Nuotr.: facebook.com
Nuotr. facebook.com

Karjeros vėjų blaškomas 22-ejų metų puolėjas Tomas Lekūnas šiuo metu savo įgūdžius tobulina dešimtoje NKL turnyrinės lentelės vietoje esančioje „Šilutės“ komandoje. Po sezono išvakarėse patirtos peties traumos atsigavęs biržietis jau spėjo įrodyti, jog komandų kaita jo žaidimo kokybei įtakos neturi.

Per savo trumpą karjerą net tris kartus Alytaus „Dzūkijos“ marškinėlius vilkėjęs T.Lekūnas neturėtų būti svetimas veidas ir NKL pirmenybių gerbėjams. Krepšininkas anksčiau yra gynęs Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijos, „Trakų“ bei tos pačios „Šilutės“ komandos garbę.

Būtent pamario komandoje 196 cm ūgio puolėjas ir pradėjo šį sezoną, o praėjusį savaitgalį vidutiniškai rinkdamas po 18,5 taško, atkovodamas po 9 kamuolius ir atlikdamas po 9 rezultatyvius perdavimus tapo naudingiausiu savaitės NKL žaidėju.

Tinklalapio nklyga.lt kalbintas Lekūnas šio pripažinimo nesureikšmino ir apgailestavo, jog jo vedamai „Šilutei“ šeštadienį nepavyko iškovoti pergalės Palangoje.

– Ką jums reiškia naudingiausio savaitės žaidėjo titulas?
– Aš to visai nesureikšminu. Neabejoju, kad tuo atveju, jei būtume nugalėję ir „Palangos“ ekipą, jausmas būtų žymiai smagesnis. Reikia pripažinti, kad nesame geriausia lygos komanda, todėl labai gaila prarastų taškų rungtynėse, kuriose galime iškovoti pergales.

– Šį sezoną jūsų žaidimas pastebimai banguoja. Kaip vertinate savo sportinę formą?
– Prieš pat sezoną atsitiko taip, kad išsinarinau petį, todėl dabar po truputį įsivažiuoju. Daktarai sakė, kad mano atsistatymas įvyko neįprastai greitai, o dabar matau, kad žaidimas gerėja. Manau, kad einu teisingu keliu.

– Penktadienį namuose 80:58 sutriuškinote „Žalgirio“ dublerius, o šeštadienį 81:95 nusileidote „Palangos“ ekipai. Kas lemia tokį nepastovų „Šilutės“ žaidimą?
– Rungtynėse su „Žalgiris-2“ komanda žaidėme sau būdingą žaidimą, demonstravome greitą tempą, todėl atitinkamas buvo ir rezultatas. Tačiau šeštadienio mače „Palangos“ ekipa mums primetė daug tritaškių. Kuomet varžovai tritaškius meta tokiu taiklumu, gintis prieš juos būna labai sunku.

– Šį sezoną pastebimai galingai rungtyniauja ir kiti du tavo komandos draugai – Aurelijus Pukelis ir Ignas Vaitkus. Kaip pavyksta pasidalinti lyderių vaidmenis?
– Tiesą sakant, aš nelabai atkreipiu į tai dėmesį. Mūsų komandoje kiekvieną dieną kažkas dali sužaisti. Tikrai neturime strategijų, pagal kurias konkretus žaidėjas tose rungtynėse bus komandos lyderis – viskas priklauso nuo tos dienos sėkmės. Ypatingų vaidmenų komandoje neturime.

– Kol kas NKL čempionate esate iškovoję 4 pergales ir patyrę 6 pralaimėjimus. Ar manote, kad šis rezultatas atspindi „Šilutės“ pajėgumą?
– Manau, kad ne. Joniškyje pralaimėjome vos keliais taškais, rungtynėse su „Rasais“ taip pat sužaidėme ne pačias geriausias rungtynes, todėl šiuo metu mums trūksta taškų. Manau, kad esame pajėgūs nugalėti tokias komandas ir tai daryti privalome. Esame tie, kurie tikrai gali patekti į pajėgiausiųjų aštuonetą.

– Nebe pirmus metus sulaukiate progos įrodyti savo galimybes LKL pirmenybėse. Kaip sekasi pritapti prie tokių skirtingų lygų?
– LKL yra vienoks žaidimas, o čia kitoks. Atsakymo į šį klausimą neturiu, galbūt LKL nerandu komandos, kurioje galėčiau atsiskleisti. Taip pat daug priklauso ir nuo trenerio, kokiu tikslu mane kviečia ir kokiame vaidmenyje mane mato. Atsitinka taip, kad NKL lygoje atrandu tinkamą komandą, tuomet keliuosi į LKL, o ten ir vėl nepasiseka, kitą kartą vėl tas pats. Netikiu, kad dar nesu subrendęs aukštesniam lygiui, tiesiog manau, kad nerandu sau vietos.

– Kaip vertinate savo komandos galimybes šį sezoną kovoti dėl aukštesnių pozicijų?
– Mes galime nuveikti ką nors svarbaus. Nenorėčiau prognozuoti, bet esame tam pajėgūs. Nesame turnyrinės lentelės gale, o visi varžovai šioje lygoje yra įveikiami. Čia dešimties taškų pranašumas nieko nereiškia – kitą dieną viskas gali apsiversti aukštyn kojomis.

– O kokie yra jūsų asmeniniai šio sezono tikslai?
– Noriu parodyti save, galbūt kažkas pastebės. Taip pat norėčiau sulaukti užsienio komandų dėmesio ir ten išmėginti savo jėgas. Aišku, noriu padėti ir „Šilutei“.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.