Nuotr.: basket.ee
Nuotr. basket.ee

Antradienio vakarą Estijoje prasidėsiančiame Baltijos krepšinio lygos („Triobet BBL“) finale didesnę atsakomybę nei įprastai teks prisiimti Karoliui Petrukoniui.

Antrus metus Tartu „Rock“ marškinėlius vilkintis lietuvis pirmajame finalo serijos mače turės daug darbo po krepšiu, nes komandai padėti negalės traumuotas Brianas Harperis.

Vienas „Rock“ lyderių susižeidė pusfinalio rungtynių su „Valmiera“ metu. Komandos treneris Gertas Kullamae tikisi, jog 29 metų 206 cm ūgio puolėjas spės pasveikti iki atsakomosios akistatos.

„Pirmose rungtynėse Brianas tikrai nežais, tačiau lauksime galutinės diagnozės ir tikėsimės, jog Šiauliuose žaisti jis galės. Ši netektis mums yra labai skaudus smūgis“, – tikino Kullamae.

Aukštaūgis iš JAV šį sezoną BBL pirmenybėse per susitikimą vidutiniškai renka po 12,8 taško bei po 6,5 atkovoto kamuolio. Jį keičiančio Petrukonio vidurkiai – 7,2 taško ir 4,7 atkovoto kamuolio.

Iš rikiuotės iškritus amerikiečiui, puolime papildomai pasistengti teks ir dar vienam lietuviui, rezultatyviausiam „Rock“ žaidėjui Evaldui Žabui, per mačą įmetančiam po 13,3 taško.

Dėl Tartu ekipos žaidėjų nuovargio ir fizinio pasiruošimo nerimaujantis Kullamae bendraudamas su savo šalies žiniasklaida pridūrė, jog kovoti su „Šiauliais“ jo auklėtiniams bus itin sunku.

„Mūsų varžovai šias pirmenybes laimėjo du kartus iš eilės, o mes išgyvename tikrai ne pačius geriausius laikus. Neturėsime Harperio, o tik viena koja žaisti gali Janaras Taltsas ir Reinaras Hallikas“, – sakė 1993-1994 metais Kauno „Žalgiryje“ žaidęs Tartu klubo strategas.

Pirmą kartą klubo istorijoje BBL čempionato finale žaisiantys Estijos čempionai savo žiūrovų akivaizdoje „Šiaulius“ šiandien priims 18.30 val.

Atsakomosios rungtynės Lietuvoje vyks balandžio 6-ąją.

Komentarai:
f
žlugus lyga, bent kažkuo galės pasigirt lkl jau keli metai šūda mala
2016-03-29
Atsakyti
@ddd
Nu jeigu siauliai ziauriai nesugrybaus turetu lengvai laimeti bbl trecia sezona is eiles

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-03-29
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.