Nuotr.: bcneptunas.lt
Nuotr. bcneptunas.lt

Trečiadienį popiet iš Amerikos į Klaipėdą atvyko „Neptūno“ žaidėjas Danielis Ewingas. Šis 32 metų 191 cm ūgio krepšininkas į „Neptūno“ treniruotes turėtų įsilieti jau ketvirtadienį, kai bus atlikti išsamūs medicininiai tyrimai.

Su šiuo žaidėju sutartis buvo pasirašyta rugpjūčio 15 dieną, tačiau dėl šeimyninių aplinkybių į Lietuvą jis galėjo atvykti tik rugsėjo mėnesio pradžioje.

Ewingas trečiadienį iš Hjustono per Kopenhagą atskrido į Palangą ir iškart išskubėjo į „Neptūno“ senąją sporto salę, kur yra įsikūrę klubo administracijos darbuotojai.

„Man ši sporto salė yra pažįstama. Esu čia stovyklavęs, kai atstovavau Gdynės „Asseco Prokom“ klubui. Tik įėjus į šią sporto salę, mane užplūdo seni prisiminimai. Malonu čia grįžti. Noriu kuo greičiau susipažinti su „Neptūno“ komandos žaidėjais, trenerių štabu, administracijos darbuotojais. Tiesiog noriu kuo greičiau įsilieti į šią ekipą“, – pabrėžė krepšininkas.

Jis po ilgos kelionės buvo pavargęs, tačiau mielai ir šiltai bendravo su „Neptūno“ atstovais.

„Esu žaidęs Lietuvoje ir Eurolygos turnyre prieš Kauno „Žalgirį“. Lietuvos krepšinis – aukšto lygio. Sirgaliai - emocingi ir šiltai palaikantys saviškius. Noriu čia kuo greičiau žaisti krepšinį", – kalbėjo amerikietis.

Įžaidėjo ir atakuojančio gynėjo pozicijose galintis žaisti Ewingas net keturis sezonus yra rungtyniavęs Eurolygoje ir jo patirtis bus labai reikalinga Klaipėdos komandai.

Ne paslaptis, kad į šią poziciją „Neptūno“ treneris Dainius Adomaitis ieškojo pajėgaus krepšininko ir pretendentų sąrašas buvo ilgas, bet buvo nuspręsta pasirinkti Ewingo kandidatūrą. 

„Labai džiaugiuosi, kad į vieną iš pagrindinių pozicijų pavyko rasti tinkamą žaidėją, kuris atitiko mūsų kriterijus. Danielius tikrai turi labai didelę patirtį, yra žaidęs aukštame lygyje ne tik Eurolygoje, bet ir Europos taurės turnyre. Paskutinius metus jis žaidė stiprioje Prancūzijos lygoje. Tai įžaidėjas, galintis imtis inciatyvos ne tik pats, bet ir sudaryti sąlygas komandos draugams. Smagu, kad mums pavyko į komandą pasikviesti tokio lygio įžaidėją", – trumpai apie komandos naujoką atsiliepė Adomaitis.

Į Lietuvą Ewingas atvyko po dviejų sezonų praleistų Prancūzijos „ProA“ lygoje. 2013-2014 m. sezoną jis gynė Paryžiaus „Levallois“ komandos garbę. Tą sezoną jis per 26 min. rinkdavo po 11 taškų ir atlikdavo po 3,3 rezultatyvaus perdavimo (dvitaškiai 58/137, 42 proc., tritaškiai 49/123, 40 proc.).

Praėjusį sezoną Danielius žaidė Le Mano „Sarthe“ komandoje. Per 27 min. pelnydavo po 9 taškus ir atlikdavo po 2,8 rezultatyvaus perdavimo (dvitaškiai 81/174, 47 proc., tritaškiai 34/106, 32 proc.).

Savo profesionalią karjerą amerikietis pradėjo 2005 metais, kai baigė Djuko universitetą. NBA biržoje antrame rate jį pasirinko Los Andželo „Clippers“ komanda. Po dviejų sezonų praleistų NBA, Ewingas savo karjerą pratęsė jau Europoje.

2007-2008 m. sezoną jis rungtyniavo Maskvos srities „Chimki“ komandoje pas trenerį Kęstutį Kemzūrą.

Po sezono Rusijoje Juvingas net 3 metams persikėlė į Lenkiją pas kitą lietuvį trenerį Tomą Pačėsą. Su „Asseco Prokom“ ekipa jis tapo triskart Lenkijos čempionu ir žaidė Eurolygoje.

Šiame prestižiškiausiame Senojo žemyno krepšinio turnyre per 4 sezonus Ewingas pelnydavo po 11,8 tšk. ir atlikdavo po 2,6 rezultatyvaus perdavimo. Vėliau gynėjas rungtyniavo Mariupolio „Azovmaš“ ir Stambulo „Bešiktaš“ komandose.

Komentarai:
Darius
Smagu, kad atvyko jau. Laukiam kas papildis Sg pozicija.. tikiuos stipru žaidėja pasiims :)
2015-09-03
-8
Atsakyti
to jd
Nors ne gaidys su ozio galva kaip tu.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-09-02
+3
Atsakyti
cia bcneptunas info.
2015-09-02
+2
Atsakyti
Minedas
Noreciau su juo susipazinti,gal kas zinot jo kontaktus?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-09-02
+1
Atsakyti
jd
jis duchas ir tiek
2015-09-02
-1
Atsakyti
Ot ZurnalistaiNe DANIELIUS, o Danielis. Gerai, kad zurnalistai dar neparase JUVINGAS :)))


Deja, parašė.

"Po sezono Rusijoje Juvingas net 3 metams persikėlė į Lenkiją pas kitą lietuvį trenerį Tomą Pačėsą."
2015-09-02
+5
Atsakyti
Rimtas pastiprinimas,saunu kad jau atvyko :)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-09-02
+3
Atsakyti
Ot Zurnalistai
Ne DANIELIUS, o Danielis. Gerai, kad zurnalistai dar neparase JUVINGAS :)))
2015-09-02
-2
Atsakyti
Koki nr. Issirinks idomu!
2015-09-02
+3
Atsakyti
Džiugu girdėti,kad nori įsilieti į komandą,o ne gauti pinigus svarbiausia.
2015-09-02
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.