Marius Grigonis buvo ką tik pabaigęs sėkmingą sezoną Kauno „Žalgirio“ dublerių komandoje ir visiems atrodė, kad jo laukia karjera pagrindinėje šalies komandoje. Visiems, išskyrus patį Grigonį.

Negavęs jokio konkretaus pasiūlymo, 2013 metų vasarą gynėjas susikrovė lagaminus ir pasirinko kelią, kuris tokiam jaunam žaidėjui tuo metu nebuvo įprastas.

Grigonis išvyko į Ispaniją, antrąją šios šalies krepšinio lygą, ir tapo Hueskos „Penas“ nariu.

„Kai žaidžiau dubleriuose, labai norėjosi į „Žalgirį“. Bet paskutiniais metais jaučiau, kad į pirmą komandą dar nelabai pateksiu, nebuvo ir labai konkretaus pasiūlymo – nei minučių, nei nieko, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ pasakojo Grigonis. – Tai pasirinkau tą variantą, kur mažiau pinigų, bet daugiau žaidžiau.“

Užteko vos sezono, kad sėkmingai Hueskoje žaidęs Grigonis į save atkreiptų galingiausios Europos nacionalinės lygos komandų dėmesį. Pernai 198 cm ūgio gynėjas tapo Ispanijos lygoje rungtyniaujančios Manresos komandos nariu.

Šioje ekipoje krepšininkas dabar rungtyniauja jau antrą sezoną ir per rungtynes šiemet meta vidutiniškai po 9,9 taško, o tritaškius pataiko net 45 proc. taiklumu.

Jis sako, kad svajonė žaisti „Žalgiryje“ niekur nedingo, tačiau dabar jis turėtų savų sąlygų.

„Norėčiau atvažiuoti ir rodyti rezultatą, o ne sėdėti ant suolo ir būti jaunu žaidėju, kuris amžinai perspektyvus“, – sakė Grigonis.

Komentarai:
MAMBA
GIEDRAITIS, GRIGONIS, MILAKNIS > Seibutis, Pocius, Kalnietis
2015-11-30
+2
Atsakyti
MAMBA to anonimas
O tu susitvarkei jau?
2015-11-30
-8
Atsakyti
Anonimas
Bent žinot ką jis veikdavo Kaune? Kiekvieną savaitgalį visas girtas iki nepaėjimo centre blaškydavosi, pastoviai prirūkęs rajone vaikščiodavo, visiškai jokios disciplinos. Ir gerai, kad pakeitė aplinką, neturi jis valios atsispirt tokiem dalykam, pastoviai su draugais gerdavo nenormaliais kiekiais. Būtų likęs Lietuvoj, būtų prasigėręs, kaip ir jo marozai draugeliai - Ispanijoj nėra su kuo pijokaut. Šaunuolis, kad susitvarkė bent jau.
2015-11-30
-6
Atsakyti
asss
kaip visad Mikaitis su stilium, graziai skoningai mldc
2015-11-29
+3
Atsakyti
Vamos a la playa o o o o o o
2015-11-29
+3
Atsakyti
Anonimas
be sklandaus talentingo jaunimo pajungimo i pagrindines komandos sudeti jokiu rimtu pasiekimu NIEKADA nebus kadangi Zalgiris niekada netures tiek pinigu kad galetu susipirkt auksciausio lygio zaidejus.vienintele viltis yra ugdyti savo zvaigzdes,prie ju prideti keleta itin stipriu legionieriu bei kelis patyrusius vietinius zaidejus, sumanu treneri ir kovot del pergaliu
2015-11-29
-1
Atsakyti
grizlis1

Ka cia nusisneki, kokia dar taktika turi ts Zalgiris jaunimo ugdymo tikslais? Juk koznais metais perkami zaidejai, kiekvienais metais vis pasirodo naujienu kad Zalgiris vienam ar kitam tures atiduoti skolas. Zalgiris jau nuo 2004 metu neturejo nei vieno grazaus sezono. Ir taip koznais metais, arba i viena kasa gauna arba vos vos patenka i top 16 ir paskui kaip baigiasi visi zino. O grupeje pries ka laimi Zalgiris? Pries autsaiderius kurie Eurolygoje losia pirma karta su dar nykesniu biudzeto nei Kauno komanda, ir pries tuos kurie yra Zlgirio lygio. Taip ir iskovoja tas pergales kuriu pakanka patekti i top 16. Ir taip dar desimt metu? Galesim visa dekada dziaugtis tuo paciu meslu vel ir vel ir vel....Ir tik paskutinis durnius, fanas kuris pagatavas pasimusti su rytfaniais, gali didziuotis tokiais sezonas per sezona rezultatais. Nu ir aisku svarbiausia laimeti pries Ryta lkl'e. Va tada visi vel nesvietiskai patenkinti G Krapiku, visi nusispjauna i nusmurgusius rezultatus Eurolygoje, kuriuos galetu drasiai pasiekti jaunimas kuris marinuojamas dubleriuose ir maitinamas pazadais :"va va, jau jau tuojau imsim jumis...". Tie nedurniai, netiki, pyst ir isvaziuoja. Pasiekia kazko daugiau, igauna patirties, gal net tarptautini pripazinima, ...o Zalgiris prisiima visus nuopelnus sau. Matai jie juos ugde, selpe, globojo ir jie tokie tapo nes krepsini palanke 10 metu A Sabonio mokykloje. Kurios specialistai isugde tiek daug nuostabiu izaideju, centru ir metiku. As raginu Zalgirio vadovus, mokekit po kelias stukas euru jauniems ir talentingiems..pakeiskit treneri ir bus rezultatai. bent jau zmones stengsis ir parodys savo verte..net jei i vienus vartus gaus, tai butu tikri Zalgirieciai!
2015-11-29
-11
Atsakyti
Anonimas
VaidasKLPMarius etu dekoti Dievui jog zalgiris pats atsisake jo, dabar vaikinas turi neblogus sansus isplaukt i dedsnius europos o gal net ir NBA vandenis. Su Motiejunu panasus ivykis buvo nutikes, tik ten pats Donatas atsisake rasytis ilgalaikio kontrakto su zalgiriu. Kuom dabar butu buves sis tvirtas NBA zaidejas jeigu tada butu pasirases ilgalaiki kontrakta? Ar gi ne Jankuno pakaitalu nuo suolo?


Vainauskini subinlaizy, is pradziu pasidomek kokioje pozicijoje zaidzia Jankunas ir kokioje Grigonis. Kaip rytfanis tai taip ir debilas.
2015-11-29
-2
Atsakyti
Žalgiris jau ne ta komanda, kurioje galima tik jaunus žaidėjus ugdyti. Tai vienas iš šešiolikos geriausių Europos klubų, kuris turi rodyti ir rimtus rezultatus. labai džiugu dėl naujos Žalgirio ir Eurolygos sutarties artimiausiems 10 metų, nes būtent čia žais stipriausi ir stabiliausi senojo žemyno klubai ir matyti Lietuvos klubą tarp jų tiesiog nuostabu. Kita kalba yra komandos komplektacija. Visi klubai perka legionierius stipresnius už vietinius žaidėjus, o Ž kažkodėl laikosi kitos taktikos. Perkant stiprius legionierius klube galima ugdyti ir jaunus perspektyviausius vietinius krepšininkus, kuriems dabar nelieka vietos dėl to, kad supirkti stiprūs vietiniai krepšininkai, kuriems reikia žaidimo laiko, kaip ir vidutiniokams legionieriams reikia laiko, nes reikia bent žinoti už ką jiems mokamas atlyginimas. Visas šias aplinkybes sudėjus į krūvą- mūsų jaunimui klube vietos nelieka, klubas daugiau TOP16 nepasiekia ir toliau nieko nekeičia, nors visi didžiausi Žalgirio pasiekimai po nepriklausomybės paskelbimo buvo pasiekti tada, kai klube žaidė dominuojantys legionieriai ir pakankamai jauni lietuvių žaidėjai.
2015-11-29
+2
Atsakyti
Marius etu dekoti Dievui jog zalgiris pats atsisake jo, dabar vaikinas turi neblogus sansus isplaukt i dedsnius europos o gal net ir NBA vandenis. Su Motiejunu panasus ivykis buvo nutikes, tik ten pats Donatas atsisake rasytis ilgalaikio kontrakto su zalgiriu. Kuom dabar butu buves sis tvirtas NBA zaidejas jeigu tada butu pasirases ilgalaiki kontrakta? Ar gi ne Jankuno pakaitalu nuo suolo?
2015-11-29
+8
Atsakyti
PYMA
Zalgirio vadukai oficialiai deklaruoja atseit jie sieka rimtu tikslu,o to padaryt su jaunais zaidejais neva neimanoma.tik va visi ju tikslai tai laimeti LKL finale pries Ryta ir patekti i top16.ir taip metai is metu,kruva vidutinybiu ir duok Dieve vienas kitas geresnis amerikietis,o per tas vidutinybes jauni talentai ir nesugeba prasimust nes juk reikia uzsitarnaut vieta.kuo daugiau jaunimo isvaziuos,tuo Lietuvai bus geriau nes cia jau nesveika situacija susidariusi
2015-11-29
-2
Atsakyti
vat didžiausia problema žalgirio prigamina paleidžia į platuji pasauli žaidėjus o vėliau blaškosi. toks varnas senai turėtu žaist žalgiri bet pudomas NKL ir maitinamas pažadais kad greitai busi pas mus o marius pasielgė labai protingai ir drąsiai. žalgiris turėtu daugiau imti ir lygiuotis iš serbu ir kroatu butu komandoje pagrindinėje visi iš dublerinės 2 amerikonai ir koks 1 senelis veteranas ir viskas . žinoma tai būtu investicija bet pažiurėjus cedevita jiems sekasi puikiai. ech žalgiri kur žiuri??

GRIGONIS DIEVAS

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-11-29
+5
Atsakyti
Anonimas
Super Zaidejas!!!:))Braliukai

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-11-29
+3
Atsakyti
Šiaip tikrai geras žaidėjas, norėčiau Neptūne jo, bet iš interviu supratau, kad LT nebus dar ilgai.
2015-11-29
+1
Atsakyti
to Flamboyant
tu vakar gerei ar siaip dar nepabudes,o gal tu rytfanis vakar nupurkstas dichlofosu,tik Zalgirio emblema uzsidejes. Pocius aisku grybauja,bet su savo puse milijono tai cia "uzraitojai",kaip ir Lawsono ismetimu,kuris matai po Zalgirio trigubus dublius eme rinkt ir t.t. .
2015-11-29
-3
Atsakyti
gerb.
Daugumas jaunu krepsininku 10 kart geriau butu,negu nuliniai Pocius,latvis ar estas.gaila bet jauni talentingi kasiorai Žalgiriui nereikalingi,per pigus gal?
2015-11-29
Atsakyti
@
deka aroganto P.Motiejuno nerado
2015-11-29
-2
Atsakyti
sad times
Manau vietoj Seibucio grigoni reikia i rinktine imt. Nors butu sniperis normalus!@
2015-11-29
-1
Atsakyti
FlamboyantKauno Zalgiris nesugeba ir neturi sistemos jauniems talentams ugdyti ir auginti juos po savo sparnu. Amzinai pasiraso sutartis su zaidejais, kurie netitinka nei komandos keliamu reikalavimu artejanciam Eurolygos sezonui, nei atperka uz juos mokamus pinigus ir tt... Kad ir siais metais M Pocius, kuris gaus puse milijono euru uz nieka, uz kazkokius mistinius praeities nuopelnus. Ar R Javtokas, kuris jau dabar tampa kazkokiu komandos simboliu, ar keiksmazodziu, kaip ir P Jankunas. Juk Paulius niekam daugiau nereikalingas, tik Zalgiriui, o Zalgiris Pauliui. Jis kaip G Krapikas - nei ismesi nei pats iseis. Tik kad Paulius kur kas didesne nauda duoda klubui ir sirgaliams. Ir kol komanda vis ziures i uz praeities nuopelnus milijonines sumas "nusipelniusias" gauti "zvaigzdes" tol ir nebus vietos tam jaunimui. Ka jie isugde? Ka jie dabar, geriau ne sita vaikina butu tureje ir dave losti, dirbe individualiai kad uzauginti galbut ateities Zalgirio zaideja vedanti link Eurolygos topu, bet geriau marinuoja Vecvagara ir Vene. Ir aplamai, Zalgiryje juk daug kas nepritampa, neatitinka komandos reikalavimu...nes jeigu zaidejas yra hiper talentingas, tai jis nereikalingas, nes nemoka bumbseti kamuolio 20 sekundziu....as niekada nepamirsiu Ty Lawson'o ismetimo is komandos ir kai jis nba trigubus dublius eme daryti. Tai iseitu kad Zalgirio sistema ir reikalavimai yra aukstesnes kategorijos nei nba.Duodu galva nukirsti, kad susirinke vien tik jaunima ir palike tris zaidejus is dabartinio Zalgirio : P Jankuna, I Vougiuka ir E Ulanova, Zalgiris pasiektu analogiskus jei ne dar geresnius rezultatus netik lkl bet ir Europoje. Geriau tureti komandoje norincius irodyti savoverte ir alkanus zaidejus, negu senius kuriems permokama uz senai isejusia karjera.


Niekam nereikalingas Jankūnas? Tu gal visai debilas? Tipo, kad jis lojalus Žalgiriui, tai niekam nereikalingas? Vienas geriausių PF'ų Europoje nereikalingas sako :D

Kurtis net sakė, kad labai norėtų pas save Chimkuose. LOL.
2015-11-29
-2
Atsakyti
prometejas
labai geras reportažas, paprastas, bet su humoru ir su tikru krepšininko gyvenimu. Jei tik leidžia galimybės, tikrai norėtus daugiau tokių apsilankymų pas krepšininkus - kaip Galdikui sekas, ar Dimšai. O Grigonis šaunuolis, tikslingai dirba, pagarbiai šneka, tiesiog atrodo mandagus ir paprastas žmogus siekiantis savo tikslų. Ačiū už gerą ir kokybiška reportažą su, tikiuosi, busimu Žalgirio, arba rinktinės žaidėju.
2015-11-29
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.