Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr. AP – Scanpix

Vasarą „Mavericks“ (4-4) komandą papildyti turėjęs, tačiau paskutinę minutę šios komandos nariu netapęs DeAndre Jordanas pirmą kartą šį sezoną atvyko į Dalasą ir buvo pasitiktas sirgalių švilpimu.

Galiausiai Jordanas buvo pamirštas – Dirkas Nowitzki sužaidė rezultatyviausias sezono rungtynes ir atvedė „Mavericks“ į pergalę 118:108 (27:35, 26:19, 31:24, 34:30) prieš Los Andželo „Clippers“ (5-3).

Nowitzki pelnė 31 tašką, o svarbiausi iš jų buvo iki mačo pabaigos likus žaisti 65 sekundes. Vokiečio tritaškis metimas pasiekė tikslą, kai kamuolys atsimušė nuo lentos, ir rezultatas tapo 111:106 „Mavericks“ naudai.

Rungtynių žaidėjas
Dirk  Nowitzki
PTS 31 | REB 11 | AS 1
Nowitzki iš viso pataikė 5 iš 6 tritaškių ir pridėjo 11 atkovotų kamuolių. 37 metų puolėjas tapo vyriausiu žaidėju nuo Michaelo Jordano, kuris per rungtynes pelnė bent 30 taškų.

„Clippers“ didžiąją ketvirto kėlinio dalį vertėsi be Jordano, prieš kurį „Mavericks“ sėkmingai naudojo pražangų taktiką. Aukštaūgis pataikė vos 3 baudas iš 9 ir surinko tik 9 taškus.

Dalaso komandos fanai visas rungtynes nušvilpinėjo „centrą“, kuris vasarą sulaužė duotą žodį ir nepasirašė sutarties su „Mavericks“. Dvikovos pabaigoje fanai Jordanui skandavo ir įžeidžiančią skanduotę.

„Mavericks“ ekipai visi starto penketo žaidėjai pelnė dviženklį taškų skaičių, o rezultatyviausią sezono mačą sužaidę ir Wesley Matthewsas, pelnęs 25 taškus.

„Mavericks“: Dirkas Nowitzki 31 (6/8 dvit., 5/6 trit., 11 atk. kam.), Wesley Matthewsas 25 (3/4 trit.), Deronas Williamsas ir Raymondas Feltonas po 13, Zaza Pachulia 10 (10 atk. kam.). 

„Clippers“: Blake'as Griffinas 21 (9 atk. kam.), Austinas Riversas 16, Chrisas Paulas (11 rez. perd., 2/11 metimai) ir Jamalas Crawfordas po 11, J.J. Redickas po 10.

Nowitzki pasirodymas:

https://www.youtube.com/watch?v=ZMttKQ-L8tc

Komentarai:
>korsaras

nezinau, koks ten didelis pas ka kovotojo charakteris, bet is tavo isvardintu kasioriu visu situacijos skirtingos. Duncanas kasmet losia komandoje, kuri minima tarp favoriciu, jam ir draskytis per daug nereikia, nes yra komandoje dar 3-4 galintys imtis lyderio vaidmens. Kobe yra dar kitas variantas - jam svarbiau asmeniniai pasiekimai. jei rupetu komanda, padarytu kaip anie du - paliktu pinigu klubui nusipirkt kazka rimtesnio ir duotu daugiau pasireikst komandos draugam, o ne irodinetu sau ir kitiem, kad jis Jordano lygio. :)
2015-11-12
+1
Atsakyti
Korsaras eik gal namu darbus daryt sudu nerasinejas :D :D totalus debilas puse dienos sedi bnews ir komentuoja visiskas nesamones :D :D Ale ekspertas :DDDDD Paskaitai tokio daunu komentara ir smagiai pasijuokt gali kaip zmogus toks bukas gali but :D :D
2015-11-12
-12
Atsakyti
djgaffer
Duoda vaizdų Dirkas.Parodė,kad dar nėra senas ir gali atnešti nemažai naudos savo komandai.Mldc.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-11-12
-1
Atsakyti
dirk
37 metai zmogui, neimanoma islaikyti to intensyvumo, juolab, kad ir minuciu zaidzia zenkliai maziau. Dirkas geriausias visu laiku europietis atvedes komanda i cempionu titula, isties neeiline asmenybe..

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-11-12
-2
Atsakyti
kasioguruprigeso, nes nebeliko del ko ardytis. savo tiksla pasieke, ir manau supranta, kad kiek besiplesytu, su tokia sudetim antrakart iki galo nueit ner sansu, nes Cubanas nesugebejo nieko rimto prisiviliot. dar nusireze alga savo noru, tai ir losia dabar nesiplesydamas ir nerizikuodamas gaut traumu. toks veteraniskas Dirkas. o bet taciau vistiek islaiko gan nebloga lygi, kaip ir Duncan, kai kiti jo kartos superstarai jau tik savo paties seseliai - Garnett, Carter, Kobe, netgi Pierce ziuriu siemet Clippersuose beliko tik epizodiniu zaideju.


Siuo atveju tu nesi teisus. Nemanau, kad jis tiesiog nori atzaisti savo atlyginima nesiardyti. Nowitzki visa gyvenima buvo kovotojas. Kitu atveju net nebutu tiek metu atzaides Vokietijos rinktineje, kurioje dazniausiai be jo budavo vos ne Neptuno lygio zaidejai. Jei Nowitzki sakai Mavs komandoje neturi ko irodyneti ir del to nesidrasko, tai ka tada tavo manymu irodineja Duncan ir Kobe su tiek tiek asmeniniu titulu ir 5 ziedais? Gal pasakysi, Nowitzki mazesnis kovotojo charakteris uz tuos pastaruosius? :))) Butu didziule netiesa. Tad Nowtizkis tikrai daug ka noretu dar irodyti savo zaidimu, bet turetum suprasti ne visiems norai sutampa su kuno galimybemis. Jis 2 pastaruosius sezonus zaidzia kaip ir vasara rinktineje - prastai. O rinktineje jis begalo daug ka turejo irodyti. Jis ziauriai nori pakliuti kitais metais i Olimpiada. Viska atiduotu, kad tik pakliutu i ta Olimpiada. Bet deja auksciau bambos neissoksi.
2015-11-12
+4
Atsakyti
koko
geras seselis su beveik 20 pts vidurkiu ir 50 proc trajaku ir dvitaskiu procentu, kad visi tokie seseliai butu
2015-11-12
Atsakyti
KorsarasNowitzkis 11/14 metimai. Tiesiog jo diena buvo, beveik idealiai zaide. Vien tritaskiai 5/6. Manau, tik vienkartinis blykstelejimas per menesi, o gal ir sias metais. Visgi praeita sezona nba jau ne kazka buvo, o europos chempionate isvis tik vardas is jo buvo likes ir netgi Vokietijos rinktineje tarp tu zaideju buvo tik vidutiniokas savo zaidimu. Tad nemanau, kad staiga ims ir zais kaip pries kelis metus. O siaip keista kodel jis prigeso. Visgi 37m nera daug. Traumu neturejes sunkiu! O jo metimas atsilosus ir koja sulenkta pakelus - neuzdengiamas. Jam tam savo metimui atlikti nereikia nei greicio, nei staigumo. Tai nezinia kodel prigeso zvaigzde...


prigeso, nes nebeliko del ko ardytis. savo tiksla pasieke, ir manau supranta, kad kiek besiplesytu, su tokia sudetim antrakart iki galo nueit ner sansu, nes Cubanas nesugebejo nieko rimto prisiviliot. dar nusireze alga savo noru, tai ir losia dabar nesiplesydamas ir nerizikuodamas gaut traumu. toks veteraniskas Dirkas. o bet taciau vistiek islaiko gan nebloga lygi, kaip ir Duncan, kai kiti jo kartos superstarai jau tik savo paties seseliai - Garnett, Carter, Kobe, netgi Pierce ziuriu siemet Clippersuose beliko tik epizodiniu zaideju.
2015-11-12
+2
Atsakyti
Bnews negyvėliai
2015-11-12
-1
Atsakyti
DeAndre sugrįžimas į Dalasą :DDD
2015-11-12
-1
Atsakyti
Nowitzkis 11/14 metimai. Tiesiog jo diena buvo, beveik idealiai zaide. Vien tritaskiai 5/6. Manau, tik vienkartinis blykstelejimas per menesi, o gal ir sias metais. Visgi praeita sezona nba jau ne kazka buvo, o europos chempionate isvis tik vardas is jo buvo likes ir netgi Vokietijos rinktineje tarp tu zaideju buvo tik vidutiniokas savo zaidimu. Tad nemanau, kad staiga ims ir zais kaip pries kelis metus. O siaip keista kodel jis prigeso. Visgi 37m nera daug. Traumu neturejes sunkiu! O jo metimas atsilosus ir koja sulenkta pakelus - neuzdengiamas. Jam tam savo metimui atlikti nereikia nei greicio, nei staigumo. Tai nezinia kodel prigeso zvaigzde...
2015-11-12
+3
Atsakyti
VinCarter15
ant kiek geras dirkas ir ant kiek apgailetina mavs sudetis, jie vis prasteja jau kokis 5 sez is eiles
2015-11-12
Atsakyti
Anonimas
gerai DIRKAS pacirskino valteles
2015-11-12
-1
Atsakyti
RED
Rizikinga Erzinti Diedukus

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-11-12
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.