Ianas Vougioukas ir Nickas Calathesas prieš rungtynes Nuotr.: Fotodiena.lt/E. Blaževičius
Olivier Hanlano metimas Nuotr.: Fotodiena.lt/E. Blaževičius
Manto Kalniečio prasiveržimas Nuotr.: Fotodiena.lt/D. Pipas
Gintaras Krapikas Nuotr.: Fotodiena.lt/E. Blaževičius
Šarūnas Jasikevičius Nuotr.: Fotodiena.lt/E. Blaževičius
Ianas Vougioukas ir Nickas Calathesas prieš rungtynes Nuotr.: Fotodiena.lt/E. Blaževičius
Olivier Hanlano metimas Nuotr.: Fotodiena.lt/E. Blaževičius
Manto Kalniečio prasiveržimas Nuotr.: Fotodiena.lt/D. Pipas
Gintaras Krapikas Nuotr.: Fotodiena.lt/E. Blaževičius
Šarūnas Jasikevičius Nuotr.: Fotodiena.lt/E. Blaževičius

Po netaiklios Luko Lekavičiaus baudos ketvirto kėlinio pabaigoje Paulius Jankūnas atsikovojo kamuolį ir, likęs po krepšiu, galėjo rezultatą išlyginti. Visgi varžovai kamuolį išmušė ir po grumtynių ant parketo jis atiteko „Panathinaikos“ komandai.

Teisėjas pražangos tame epizode neįžvelgė, tačiau Jankūnas turėjo kitą nuomonę.

„Su teisėju po rungtynių pakalbėjome. Jis žino, kas buvo, aš žinau, kas buvo. Aš galvoju, kad buvo pražanga, teisėjas traktavo kitaip. Gal iš jo kampo kitaip matėsi. Neturiu jam priekaištų. Aišku, apmaudu, nes gal rungtynės būtų pasisukę kitaip“, – po mačo tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė Jankūnas.

Sėkmė „Žalgiriui“ mačo pabaigoje nesišypsojo. Kauniečiai prametė dvi baudas – iš pradžių tai padarė Olivier Hanlanas, o paskui Lekavičius.

Paskutinėje atakoje Brockas Motumas liko visiškai laisvas dešiniajame aikštės kampe, bet jo metimas skriejo pro šalį ir „Panathinaikos“ triumfavo.

„Buvau visiškai laisvas, metimas atrodė geras, bet tiesiog neįkrito, – po mačo sakė Motumas. – Buvo keli variantai, ką galėjome daryti. Jie susikeitė gynyboje ir paliko mane laisvą ir tiesiog mečiau.“

Pasak Jankūno, Motumas tikrai nėra kalčiausias dėl pralaimėjimo.

„Jeigu per vieną metimą pralaimi rungtynes, tai tikrai kaltas ne tas žmogus, kuris neįmetė. Reikia žiūrėti, kaip iki tol nuėjome“, – sakė komandos kapitonas.

Ko pritrūko rungtynėse, kad jų nebūtų reikėję spręsti vienu metimu?

„Trūko atkovotų kamuolių, nes jie daug jų pasiėmė po mūsų krepšiu. Gynyboje kai kur vėluodavome, kai kur jie pataikydavo. Nežaidėme agresyviai, taip, kaip galime ir mokame. Leidome jiems žaisti taip, kaip jie nori“, – aiškino Jankūnas.

Jam antrino 19 taškų pelnęs ir visus 7 metimus pataikęs Hanlanas.

„Nenusiteikėme taip, kaip reikėtų. Puolime turėjome kelis gerus variantus laimėti rungtynes, bet kelios pramestos baudos, keli neatkovoti kamuoliai, keli pramesti metimai lėmė jų pergalę“, – sakė Hanlanas.

„Top 16“ etapą kauniečiai pradės paskutinę metų savaitę – rungtynėmis gruodžio 29 arba 30 dieną.

Rungtynių vaizdo reportažas, Pauliaus Jankūno, Olivier Hanlano ir Brocko Motumo komentarai: 

https://youtu.be/PyLEYasRGQM

Komentarai:
sausainiui:

niekur (net ir NBA) teisėjo švilpukas dėl baudas nėra kvestionuojamas. taškas.
2015-12-18
+3
Atsakyti
ko nepaklause kodel pastoviai isbarstoma isvargta persvara??? ir labai lengvai per keleta minuciu, tai kur ta musu isgirtoji gynyba???
2015-12-17
-6
Atsakyti
kas man paiskins debilui kodel tam epizode jankuno teisejai atsisake perziureti iraso??? kas cia per cirkai?? nba cirko lyga vadiname, bet ten net po tritaskio metimo stabdomas laikas ir einama ziureti ar nemyne. Ahuenai degradiska eurolyga
2015-12-17
+2
Atsakyti
Man irgi pasirodė iš metimo formos, kad Brockas šiek tiek sutriko ir vietoj to, kad šveistų negalvodamas, dar akimirksnį susimėtė, staiga supratęs, kad turi laiko prisitaikyt.
2015-12-17
-7
Atsakyti
Viskas gerai buvo,tikrai geras metimas. Gal pats siek tiek sutriko suprates kad visiskai laisvas prie 3taskio paliktas buvo..

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-12-17
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.