Nuotr.: AFP - Scanpix
Nuotr. AFP - Scanpix

Kovo mėnesio viduryje traumą patyręs Toronto „Raptors“ vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas į aikštelę grįžo su tenksmu – jis penkerias rungtynes iš eilės pelno bent po 10 taškų.

Ši besitesianti serija galėjo būti kur kas ilgesnė. 24-erių metų 211 cm ūgio centras prieš patirdamas traumą buvo pelnęs septyniolika mačų iš eilės bent po 10 taškų.

Lietuvio serija sustojo kovo 15-ąją, kuomet jis dėl patirtos traumos žaidė vos 9 minutes, bet spėjo pelnyti 8 taškus.

Ant parketo „Raptors“ krepšininkas grįžo kovo 24-ąją, o per penkerias rungtynes jis vidutiniškai pelno po 13 taškų, atkovoja po 10,6 kamuolio ir blokuoja po 1,8 metimo.

Po paskutinių pergalingų rungtynių su Atlantos „Hawks“, kuriose Valančiūnas pelnė 19 taškų ir atkovojo 9 kamuolius, komandos treneris ir bendraklubiai gyrė lietuvio žaidimą.

Rezultatyviausias „Raptors“ žaidėjas DeMaras DeRozanas pasidžiaugė, kad Valančiūnui esant aikštėje, komanda gali demonstruoti įvairų žaidimą.

„Kai Valančiūnas žengia ant parketo, jis visada yra efektyvus. Jis kitų žaidėjų darbą padaro lengvesnį, atlieka metimus, su juo galime žaisti ir baudos aikštelėje, ir už jos ribų. Tai puikiai darėme ir mače su „Hawks“, – teigė DeRozanas.

Valančiūnas susitikime rungtyniavo 30 minučių. Žaidėjas gavo daugiausiai minučių po to, kai išsigydė traumą. Priekinės linijos žaidėjas galėjo žaisti ir ilgiau, tačiau jo pasirodymą sustabdė šešios asmeninės pražangos. Būtent tai Dwane‘ui Casey palengvino užduotį jį pasodinti ant suolo.

„Jeigu jis nebūtų pasiekęs pražangų limito, mes būtume turėję jį iškrapštyti iš aikštės. Jis atliko puikų darbą puolime, atkovojo kamuolius ir varžovus bausdavo po krepšiu. Valančiūnas puolime žaidė taip, kad mes galėjome susikurti progas atakuoti iš toli“, – apie uteniškio žaidimą pasakojo Casey.

Po laimėtų rungtynių Valančiūnas įprastai sau buvo puikios nuotaikos. DeRozanui kalbant su žurnalistais lietuvis nusprendė pasveikinti amerikietį su pergale. Lietuvis iš kadro nedingo tol, kol neišgirdo, ką apie jo žaidimą mano DeRozanas.

Epizodo video:

Valančiūno pasirodymas:

Komentarai:
Oho 5 varzybas is eiles pelne po 10 tasku:D Jei ne Raptors apgailetinas mastymas tai menkniekis paciam Jonui butu.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-03-31
+3
Atsakyti
> quickster
O jei butu parasyta,kad Motiejunas grizo su trenksmu,jauciu tada neklaustum kas per trenksmas,o rasytum koks stabilus ir genealus krepsininkas jis yra :DDD

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-03-31
-1
Atsakyti
lkl
saunuolis jonas,taip ir toliau.
2016-03-31
+5
Atsakyti
quickster
"Jonas Valančiūnas į aikštelę grįžo su tenksmu"

trenksmu ?
2016-03-31
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.