Nuotr.: gintarasmockus.lt
Nuotr. gintarasmockus.lt

Praėjusį sezoną sėkmingai Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) rungtyniavęs Arvydas Gydra nesiruošia sustoti ir Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionate. Šeštadienį praėjusių metų pirmenybių čempionė Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservis“ ekipa patyrė antrąjį pralaimėjimą, o prie to daugiausiai prisidėjo būtent taikliarankis „Mažeikių“ puolėjas.

Krepšininkas tose rungtynėse iš viso pelnė 29 taškus (4/5 dvit., 6/7 trit., 3/3 baud. met.), atkovojo 7 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir surinko 36 naudingumo balus.

Naudingiausiu praėjusios savaitės žaidėju pripažintas Gydra kuklinosi, tikindamas, kad toks rezultatyvus žaidimas buvo nulemtas sėkmės.

„Tąkart tikrai buvo mano diena. Atrodė, kad ir lankas platesnis nei įprastai. Taip pat verta paminėti, kad be komandos draugų pagalbos to nebūčiau pasiekęs“, – tikino 25-erių mažeikiškis.

– Arvydai, sezoną pradėjote dviem pergalėmis. Grįžote į NKL trečią kartą iš eilės ją laimėti? – nklyga.lt pasiteiravo krepšininko.
– Komanda surinkta kautis dėl aukščiausių apdovanojimų. Žinoma, NKL čempionate yra daug lygių komandų, todėl negali žinoti, kada kuriai komandai labiau pasiseks.

– Praėjęs sezonas LKL čempionate jums asmeniškai buvo gana sėkmingas. Kodėl nusprenėtei likti Mažeikiuose ir LKL iškeisti į NKL?
– Praeitas sezonas ir komandos debiutas LKL buvo išties sunkus. Buvau sulaukęs susidomėjimo iš užsienio, bet norėjau dar metus rungtyniauti Lietuvoje. Mažeikius pasirinkau dėl šilto komanos mikroklimato, žinojau, ko tikėtis iš komandos vadovų ir trenerių.

– Prie praėjusio sezono žaidėjų prisijungė ir keletas naujokų. Kokį įspūdį palieka šie žaidėjai?
– Naujokai tikrai puikiai įsiliejo į komandą. Jie visi greitai perprato trenerio schemas.

– Jūsų komandoje yra keli ir LKL duonos ragavę žaidėjai. Kaip sekasi pasidalinti lyderių vaidmenis?
– Nenorėčiau skirstyti žaidėjų į žaidusius LKL ir ne. Mes komandoje turime lygiaverčius krepšininkus. Manau, kad visi mūsų žaidėjai yra pavojingi ir varžovams dar pridarys daug žalos.

– Po praėjusio sezono sąlyginai susilpnėjusią Molėtų „Ežerūno-Kario“ komandą įveikėte vos vieno taško persvara. Kokios priežastys lėmė neužtikrintą jūsų komandos žaidimą?
– Kol kas mūsų žaidimas yra labai banguojantis. Pagrindinė užduotis yra išvengti didesnių duobių ir nekartoti tų pačių klaidų puolime ir gynyboje.

– Kokį įspūdį jums paliko praėjusių metų NKL čempionė „Nafta-Uni-Akvaservis“ ekipa?
– Ta komanda – tikrai kovinga. Daug ką pasako faktas, kad pirmaudami dvidešimties taškų skirtumu negalėjome lengviau atsikvėpti. Manyčiau, jog jie yra vieni realiausių pretendentų patekti į finalinį ketvertą.

– Ar šiuo metu „Mažeikiai“ yra pasiekę savo sportinės formos piką?
– Labai tikiuosi, kad vis dar nepasiekėme optimalios sportinės formos, tačiau taip pat tikiu, kad artimiausiu metu tai padarysime. Komanda vis dar yra formavimosi stadijoje, todėl reikia turėti šiek tiek kantrybės.

Komentarai:
Gjk
Speju Wykce vel kokia prazanga gavo nesamoninga

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-10-07
+2
Atsakyti
eu eu euuuu
gydra koks buvo beformis toks ir liko
2015-10-07
-4
Atsakyti
Chodosovskis
Druckis
2015-10-07
-3
Atsakyti
Chodosovskis
Druckis
2015-10-07
+1
Atsakyti
Druckis
Chodorkovskis
2015-10-07
-3
Atsakyti
Saimonas
Kas per dručkis nuotraukoje dešinėje?
2015-10-07
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.