Nuotr.: Fotodiena.lt/D.Pipas
Nuotr. Fotodiena.lt/D.Pipas

Po trenerių kaitos įsibėgėjęs Panevėžio „Lietkabelio“ klubas jau pasiekė keturias pergales iš eilės, bet Kazio Maksvyčio auklėtinių laukia labai sunki savaitė.

Trečiadienį į Panevėžį atvyksta traumas išsigydęs Prienų–Birštono „Vytautas“, o šeštadienį „Lietkabelis“ viešės sostinėje, kur mes iššūkį „Lietuvos rytui“.

Tiek „Vytauto“, tiek „Lietuvos ryto“ marškinėlius vilkėjęs „Lietkabelio“ vidurio puolėjas Artūras Valeika oficialiai komandos svetainei tvirtino norintis nugalėti savo buvusias ekipas ir žinantis, kaip tai reikia padaryti. Valeika įsitikinęs, jog „Lietkabelis“ pakils iš devintosios Lietuvos krepšinio lygoje („Tete-a-Tete Casino“ LKL).

– Ar iš tiesų buvote praradę pasitikėjimą savo jėgomis?
– Pralaimėjimai tikrai neprideda pasitikėjimo, o kartais pristigdavo ir laimės. Buvome emocinėje duobėje, kadangi būdavo epizodų, kur patys nepatikėdavome, jog galime laimėti. Tiesiog reikėjo pozityvesnio impulso, jog pradėtume geriau žaisti ir laimėti.

– Ar dabar pasitikėjimas po truputį grįžta?
– Tikrai grįžta. Dabar jeigu ir pralaiminėjame paskutinėmis sekundėmis, niekas panikos nekelia, visi ramiau reaguoja. Šiek tiek ir pergalių skonį esame pajutę, o kai taip yra, tai tikrai prideda pasitikėjimo lemiamomis mačo akimirkomis.

– Kaip sekasi prisitaikyti prie trenerio diegiamų naujovių?
– Kiekvienas treneris atsineša savitą braižą. Po truputį perprantame trenerio reikalavimus, bet dar reikia laiko, jog tai taptu įprastu dalyku ir visi iš karto žinotume, kur kas turi bėgti.

– Kaip jaučiatės „Lietkabelio“ komandoje?
– Jaučiuosi tikrai gerai. Reikia tik daugiau pergalių LKL ir visi bus laimingi bei patenkinti. Svarbiausia, jog komanda skintų pergales, o tada ir ekipai, ir pačiam gerai.

– Laukia sunki savaitė – žaisite prieš tavo buvusias komandas. Jums tai bus ypatingos rungtynės?
– Visada prieš tas ekipas norisi laimėti ir įrodyti bei parodyti kažką. Visada žaidi su didesne energija, didesniu noru.

– „Vytautas“ atrodo grėsmingai, bet ši komanda yra įveikiama „Lietkabeliui“?
– Žinoma, kad įveikiama. Visos ekipos yra nugalimos, o tai puikiai įrodė sekmadienio rungtynės, kur „Dzūkija“ turėjo laimėti prieš „Lietuvos rytą“. Manau, kad LKL yra labai nenuspėjama, kadangi bet kuri komanda gali nustebinti. Pirmoje tarpusavio dvikovoje padarėme daug klaidų ir jos mums kainavo labai brangiai. Manau, kad su jais tikrai galime žaisti ir nugalėti.

– Puikiai pažįstate Šeškaus žaidimo schemas. Kaip reikia žaisti, norint įveikti prieniškius?
– Reikia neleisti jiems pataikyti tritaškių ir sustabdyti greitą puolimą. Negalima leisti pagauti bangą, nes pataikę kelis iš eilės tolimus metimus jie pradeda žaisti nesustabdomai. Reikia tiesiog juos versti sunkiai dirbti kiekvieną ataką, o ne leisti laisvai šaudyti tritaškius.

– „Lietkabelis“ LKL yra devintoje vietoje. Kiek aukštai gali pakilti ši ekipa?
– Dar tik įpusėjo antrasis ratas, todėl laukia daug rungtynių. Manau, kad „Lietkabelis“ dar tikrai gali kilti į viršų. Tikrai nebūsime devinti, nes surinkta komanda yra konkurencinga ir gera. Galime žaisti ir laimėti. Kartais rezultatai neatspindi tikrojo ekipos pajėgumo.

Komentarai:
Arnas
Kazkur teko skaityti kad Lekavicius is Dzukijos dievagojosi kad neliks paskutiniai,matomai Dzukija su Lietkabeliu susikeis vietomis.
2015-12-14
-4
Atsakyti
visgi
lkl nenuspejamas dzukai buvo islose o gavosi matete patys siemet kaip niekada visos komandos yra apylyges nuo to tik idomiau .
2015-12-14
+2
Atsakyti
Turetu Nevezi aplenkt,nes dabar aiskiai jie virs savo galimybiu varo... Su PPZ turetu del 7 vietos sezono pabaigoj kovot

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-12-14
+5
Atsakyti
Rytą laisvai ims pieninė.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-12-14
-6
Atsakyti
babune
idomu ka aplenksit kad nebutumet devinti

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-12-14
+16
Atsakyti
sopranclanRyta tai yra sansu nugalet, vytauta nelabai--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Jeckau kleckau kokis šmaikštumas gi, nu gi kaimo pažiba po tokio sąmojo patapsi.
2015-12-14
+6
Atsakyti
Ryta tai yra sansu nugalet, vytauta nelabai

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-12-14
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.