Balandžio 20 – 21 dienomis Latvijos sostinę Rygą sudrebins didysis krepšinis. Šį savaitgalį finalinio ketverto varžybomis finišuos BBL čempionatas ir apdovanojimus išsidalins keturios komandos – Kauno „Žalgiris“, Vilniaus „Lietuvos rytas“, Ventspilio „Ventspils“ ir Šiaulių „Šiauliai“.

Žalgiriečiai BBL turnyro pusfinalyje susitiks su „Šiauliais“, o vilniečiai santykius aiškinsis su Ventspilio krepšininkais, kuriems šį sezoną jau yra vieną kartą pralaimėję. Kauno komanda „Šiaulius“ Baltijos krepšinio lygos rungtynėse įtikinamai nugalėjo visus keturis kartus.

Apie „Žalgirio“ pasiruošimą BBL finalinio ketverto varžyboms pasikalbėjome su komandos treneriu Darium Maskoliūnu ir įžaidėju Marko Popovičiumi.

„Treniruotės yra kryptingos, intensyvios ir akcentuotos – ruošiamės pusfinalio rungtynėms su „Šiauliais“ ir galvojame apie finalą su „Lietuvos rytu“, nes Vilniaus komanda realiai yra stipresnė už latvius. Žinoma, neatmetame galimybės, jog finale gali tekti susikauti ir su „Ventspils“, todėl nagrinėjame ir šį galimą priešininką,“ – pasakojo Maskoliūnas.

„Su „Šiauliais“ šį sezoną iš  viso žaidėme septynis kartus, visus kartus laimėjome, bet nei vienose rungtynėse mums tai nebuvo lengvas pasivaikščiojimas. Nebus lengva ir Rygoje.

[image=7356 left]– Kodėl jiems sunkiai klostėsi LKL ketvirtfinalis?
– „Panevėžys“ yra labai normali komanda, ji nėra keliais laipteliais žemesnė nei „Šiauliai“, todėl nemanau, kad tokia atkakli ketvirtfinalio serija yra tik atsitiktinumas.

– Ar įmanomas kitoks BBL čempionato finalo scenarijus, nei „Žalgiris – „Lietuvos rytas“?
– Negalvojam apie kitokį finalą, mes save matom tik finale ir tik finalo nugalėtojais, o kiti tegu galvoja kaip galvoja. Įvertinant situaciją realiai, finale žaisime su „Lietuvos rytu“. Kita vertus, renkame  informaciją apie visas tris komandas.

– Ar netrūksta komandai rimtų rungtynių?
– Pritarčiau treneriui Rimantui Grigui, kad mums trūksta rungtynių su rimtais priešininkais, kuo, pavyzdžiui, galėtų pasigirti Vilniaus,  turėjęs ULEB taurės finalą. Nenuvertinant kitų komandų, su kuriomis pastaruoju metu teko žaisti, finaliniame ketverte bus stipresni varžovai. Tačiau vyrai supranta BBL turnyro svarbą, visi sveiki ,visi pasiruošę ir blogų tendencijų nematau.

– Ar reikės papildomo nusiteikimo?
–Žalgiriečiams nusiteikinėt dvikovai su „Lietuvos rytu“ jau seniai nebereikia. „Šiaulių“ nenuvertinam, mes gerbiam kiekvieną priešininką. Viskas prasidės nuo gynybos, tai svarbiausias žaidimo akcentas. Po krepšiais esame stipresni tiek už „Šiaulius“, tiek už vilniečius.

  •  

„Žalgirio“ gynėjas Popovičius, kalbėdamas apie artėjantį BBL finalinį ketvertą, sakė, jog teks sužaisti dvi labai svarbias rungtynes per mažiau nei 24 valandas, todėl reikia pasiruošti ne tik fiziškai, bet ir emociškai.  „Tai kone svarbiausias faktorius. Stengsimės laimėti pirmąją vietą, tačiau tai padaryti tikrai nebus lengva.

Turime gerbti kiekvieną varžovą ir  neatsipalaiduoti – tik tuomet galime galvoti apie pergalę. Pavyzdžiui, paskutinės rungtynės su „Sūduva“ parodė, kad ir ne aukščiausio lygio priešininkas gali pridaryti bėdų, ypač kai nesame iki galo susikoncentravę. Nors mes visą laiką kontroliavome rungtynes, tačiau joms  baigiantis, marijampoliečiai buvo priartėję iki trijų taškų.

– Ar įmanomas kitoks BBL čempionato finalo scenarijus, nei „Žalgiris – „Lietuvos rytas“?
Negalime jau dabar galvoti apie finalą. Nenoriu galvoti nei apie „Lietuvos rytą“ ir jo dvikovą su „Ventspils“. Tai jų problema. Dabar mums reikia sutelkti dėmesį rungtynėms su “Šiauliais” ir tai viskas. Mes tiek kartų su jais žaidėme,  vienas kitą puikiai pažįstam – vienas mačas viską lems, todėl kovai reikia nusitekti visu šimtu procentų. Šį savaitgalį visi kartu sieksime antrojo šio sezono trofėjaus.

– Ar netrūko rimtų varžovų pasiruošimui?
Per savo karjerą pastebėjau, kad aš ir  mano komanda visuomet daug geriau žaidžia prieš pajėgius varžovus, kai žaidžiame sunkesnes, svarbesnes rungtynes – sutelkiame visas jėgas vienam ir aiškiam tikslui. Tikiu, kad laimėsime, nes kitaip net neverta ten važiuoti.

Komentarai:
Kolkas Zalgiris neturi vargo su siauliais,bet tritaskiai tai visai nelenda
2007-04-20
-6
Atsakyti
ka ce pezat siauliai lajmes pries ta jusu zalgiry ir tylesit wisi:P :D
2007-04-20
-13
Atsakyti
Na laukia idomios rungtynes,na daugiausia sansu finale turi zaisti zalgiris ir rytas,bet sportas nenuspejamas dalykas.....sekmes visiems komandos fanams....tegu nugali stipriausias
2007-04-20
-4
Atsakyti
Is esmes Maskoliunas labai teisingai pakalbejo, nors ir esu uz ryta.
2007-04-19
+3
Atsakyti
pasvajokit zalgirieciai apie bbl titula,rytas pagins ir bbl, ir lkl titulus.RYTAS kieciausia komanda pasaulyje!!!
2007-04-19
-1
Atsakyti
Jauciu finalas bbl bus Žalgiris-Venspils:)
2007-04-19
-4
Atsakyti
Pritariu Snorobankas, kad sakyt kas lajmes yra visiska nesamone, nes jaw matem shi sezona, kad ir rytas gali laimet daug, bet gali ir praloshti daug, kajp ir zalgiris. Zodziu vienos rungtynes, ir lems nusitejkimas, pasirengimas ir t.t. O isvis, rejk dar daejt iki to finalo ir tada sneketi.
2007-04-18
+2
Atsakyti
To Pushas: Tai juk lb linksma komentara parase :) todel ir Klounas, juk linksmina zmones :)
2007-04-18
-5
Atsakyti
snorobankas
pagaliau bent vienas protingai parase....
2007-04-18
-5
Atsakyti
ko cia klykaujat. visi puikiai zinom kad kiekviena komanda turi stipriu ir silnu vietu. tik vienos rungtynes ir pasakyt kas laimes labai sunku. daug priklausys ir nuo sekmes, paprasciausiu smulkmenu.
2007-04-18
+2
Atsakyti
ciubaisas prikask liezuvi kitu klaunais nevadines, butu idomu pamatyt koks pac is tikruju klauns esi, ar tik prie klaviaturos kiec esi?
2007-04-18
-2
Atsakyti
tiksliai, kiek kartu si sezona rytas pralaimejo bbl ar lkl zemesnio lygio komandoms? a? kas tikslu skaiciu zino?
2007-04-18
-3
Atsakyti
nu ir kas, kad lose? juk PRAPISO!!! zalgiris laimes ir viskas, kitokiu variantu ir as nematau...
2007-04-18
-2
Atsakyti
Na Rytas gali pralaimet kiek jau mateme anksciau, tiek Ventspiliuj o gal net siauliams, laukyt Siurprizo ;)
2007-04-18
-2
Atsakyti
:DDDDD To Ryt_Fan : tavo komentara galima kritikuot ivairiapusiskai, pwz taip: Rytas pralaimejo Neptunuj- Zalgiris laimejo, ir t.t. O jei jie zaide su real komanda tai koks skirtumas? jei nieko neparode gero pries ji... tu klounas esi :D
2007-04-18
-2
Atsakyti
na ir pasikele.......ko eurolygoje tai nezaide kaip dabar sneka.....
2007-04-18
+6
Atsakyti
Rytas nugales,nes zalgiris zaidzia tik su lkl komandomis o Rytas lose nesiai pries real
2007-04-18
Atsakyti
na paziuresim ar atsikovos cempionu titula zalgiris ;) manyciau TURIM NUGALET !!! o kiti tegul sako ka nori zalgiris geriausi !!!:P
2007-04-18
-7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.