Nuotr.: V.Mikaitis
Nuotr. V.Mikaitis

„Su gimimo diena“, – vakar per rungtynių tarp „Mažeikių“ ir Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ komandų ilgąją pertrauką dainavo mažeikiškiai.

Ištikimiausi komandos fanai garsiai traukė šią dainą treneriui Aloyzui Rudžiui, šventusiam 52-ąjį gimtadienį.

Strategas netrukus gavo dovaną ir iš savo auklėtinių – „Mažeikiai“ NKL lyderių mače marijampoliečius įveikė 85:74.

„Ir rungtynės, ir pergalė buvo dovana, bet treneris gavo ir dar vieną dovaną. Nenorėčiau atskleisti, bet gavo dar vieną“, – po dvikovos šelmiškai šypsojosi „Mažeikių“ aukštaūgis Arvydas Gydra.

Kokia ta dovana?

„Gera dovana, ją panaudosime bendriems tikslams“, – taip pat paslaptingai kalbėjo Rudys.

Mažeikiškiai dvikovos eigą savo naudai nukreipė antroje mačo dalyje. Ketvirtojo kėlinio pradžioje „Sūduvos-Mantingos“ krepšininkai pradėjo strigti varžovų gynyboje ir po Šarūno Vingelio dvitaškio šeimininkai nutolo 69:64.

Neilgai trukus Evaldas Šaulys pataikė du taškus su varžovo pražanga ir po jo sėkmingo išpuolio šeimininkų pranašumas šoktelėjo iki septynių taškų (73:66).

Nuotr. V.Mikaitis
Nors tai buvo lygos lyderių dvikova, abiejų komandų treneriai apie tai stengėsi pernelyg negalvoti.

„Kiekvienos rungtynės yra svarbios ir jų nereikėtų sureikšminti, – sakė Rudys. – Galbūt tai buvo centrinės rungtynės, nes susitiko dvi pirmaujančios komandos. Čempionatas ilgas, todėl visko dar gali atsitikti ir vienerių rungtynių nereikia sureikšminti.

Aš manau, kad šiandien mes žaidėme ne prieš antrąją vietą užimančią komandą. Šiandien mes žaidėme prieš geriausiai sukomplektuotą komandą visoje lygoje. Dėl traumų varžovai nežaidė pilna sudėtimi, bet manau, kad tai nemenkina mūsų komandos pergalės“, – savo komandos pergale prieš pajėgų varžovą džiaugėsi strategas.

„Tai tiesiog reguliaraus sezono rungtynės. Gal mums atrodo, kad tai ypatinga dvikova, bet tai tiesiog reguliaraus sezono rungtynės ir prieš akis tokių dar liko daug“, – sakė marijampoliečių strategas Marius Kiltinavičius.

Šiuo metu „Sūduva-Mantinga“ savo sąskaitoje turi 9 pergales ir 2 pralaimėjimus, o vieneriomis rungtynėmis daugiau sužaidė mažeikiškiai yra iškovoję 10 pergalių ir NKL pirmenybėse žygiuoja pirmi.

Nuotr. V.Mikaitis
Suvalkijos sostinės klubas iš viso pataikė 12 tolimų metimų iš 28 bandymų, o pirmajame kėlinyje ne vieną sudėtingą tolimą metimą pataikę sūduviečiai aikštės šeimininkų trenerį vertė griebtis už galvos. Tiesa, anot Rudžio, rungtynes laimėjo gynyba.

„Sūduva-Mantinga per pirmuosius du kėlinius pataikė sudėtingų metimų, tačiau mes sugebėjome atsilaikyti ir puolimu atsakyti į puolimą. Kiekviename kėlinyje mes gerinome gynybą ir manau, kad šiandien gynyba laimėjo“, – atviravo treneris.

Beveik be keitimų rungtyniavęs ir 14 taškų pelnęs Aurimas Kieža neslėpė jaučiantis nusivylimą, tačiau pridūrė, jog tokios rungtynės jo atstovaujamai komandai buvo reikalingos.

„Šiuo metu esu piktas, nes 4 valandas namo važiuosime su pralaimėjimo kartėliu. Pralaimėjome vyriškoje kovoje, nes kaip žinote, šį sezoną daug rungtynių laimėjome gana lengvai ir tokios atkaklios kovos mums labai trūko. „Mažeikiai“ šiandien pasirodė geriau. 

Jie šiandien žaidė kiečiau. Galbūt „Mažeikiai“ labiau norėjo pergalės, nes keliose situacijose sužaidėme kvailokai. Reikia peržiūrėti rungtynių įrašą, iš to pasimokyti ir judėti toliau“, – pasiteisinimų neieškojo krepšininkas.

„Sūduvos-Mantingos“ vyriausiasis treneris Kiltinavičius reiškė susirūpinimą savo auklėtinio Tautvydo Kliučinyko būkle. Ketvirtajame kėlinyje Marijampolės ekipos gynėjas susižeidė kelį ir šlubuodamas paliko aikštelę, į kurią daugiau nesugrįžo. 

„Tautvydas kažką pasidarė keliui, todėl kol kas labiausiai jaudinuosi dėl to. Pralaimėtos rungtynės nieko nedžiugina, bet mes jau galvojame apie rytojų. Ketvirtajame kėlinyje atlikome keistus, jaunatviškus sprendimus ir pavargome“, – nedaugžodžiavo sūduviečių vairininkas.

Vaizdo reportažas ir komentarai:

Komentarai:
Su gimtadieniu rudy mano opeliui ir gimtadienis.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-11-14
-5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.