Antrą sezoną iš eilės JAV studentų krepšinio pirmenybių nugalėtojais tapo Floridos universiteto krepšininkai. Praėjusią naktį Floridos „Gators“ komanda 84:75 (40:29, 44:46) nugalėjo Ohajo valstybinio universiteto studentus.

Floridos krepšininkai tapo pirmieji nuo 1992 metų, kuriems pavyko NCAA čempionų titulą iškovoti antrą sezoną iš eilės. Prieš 15 metų tai padaryti pavyko legendiniam Duke‘o universitetui.

„Manau, kad ši komanda turėtų būti laikoma viena geriausių komandų studentų krepšinio istorijoje, – pareiškė čempionų ekipos treneris Billy Donovanas. – Ne dėlto, kad ji talentinga, turinti savo pelnomų taškų stilių, o todėl, kad ji apima visa, ką žodis „komanda“ reiškia“.

Floridos universiteto ekipai NCAA čempionų titulas buvo tikslas, kurį ji kėlė nuo pat sezono pradžios. Pernai NCAA čempionais tapę Floridos universiteto studentai nusprendė atidėti planus žaisti NBA dėl dar vieno NCAA čempionų titulo.

„Mylime vienas kitą ir mėgstame žaisti vienas su kitu, – tvirtino Floridos universiteto krepšininkas Taureanas Greenas, finale pelnęs 16 taškų. – Žmonės labai aukojosi. Jie grįžo tik dėl to (čempionų titulo, – red.) ir nebūtų patenkinti be jo“.

Floridos komandą į pergalę vedė Alas Horfordas, kuris pelnė 18 taškų ir atkovojo 12 atšokusių kamuolių. Greenas surinko 16 taškų ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus, Lee Humphrey pelnė 14 taškų, o Corey Breweris mačą baigė sąskaitoje turėdamas 13 taškų ir 8 atkovotus kamuolius.

Ohajo valstybinio universiteto komandoje naudingiausias buvo Gregas Odenas, kuris pelnė 25 taškus ir sugriebė 12 kamuolių. Mike‘as Conley jaunesnysis surinko 20 taškų ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus, o Ronas Lewisas pelnė 12 taškų.

Komentarai:
galetu ir dar karta susitarti neiti i NBA... beveik visi lyderiai priespaskutiniam kurse..
2007-04-03
+12
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.