Nuotr.: AFP – Scanpix
Nuotr. AFP – Scanpix

Rusijos nacionalinė komanda (0-3) Europos čempionate patyrė trečiąją nesėkmę iš eilės. Be pergalių liekantys Jevgenijaus Pašutino auklėtiniai apmaudžiai nusileido Suomijos rinktinei (1-2).

Petteri Koponeno dvitaškis likus žaisti 3 sekundes išplėšė suomiams dramatišką pergalę 81:79 (16:20, 20:18, 27:26, 18:15), kuri Henriko Dettmanno auklėtiniams yra pirmoji šiose pirmenybėse.

Viso susitikimo metu vyko atkakli kova, o likus žaisti apie dvi minutes rusai dar pirmavo 79:78. Vis tik netrukus Sasu Salino baudos metimas išlygino rezultatą 79:79.

Paskutinėmis minutėmis komandos keitėsi netaikliais metimais, o po netikslaus Andrejaus Zubkovo tolimo metimo suomiai turėjo 24 sekundes savo lemiamai atakai.

Savo šansu Suomijos krepšininkai pasinaudojo. Iniciatyvą į savo rankas paėmęs rinktinės lyderis Koponenas per Andrejaus Voroncevičiaus iškeltas rankas pataikė iš vidutinio nuotolio, o Vitalijaus Fridzono atsakymas paskutinę sekundę tikslo nepasiekė.

Suomija: Erikas Murphy 19, Sasu Salinas 16, Petteri Koponenas 12, Shawnas Huffas 10, Tuukka Kotti 7 (7 atk. kam.)

Rusija: Vitalijus Fridzonas 22, Andrejus Voroncevičius 13 (11 atk. kam.), Andrejus Zubkovas ir Dmitrijus Chvostovas po 11.

Rungtynių apžvalga:

https://www.youtube.com/watch?v=cY39fISfZlQ

Koponeno pergalingas metimas:

http://www.youtube.com/watch?v=j1eGfHny9TY

Komentarai:
xxx
Kas iš to? Jei Lietuviai neužims pirmos vietos grupėje ir Aštunfinalyje greičiausiai žais bei Slovėnai mir gali iškristi, ne ką didesnis pasiekimas už Rusų. Gerai,jei likusias laimės Lietuviai ir Latviai mums padės arba Belgai,bet čia jau kitas dalykas
2015-09-07
-3
Atsakyti
Aš jau trečią dieną iš eilės džiaugiuosi ir kaifuoju, dėl šitų rusų pralaimėjimų, mat būsimi medalininkai, o taip tikri būsimi, 0-3 neblogai kaip būsimiems medalininkams. Tik įdomu kokios spalvos bus tas medalis, tikriausiai mėšlo spalvos, nes bronza, auksas ir sidabras tai kažkur toli nuo rusų.
2015-09-07
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.