Nuotr.: lskl.lt
Nuotr. lskl.lt

Iki reguliaraus Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionato pabaigos likus dviems turams paaiškėjo ir trečiasis finalo ketverto dalyvis. Juo tapo Klaipėdos universitetas (KU), įsitvirtinęs trečioje turnyro lentelės vietoje. Prieš savaitę jau skelbėme, kad pirmąją vietą užsitikrino be pralaimėjimų žygiuojantys Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai, o antrąją vietą – vos keturis pralaimėjimus patyrę Lietuvos sporto universiteto (LSU) atstovai. 

VDU ir LSU ekipoms finalo ketverto varžybos per pastaruosius kelerius metus – kasmetinis reiškinys, o klaipėdiečiai patekti tarp keturių stipriausių ekipų pavyko po ketverių metų pertraukos. Priminsime, kad KU krepšininkai, tuomet dar treniruojami Dainiaus Miliūno 2012 metais mažajame finale 29 taškų skirtumu – 88:59 sutriuškino Šiaulių universiteto (ŠU) ekipą ir pasidabino bronzos medaliais.

Lieka vienas nežinomasis

Dėl ketvirtojo finalo ketverto dalyvio dar lieka klaustukas. Realiausi pretendentai prasibrauti į LSKL finalo ketverto varžybas yra po 10 pergalių iškovoję bei po 8 pralaimėjimus patyrę Mykolo Romerio universiteto (MRU) ir Vilniaus universiteto (VU)  krepšininkai, taip pat realių šansų turi ir vienu pralaimėjimu daugiau patyrę LCC tarptautinio universiteto (LCC, 9 pergalės, 9 pralaimėjimai) iš Klaipėdos atstovai. Jei LSKL finalo ketverto varžybose rungtyniautų dvi vyrų iš pajūrio ekipos – tai būtų neregėtas reiškinys.

KU ekipai prireikė pratęsimo

KU ekipa, šiemet treniruojama krepšininko Mindaugo Stašio, kaunasi išties kovingai ir rankų nenuleidžia iki paskutinių sekundžių – iškovojo dvyliktąją pergalę iš aštuoniolikos galimų. Tiesa, šįkart klaipėdiečiams gerokai nervus patampė į uostamiestį atvykę Šiaulių universiteto (ŠU) atstovai – pajūrio krepšininkai pergalę šventė tik per pratęsimą rezultatu 82:77 (17:18, 19:15, 20:17, 17:23, 9:4).

Šiauliečiai taikliu tolimu metimu išplėšė pratęsimą, tačiau per jį jau sėkmingiau sužaidė namuose rungtyniavę klaipėdiečiai.

KU ekipą į pergalę vedė Matas Jucikas, pelnęs 16 taškų (10 atk. kam.), Ernestas Bružas pridėjo 14, Evaldas Šaulys – 13 (7 rez. perd.), Erikas Kubilius – 11 (10 atk. kam.), Elvinas Gintvainis – 10 tšk.

Šiauliečiams 21 tašką (6 rez. perd.) pelnė Irmantas Lianzbergas, 20 (15 atk. kam.) – Mantas Kadzevičius, 11 – Martynas Plučius.

Klaipėdiečiai akivaizdžiai laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 62:32.

„Varžovams šios rungtynės nieko nelėmė, tad jie žaidė vos šešiese be įtampos ir pataikė fantastinius tolimus metimus. Pas mus susirinko dvylika žaidėjų, tad norėjau leisti visiems pažaisti ir taip jau susiklostė, kad ilgą laiką nepavyko nuo šiauliečių atsiplėšti. Gerai, kad galiausiai radau optimalų žaidėjų penketą ir išplėšėme pergalę. Tai labai svarbi pergalė. Džiugu, kad žaisime finalinio ketverto varžybose ir bandysime Klaipėdai po ketverių metų pertraukos iškovoti LSKL medalius“, – po rungtynių kalbėjo KU ekipos treneris Mindaugas Stašys.

ASU neišgelbėjo 46 Ernesto Serkevičiaus taškai

LCC tarptautinio universiteto krepšininkai išvykoje tik po permainingos kovos rungtynių pabaigoje rezultatu 102:99 (26:34, 23:20, 22:21, 31:24) nugalėjo priešpaskutinėje LSKL turnyro lentelės vietoje esančią Aleksandro Stulginskio universiteto (ASU, 4 pergalės, 14 pralaimėjimų) ekipą.

LCC ekipą gelbėjo sėkmingai rungtyniavęs Ignas Fiodorovas. Jis iš viso pelnė 26 taškus (7/11 dvit., 3/5 trit., 3/5 baudos, 7 atk. kam., 2 rez. perd., 27 naudingumo balai). Prie klaipėdiečių pergalės 16 taškų pridėjo Mantas Montvila, 13 – Jonas Dumašius, 10 (10 atk. kam.) – Arvydas Kačinas.

ASU gretose eilinį kartą išsiskyrė Ernestas Serkevičius. Šįkart žaidė itin įspūdingai: pelnė 46 taškus (10/18 dvit., 6/15 trot. 8/9 baudos, 3 atk. kam., 7 rez. perd., 33 naud. balai.). Visgi, jo individualus šou ASU ekipai nepadėjo išvengti pralaimėjimo. Kauniečiams 18 taškų (11 atk. kam.) surinko Martynas Pacevičius, 15 – Domantas Senda, 10 – Dominykas Petkevičius.

LCC akivaizdžiai laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 53:39.

„Gerai, kad viskas gerai baigėsi. ASU visas pajėgas metė remdamasi vienu žaidėju – Ernestu Serkevičiumi. Tai geras žaidėjas, tačiau juk vienas rungtynių nelaimėsi. Šiandien pergalę lėmė ne individualūs vieno krepšininko veiksmai, o komandinis mūsų ekipos žaidimas. Mes dar turime šansų patekti į LSKL finalo ketverto varžybas ir kovosime iš paskutiniųjų. Mums kitą savaitę reikia žūtbūt namuose nugalėti Šiaulių universitetą ir svečiuose įveikti Klaipėdos universitetą. Neprarandame vilčių“, – kalbėjo LCC ekipos treneris Marius Tamolis.          

MRU panaikino 16 taškų persvarą

Savo viltis prasibrauti į LSKL finalo ketverto varžybas sustiprino 2013 ir 2014 metų LSKL čempionai Mykolo Romerio universiteto (MRU) krepšininkai. Jie Kaune sugebėjo panaikinti 16 taškų KTU ekipos pranašumą ir galiausiai šventė itin svarbią pergalę 77:74 (14:16, 13:20, 17:18, 33:20).

33 dvikovos minutę KTU pirmavo rezultatu 64:48 ir jau sirgaliai mąstė, kad pergalė – kauniečių rankose, tačiau MRU parodė čempionišką charakterį ir sugebėjo itin įspūdingai sužaisti rungtynių pabaigą bei triumfuoti.

MRU gretose sužibėjo 22 taškus pelnęs Margiris Normantas, 17 taškų pridėjo Rytis Pipiras, 13 – Gytis Brazauskas, 11 (13 atk. kam.) – Gytis Radzevičius.

KTU komandai Mindaugas Jakštas pelnė 20 taškų, Renaldas Simanavičius – 13, Gintautas Kybartas – 11 tšk.

„Ketvirtajame kėlinyje savo žaidėjams pasakiau: „Trauktis nėra kur. Arba sužaidžiate dabar arba pamirškite finalinį ketvertą“. Gerai, kad jie įsiklausė į mano žodžius. Varžovus šiek tiek labiau paspaudėme, išmušėme iš vėžių ir galiausiai iškovojome itin svarbų tašką. Šiek tiek pykstu, kad nežaidėme taip, kaip galime, tris kėlinius. Tačiau visgi pergalė yra pergalė. Dabar jau verda konkurencinė kova tarp VU, LCC ir mūsų dėl patekimo į finalo ketverto varžybas. Tuo sportas ir įdomus, kad viskas gali paaiškėti tik per paskutines LSKL reguliariojo čempionato rungtynes“, – sakė MRU ekipos treneris Mindaugas Sakalauskas.

VDU įsirašė 18-ąją pergalę

Neabejotini 2015-2016 metų LSKL sezono lyderiai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai toliau šluoja savo varžovus. Šįkart Arūno Juknevičiaus auklėtiniai Vilniuje 26 taškų skirtumu – 90:64 (27:19, 12:17, 22:16, 29:12) palaužė dėl kelialapio į finalo ketverto varžybas vis dar tęsiančią Vilniaus universiteto (VU) ekipą.

VDU ekipai tai buvo aštuonioliktoji iš eilės šio sezono pergalė. Jie kol kas nė karto nėra suklupę bei jau prieš tai vykusiame ture užsitikrino LSKL reguliaraus čempionato nugalėtojų vardą.

VDU ekipą į pergalę vedė 22 taškus pelnęs Justas Tamulis, 16 taškų pridėjo Ignas Labutis, 15 – Donatas Sabeckis, 13 (11 atk. kam.) – Martynas Echodas, 11 – Rokas Stankevičius.

Iš VU ekipos išsiskyrė Mantas Dong, pelnęs 16 taškų, Simonas Lekys pridėjo 14 taškų, Edgaras Rinkevičius – 10 tšk.

VDU akivaizdžiai laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 52:37.

KK savo aikštėje nugalėjo LEU studentus

Jau jokių galimybių prasibrauti į LSKL finalo ketverto varžybas nebeturinti Kauno kolegijos (KK) komanda namuose rezultatu 71:59 (16:13, 26:17, 17:16, 12:13) nugalėjo paskutinę vietą užimančią Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) ekipą.

KK ekipai (6 pergalės, 12 pralaimėjimų, 8 vieta)  22 taškus prie pergalės pridėjo Antanas Bertašius, 11 (13 atk. kam.) – Edgaras Rupeika, 10 – Giedrius Stankevičius.

 

LEU (3 pergalės, 15 pralaimėjimų, 11 vieta) gretose 18 taškų surinko Edvinas Dubauskas, 15 (11 atk. kam.) – Tomas Zdanavičius, 13 (19 atk. kam.) – Gediminas Povilauskas. 

Komentarai:
tadass
Jei MRU pralaimės LSU tai garantuju KU paskutinėse varžybose atiduos pergale LCC ir finalinem ketvirte bus ne VU o LCC. Va tokia ta studentu lyga.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-03-08
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.