Kauno miesto savivaldybės taryba tęs bendradarbiavimą su Prancūzijos bendrove dėl Kauno arenos statybos. Tačiau jei nepavyks sumažinti arenos kainos, derybos su „Boutigues Batiment International“ kompanija nutrūks. Tokiu atveju Prancūzijos kompanija grasina milijoninėmis baudomis.

Trečiadienį paskelbus, kad arena Kauno Nemuno saloje kainuotų beveik pusę milijardo litų, projektas susilaukė neigiamų reakcijų. Tiek Lietuvos premjeras Gediminas Kirkilas, tiek Kauno miesto savivaldybės meras Andrius Kupčinskas pripažino, jog už areną mokėti 486 mln. litų yra per daug.

Nuo pirmadienio turėtų pradėti dirbti sudaryta darbo grupė, kurios tikslas – sumažinti Kauno arenos kainą. Prancūzijos bendrovės atstovai tvirtino, kad susitarimą būtų galima pasiekt per 15 dienų. Tikimasi, kad galutinė Kauno arenos kaina bus paskelbta daugiausiai per mėnesį. „Jei nepavyks susitarti, bandysime ieškoti alternatyvų“, – tvirtino Kauno miesto savivaldybės meras.

Jeigu per mėnesį „Boutigues Batiment International“ nesusitars su Kauno miesto savivaldybe ir sutartis dėl arenos statybų nebus pasirašyta, Pracncūzijos bendrovė ketina reikalauti 1 mln. eurų (apie 3,5 mln. litų) žalos atlyginimo.

Maža to, tektų rengti naują konkursą dėl arenos statybos Kaune. Be to, manoma, jog po nesėkmingų Kauno miesto savivaldybės derybų su Prancūzijos bendrove surasti lėšų kitam projektui bus kur kas sunkiau.

Komentarai:
SMS
Tai ne ne per didele!
2007-05-11
+11
Atsakyti
kaip mane nervina tie visi politikai, visi bando kuo labiau pasipelnyti ir gauti pinigu, uzdeda nerealia suma, o is tikro reiktu sumoket kokius 200mln. o kitus sau i kisene.... Vilniuj bent uz zemes pastate, o cia....
2007-05-11
+2
Atsakyti
von tuos prancuzpalaikius lauk... ka lirtuvoj nera kam suprojektuot ir pastatyt arenos? lietuviai ir patys gali pastatyt ir uz prieinama kaina
2007-05-11
+9
Atsakyti
kaunas perdaug apsiziojo noredamas statyti tokia arena, butu protingesni buve tai butu susitare del normalios naujos arenos (kaip pvz siauliai panevezys). o dabar nori mandrios ir t.t.... kai daug nori, nieko negauni.
2007-05-11
-3
Atsakyti
2 vap:
taip teigiama siame straipsnyje:
http://www.delfi.lt/news/econo my/business/article.php?id=131 48375
2007-05-11
-1
Atsakyti
metam sklatke :D
2007-05-11
-5
Atsakyti
vap
Jei struktūrinių fondų pinigai + prie arenos, tada jau aš prieš ją.
Bet kalbama, kad jie gali įeiti į tuos ~500mln., tokiu atveju reikėtų mažiau Kauno pinigų, ko pasekoje reiktų mažiau skolintis iš banko, mažiau palūkanų, mažesnė suma.
Kitas dalykas apie byrėjimus į kišenes.. Taip iki derybų su BBI tikrai galėjo kažkam, kažkas byrėt. Deja, dabar tai pakankamai menkai galima padaryt.
1. viską stebi tikrai daug akių (vien dviejų kadencijų Kauno valdininkai sudaro nemažą skaičių).
2. Tikiu, kad ir vyriausybėje bus pristatytas ne tik projektas, bet ir sutartis (o gal jau tai padaryta).. Tad visiem papirkti ir tų 486mln. gali nepakakt.
Be to. Arena saloje BUS, bet ar bus pranzūcų. čia jau kitas klausimas.
2007-05-11
Atsakyti
to caaprius:
nezinai nieko apie "Siemens" arena tai nesnekek arena kainavo 58mln, toje vietoje anksciau buvo pelkynas taip kad kokia ten infrastruktura galejo buti? taip zeme valstybes sutinku bet tikrai kainuoja ne puse milijardo. o visas projektas su mazaja LR arena atsejo 68mln litu. jei "Siemens" yra 11000 vietu ir kaina 58, o kaune nori 12000 ir kaina 500mln tai ka plytos gal pabrango?!
2007-05-11
+1
Atsakyti
koks čia matematikas sugalvojo kad 1/7 LT biudžeto? ;)) kasdien po naujieną apie Kauno areną išgirsti!
2007-05-11
-4
Atsakyti
MrVyčka
tu jau ir cia nesamones kalbi... skirti beveik 1/7 LTU biudzeto vianai arenai yra juokinga... gal maziau kas gincytusi del tos kainos jei butu maziau rietenu tarp paciu kauno valdininku ir butu matyti realus darbai... o tai jau du metus tas pats per ta pati ir nieko naujesnio... Kodel Senuku pasiulytas variantas kaunieciams netiko??? - nes per mazai siule jiems rankpinigiu... o kol valdininkai Kaune riejasi, komanda zaidzia tvarte...
2007-05-11
-5
Atsakyti
Ikisiu ir as savo trigrasi. Lyginant su kainomis uzsienyje, arena kainuoja tiek kiek panasus projektai V. Europoje. Neuzmirskite, kad prie minimos kainos turite prideti 172 mln. ES strukturiniu! Apie tai prancuzai neminejo konferencijoje, taciau kauno savivaldybeje si fakta patvirtino. O juk tie patys strukturiniai yra musu pinigai!!! Taciau didziausia problema slypi kitur: prancuzai tikisi visur savus idarbinti, o kaunieciai visai nesistengia, kad didzioji dalis darbu butu atlikta lietuviu firmu ir pinigai nors tokiu pavidalu pasiliktu Lietuvoje. Va ir gauname, kad arenos Vilniuje ar Siauliuose (net indeksuojant viska) yra pigesnes. Ir dar, visiskai sutikciau su Ch_Barkley - korupcijos tokiuose projektuose neisvengsi, bet jofana, susitarkite greiciau.
2007-05-11
+2
Atsakyti
tiek nekainuoja NBA arenos , o lietuviai bbz ko cia uzsimane...
2007-05-11
+6
Atsakyti
1 mlrd. kaina, tai nebent jei įskaičiuoji dar ir žemės kainą, kuri yra nuomuojama ir kuri yra kelis, ar net keliolika kartų brangesnė nei Kaune. Tačiau pati arena tiek kainuoti negalėjo. Kalbant apie korupcija - visur jos yra, ir jos neišvengsi, tačiau galima ją bent sumažinti. Vilniaus valdžioje sėdi žymiai veiklesni ir aktyvesni žmonės, o Kauno valdžią tarsi yra užėmusi savivaliaujant grupuotė ir niekas nieko negali padaryti. http://eks.kaunas.lt/miestas_/ arena/ (puslapio apačioje yra nurodyta arenos kaina) - tai vienas iš arenos projektų, kuris buvo atmestas. Kaip manai, kodel?
2007-05-10
-3
Atsakyti
Kaune arena statoma plyname lauke be jokių komunikacijų, vandentiekių, elektros ir pan. Ir dar saloje. Vilniuje Zuokas draugeliams komunikacijas padarė už keliasdešimt miljonų MIESTo sąskaita. Taip, kad prie Symenso 65 mln pridėk dar apie 25. Jau 85. Statybos žaiuriai pabarngo, dar indeksuok.
2007-05-10
+2
Atsakyti
Zetor:
Caaprius:
Man visiškai vienodai, yra ta korupcija statyboje ar nėra. Suprantu, kad Zuokis į kišenę gražaus pinigėlio už "Siemensą" susižėrė, tačiau nė kiek negaila ir nė kiek nepavydžiu. Viso to rezultatas - turime padorią areną Vilniuje. O Kaune kaip nėra taip nėra. Problema, kad kauniečiai jau ne vienus metus mušasi ir negali pasidalyti kiek ir kam į kišenę įkris. Va čia ir yra vienintelė bei didžiausia problema, kodėl Kaunas vis dar neturi arenos (manau artimiausiu metu jos ir neturės). Vilniuje viskas aišku buvo, ar vienam Zuokiui įkrito ar ne, man nesvarbu, bet faktas, kad buvo rimtas, žodžio galią turintis meras, kuris pasako ir daro, o ne kaip Kaune koks Garbaravičius buvo. Sėdi, vapa pats nesuprasdamas ką, nei ko ryžtingai pasakyti gali nei ką. Klounada, kitaip nepavadinsi. Būtų Kaune Zuokis, jau 5 arenos stovėtų, o Zuokis ne vieną jachtą turėjęs būtų. Deja, tik vieną turi....
2007-05-10
+3
Atsakyti
su "nemokama" infrastruktūra ir "nemokama" žeme Vilniaus arena kainavo 1 mlrd litų. buvo gražus straipsnis šia tema. taip kad apie kauniečių korupcija geriau nekalbėt..
2007-05-10
-2
Atsakyti
Siemens arenos pastatymas kainavo apie 60 - 70 mln. , dėl infrastruktūros nežinau. Kauno arenos pastatymas (iįskaitant aplinkos sutvarkymą, aikštelę ir t.t.) daugiausia galėtų kainuoti iki 300 mln., o kiti 180 mln. keliaus kažkam į kišenę. Korupcija Kaunui, nesvetimas dalykas, todėl nemanau, kad naujai valdžiai pavyks sumažinti kainą. Arba jei ir pavyks, tai tik šiek tiek.
2007-05-10
+6
Atsakyti
tas verslininkų pasiūlymas statyti kažkur už Kauno tebuvo eilinis triukas sutrukdyti statybai Nemuno saloj. per daug padaryta, kad dabar viskas sustotų. turima vieta, projektas, operatorius, jau pradėtas ir naujas tiltas į Nemuno salą tiesti. visi supranta, kad sustoti būtų nesąmonė. todėl arena stovės.
2007-05-10
-1
Atsakyti
Ch_Barkley: jei areną statytų verslininkai, ji jau stovėtų. Kad ir prie Megos. Koks skirtumas, kur. Jei reikia, tai tegul tik stato. Kam mum Pasaulio stebuklas. Už pusę milijardo???
2007-05-10
-1
Atsakyti
Niekas nieko nepradės, pamirškite tą areną ir susitaikykite su tuo, kad jos nebus. Kol Kaunas derasi, Šiauliai jau sugebėjo pasistatyti areną. Čempionato finalas vyks "Siemense", o Kaune turėjusios vykti grupės varžybos bus žaidžiamos "Sportimoje". Žąsinai yra, žąsinai ir liks tie Kauno valdininkai. Akropolį sugebėjo per pusmetį pastatyt, areną jau 10 metų stato ir dar 20 statys. Tegul toliau riejasi.
2007-05-10
+4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.