Jaunės merginos antrą kartą nugalėjo baltaruses

2007-05-26 17:20
Rokas Buračas, „BasketNews.lt“ koresp.

Europos jaunių (gim. 1989 m. ir vėliau) merginų krepšinio čempionatui besirengianti Lietuvos rinktinė per šeštadienį Palangoje vykusias draugiškas rungtynes antrą kartą palaužė bendraamžes iš Baltarusijos. Šįkart lietuvaitės šventė pergalę 87:71 (23:18, 17:7, 21:30, 26:16). Penktadienį Lietuvos rinktinė baltaruses nugalėjo 97:79.

Rezultatyviausiai Lietuvos rinktinėje žaidė 15 taškų pelniusi Reda Kontvainytė. Aurimė Rinkevičiūtė surinko 13, Egidija Bušaitė ir Marina Solopova pridėjo po 11 taškų.

Neblogą Lietuvos rinktinės trenerių – Ramunės Kumpienės ir Nijolės Kregždienės – nuotaiką aptemdė Giedrės Paugaitės trauma. Marijampolės „Arvi“ ekipoje rungtyniaujanti puolėja prieš mačą su baltarusėmis susilaužė dešinės rankos pirštą ir kurį laiką negalės spurtuoti visa jėga.

„Ji yra dešiniarankė, todėl per treniruotes galės atlikti daugelį kitų pratimų, Giedrė treniruotis nenustos. Tikiuosi, kad ši trauma pernelyg neatsilieps nei jai pačiai, nei komandai ir iki čempionato ji atsigaus“, – tvirtino rinktinės vyriausioji trenerė Kumpienė. Planuojama, kad sportuoti visa jėga Paugaitė galės po trijų savaičių.

Pasak Kumpienės komanda dar jaučia spragų gynyboje bei pernelyg dažnai klysta: „Visai neseniai baigėme fizinio pasirengimo stovyklą ir treniruotis salėje pradėjome prieš keletą dienų, todėl krepšininkių susižaidimo stoka ir klaidų skaičiumi stebėtis neverta“.

Palangoje Lietuvos jaunių rinktinė treniruosis iki birželio 4 dienos, o birželio 6 dieną išvyks į tarptautinį turnyrą Prancūzijoje.

Europos jaunių merginų čempionato varžybos birželio 29 – liepos 8 dienomis bus žaidžiamos Novi Sade (Serbija). Lietuvos rinktinė B grupėje kovos kartu su Rusijos, Prancūzijos ir Bulgarijos krepšininkėmis.

Komentarai:
nesamone ta moteru kase :D
2007-05-27
+1
Atsakyti
oho, kokia lietuve - Marina Solopova :/
2007-05-27
+5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.