„Real“ treneris pažymėjo gerą gynybą

2007-04-11 00:21
Šarūnas Mazalas, „BasketNews.lt“ spec. korespondentas Šarlerua (Belgija)

Joanas Plaza tapo treneriu, sugrąžinusiu šlovę karališkajam Madrido „Real“ klubui. Antradienį Belgijoje „Real“ ekipa įveikė Vilniaus „Lietuvos rytą“ ir iškovojo ULEB taurę bei vietą Eurolygoje kitą sezoną. Tai buvo pirmasis „Real“ klubo titulas po 10 metų pertraukos.

Pergalę „Real“ treneris Plaza skyrė „Real“ krepšinio paskirčių direktoriui Antonio Martinui bei generaliniui vadybininkui Alberto Herrerosui. Per spaudos konferencija užkimusiu balsu kalbėjęs Plaza tvirtino, kad būtent šie asmenys daugiausiai prisidėjo prie trenerio atvykimo į Madridą.

[image=7321 left]„Jaučiuosi laimingas. Manau, kad tai puikus atlygis už visą mano darbą“, – per spaudos konferenciją džiaugėsi „Real“ strategas.

Kalbėdamas apie „Lietuvos ryto“ komandos žaidimą Plaza pažymėjo, kad jo auklėtiniams pavyko sustabdyti pagrindinius vilniečių žaidėjus. „Nematėme gerai žaidžiančių Roberto Štelmaherio bei Kareemo Rusho, – sėkmingą gynybą akcentavo Plaza. – Mano krepšininkai šiandien puikiai gynėsi“.

Strategas tikino prieš rungtynes kiek bijojęs, kadangi neturėjo video medžiagos iš paskutinių „Lietuvos ryto“ komandos rungtynių su „Panevėžio“ ekipa. „Nežinojome, kaip jie gali žaisti, – sakė Plaza. – Sunkiai sekėsi rungtynių pradžioje, tačiau vėliau privertėme juos mesti iš sunkių situacijių. Krepšininkai įvykdė keltus tikslus“.

Naudingiausiu susitikimo krepšininku išrinktas Charlesas Smithas taip pat pažymėjo sėkmingą „Real“ komandos gynybą. „Treneris prieš rungtynes sakė, kad privalome gerai gintis. Sunkiai kovojo visa komanda“, – tvirtino „Real“ amerikietis.

Smithas nesureikšmino gauto naudingiausio finalo krepšininko titulo. „Jis priklauso visai komandai, nes kartu žaidėme visą sezoną“, – svarų komandos draugų indėlį pažymėjo Smithas.

Amerikietis iššovė po didžiosios pertraukos. Per trečią kėlinį Smithas pataikė tris tritaškius, o ketvirtojo kėlinio pradžioje dukart iš eilės pataikė iš toli. Paklaustas, kas pasikeitė per didžiąją pertrauką, Smithas tvirtino, kad keletą kartų jis atakavo laisvas ir atsipalaidavo.

Komentarai:
SMS
nepasakyciau kad labai ju ta ginyba gera buvo,tik Rytas blogai gynes.
2007-04-12
+15
Atsakyti
gera, negera, bet uz Ryto geresne isejo
2007-04-12
-5
Atsakyti
Nepasakyčiau, kad Realas jau labai gerai gynėsi. Laimėjo dėl gero puolimo, o ne dėl geros gynybos. Galėjom ir virš 80 taškų primest jei baudas būtume normaliai sumetę.
2007-04-11
+3
Atsakyti
Ot gera gynyba - 75 praleisti taškai.
2007-04-11
-2
Atsakyti
:/
2007-04-11
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.