Tajas Gibsonas prieš Keviną Love'ą Nuotr.: USA Today – Scanpix
Mo Williamsas palieka Derricką Rose'ą už nugaros Nuotr.: USA Today – Scanpix
Derrickas Rose'as atakuoja krepšį Nuotr.: USA Today – Scanpix
Barackas Obama apsilankė „Bulls“ rungtynėse Nuotr.: AP – Scanpix
Pau Gasolis prieš Timofejų Mozgovą Nuotr.: USA Today – Scanpix
Tajas Gibsonas prieš Keviną Love'ą Nuotr.: USA Today – Scanpix
Mo Williamsas palieka Derricką Rose'ą už nugaros Nuotr.: USA Today – Scanpix
Derrickas Rose'as atakuoja krepšį Nuotr.: USA Today – Scanpix
Barackas Obama apsilankė „Bulls“ rungtynėse Nuotr.: AP – Scanpix
Pau Gasolis prieš Timofejų Mozgovą Nuotr.: USA Today – Scanpix

JAV prezidentas Barackas Obama yra didžiulis krepšinio fanas, tačiau apsilankyti NBA rungtynėse jam pavyksta ne itin dažnai. Pirmasis naujojo NBA sezono vakaras prezidentui suteikė galimybę gyvai stebėti dvikovą Čikagoje.

Obama pirmo kėlinio pabaigoje atvyko į Čikagos „United Center“ areną ir iš pirmosios eilės stebėjo, kaip vietos „Bulls“ 97:95 įveikė Klivlando „Cavaliers“.

Antro kėlinio pradžioje prezidentas davė interviu televizijai ir pademonstravo, kad apie krepšinį jam žinių netrūksta.

„Šios vasaros pasikeitimai teikia vilčių, – kalbėdamas apie naują „Bulls“ trenerį, Fredą Hoibergą, sakė Obama. – Treneris kiek atlaisviną puolimą, reikia tikėtis, kad nuo to nenukentės gynyba. Kai turi tokius žaidėjus kaip Jimmy Butleris ir Derrickas Rose'as, jiems reikia sudaryti sąlygas veržtis į baudos aikštelę ir pademonstruoti savo kūrybingumą.“

Paklaustas, kas yra šio sezono NBA favoritės, Obama pasidžiaugė, kad jo palaikomi „Bulls“ krepšininkai žaidžia silpnesnėje Rytų konferencijoje.

„Šios dvi komandos („Bulls“ ir „Cavaliers“) yra geriausios Rytuose. Vakaruose viskas žymiai sunkiau – ten į aukščiausias vietas pretenduoja Los Andželo „Clippers“, „Golden State Warriors“, Oklahomos „Thunder“, San Antonijaus „Spurs“, Hjustono „Rockets“. Nenorėčiau kovoti Vakaruose. Džiaugiuosi, kad mano „Bulls“ žaidžia Rytuose“, – šypsojosi JAV prezidentas.

Obama gimtajame mieste lankosi, kadangi sakė kalbą kasmetiniame policijos vadovų susirinkime. Paskutinį kartą jis NBA rungtynes gyvai stebėjo 2009 metais, kai „Bulls“ lankėsi Vašingtone ir žaidė su „Wizards“.

„Cavaliers“ ir „Bulls“ krepšininkai po mačo kalbėjo, kad jiems žaisti prezidento akivaizdoje buvo didelė garbė.

„Mūsų lyga yra geriausia pasaulyje, o joje surinkti puikiausi atletai. Todėl jaučiuosi labai pagerbtas, kad JAV prezidentas pirmąjį sezono vakarą mus aplankė. Vaikams galėsiu parodyti šių rungtynių vaizdo įrašą, nes jie kartais manimi netiki, kad mano rungtynes stebėjo prezidentas. Tai – labai kieta“, – sakė Jamesas.

Prezidentas po rungtynių apsilankė ir abiejų komandų rūbinėse bei pasisveikino su krepšininkais.

„Džiaugiuosi, kad jam padovanojome pergalę, – po mačo šypsojosi „Bulls“ gynėjas Jimmy Butleris. – Mes turėjome susikoncentruoti ties „Cavaliers“, tačiau manau visi žvalgėsi per petį į prezidentą.“

Obamos interviu per antrąjį rungtynių ketvirtį:

https://www.youtube.com/watch?v=KtR6GmDFjfA

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.