijono litų gali surinkti "Panevėžys", "Šiauliai", tai kodėl Kaunas negali? Tai kas Kaunas yra? Provincija? Skuodas koks?!", – piktinosi V.Garastas.

Paklausus, kaip vertina tai, kad "Hidruvos–Atleto" klubas kitą sezoną žais 16 rungtynių, V.Garastas teigė, kad nemato jokios problemos. Tačiau jis pridėjo, kad Kauno ekipai yra suteikta galimybė įrodyti, jog klubas vertas žaisti BBL čempionate: "Nematau čia nieko blogo. Komanda gali dalyvauti įvairiuose turnyruose".

Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas teigė, jog "Hidruvos–Atleto" ekipos vadovai nekovoja dėl savo klubo: "Jie nuvažiuoja į LKL posėdį, ten nieko nesiūlo, tyli, visi nubalsuoja ir viskas gražiai baigiasi".

V.Garastas dabartinę situaciją Kauno mieste pavadino tragedija: "Hidruvos–Atleto" klubas nuolat pralaimi, yra paskutinėje vietoje. Tai yra Kauno miesto tragedija. Pirmaisiais metais LKL rungtyniavo 5 Kauno miesto komandos. Jeigu dabar bus išvarytas "Hidruvos–Atleto" klubas, beliks viena "Žalgirio" komanda. Tai kaip tada galima pavadinti Kauną krepšinio miestu?", – retoriškai klausė V.Garastas.

Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas įžvelgė ir kitą problemą. "Hidruvos–Atleto" klube už kelis šimtus litų per mėnesį žaidžia studentai, mokinukai. Komanda dėl to pralaimi 50 taškų skirtumu, o laikraščiai rašo: "nušlavė, sutrypė". Komandos rėmėjams tokie žodžiai nepatinka. Aš tik už tai, kad klubas gyvuotų, aš ne prieš "Hidruvą–Atletą", tačiau reikia taip pat pastangų įdėti. Kai buvo gyvas Obelevičius, jis rūpinosi, o kas dabar rūpinasi komanda, aš nežinau", – dėstė savo nuomonę V.Garastas. 

Komentarai:
sutinku su rimantu, kad atletui haleje zaisti butu nesamone. visu pirma kazkada zalgiris vos issimokedavo halej, nera ka kalbeti apie atleta. antra, i rungtynes susirinktu iki 1000 ziurovu, tai reiskia, kad rungtynes butu nuostolingos. kalbant apie atlato ir zalgirio bendradarbiavima, tai tikriausiai vadovu kalte. nors zalgiris jau turi komanda lkl, su kuria bendradarbiauja - nevezis. juk ten zaidzia silinskis, maciulis.
2005-05-16
+1
Atsakyti
Man tai labiausiai patinka, kad biudžetą minimalų didina. Iš tiesų, tai kuo jis didesnis - tuo stipresnė komanda. Iš kitos pusės - kai kurios gali neatlaikyti tokios finansinės naštos, bet tai jei atsargiai didinti - būtų gerai. O tokiam mieste kaip Kaunas nesurasti jaunų tikrai gerai žaidžiančių žaidėjų - juokinga.
2005-05-16
+8
Atsakyti
"Atletas" zais Haleje? Taigi jos nuomos mokesciu nesugebetu sumoketi. O del "Zalgirio" zaideju, tai viskas paprasta: "Atletas" ju neiperka, todel jie zaidzia kitose komandose arba uz dublerius, kur bent visi kartu pas gera treneri gali treniruotis.
2005-05-16
-1
Atsakyti
nesinori menkinti a.a. Obeleviciaus, taciau nelabai ka jis ir padare kad Atletas pakiltu is dugno.. turetu jie labiau bendradarbiauti su Zalgiriu, nezinau kodel vis nerandama kontakto.. juk Kaune tiek yra talentingu zaideju, taciau kazkodel jie zaidzia A lygoj, kai talentingiausi Klaipedos (savo laiku Macijauskas, Mazeika, Delininkaitis) ir Vilniaus (Gecevicius) nuo 16 metu losia stipriausioj Lietuvos lygoj. toks zaidejas kaip Dilys privalejo jau siemet zaisti LKL'e...
zodziu Atleto vadyba manau yra labiausiai nevykusi visoj Lietuvoj. nes neisnaudot Kauno potencialo tai tik mulkiai negaletu.
2005-05-16
-4
Atsakyti
Tai kas Kaunas yra? Provincija? Skuodas koks?!
Jeigu dabar bus išvarytas "Hidruvos–Atleto" klubas, beliks viena "Žalgirio" komanda. Tai kaip tada galima pavadinti Kauną krepšinio miestu?
Che che che.... :))) Nu jei krepsinio miestas, tai butinai turi tureti daug komandu... ir nesvarbu, kad jos velkasi lkl'e dugne... Ryskiai sovietinis mastymas - "svarbu kiekybe, o ne kokybe"...
2005-05-16
-4
Atsakyti
Garastas visada moka gerai parekauti, o ta jo citata, tikrai topine:)
Nors logiskai pagalvojus – jis visiskai teisus, pirma sezona LKL lose "Zalgiris", "Atletas", "Lavera", "Drobe", ir NECA, o dabar yra tik 2 komandos is kuriu vienas vos gyva..
Kita vertus, anksciau, norint sukurti komanda ir zaisti LKL'e nereikejo tokiu dideliu lesu, zaideju taip pat surasti buvo lengviau. Dabar visi isvazinejo i uzsieni, o LKL'as uzkele stojimo mokescius, padare 0,5 milijono litu biudzeta.. Issilaikyti pakankamai sunku.
2005-05-16
-1
Atsakyti
jo... garastas gerai pavare: "Jeigu pusę milijono litų gali surinkti „Panevėžys“, „Šiauliai“, tai kodėl Kaunas negali? Tai kas Kaunas yra? Provincija? Skuodas koks?!“, – piktinosi V.Garastas. Labai gerai isdeste savo mintis :D kaunas krepsinio sostine su komanda Atletas, kuri varo dugne lkl... :/
2005-05-16
-4
Atsakyti
Skuodo "Hidruva–Atletas"
2005-05-16
-2
Atsakyti
Na bet kai salėje 300 vietų, ir vidutiniškai per sezoną susirenka ~150 žiūrovų tai....kam ta didelė salė...
2005-05-16
-5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.