Nuotr.: SIPA - Scanpix
Nuotr. SIPA - Scanpix

Po sėkmingiausio karjeros sezono Kauno „Žalgiryje“ itin pelningą kontraktą su Kazanės UNIKS ekipa sudaręs Artūras Milaknis mesijumi Rusijoje kol kas netapo.

Ambicijų nestokojęs ir apie sugrįžimą į Eurolygą galvojęs Kazanės klubas Europos taurėje patyrė fiasko bei savo žygį sensacingai baigė jau aštuntfinalyje neprilygdamas Zelionos Guros „Stelmet“ komandai.

Lietuvis šiame turnyre per mačą vidutiniškai pelnydavo po 6,9 taško. Palyginimui, praėjusį sezoną Eurolygoje gynėjas per rungtynes vidutiniškai įmesdavo po 10 taškų.

Vis tik UNIKS vyriausiasis treneris Jevgenijus Pašutinas tikina, jog Milaknis yra vienas svarbiausių komandos žaidėjų, o sprendimas jį įsigyti pasiteisino.

„Mūsų žaidimo plane Artūras turi labai svarbų vaidmenį. Jis yra neįtikėtinas metikas, o mes stengiamės tai išnaudoti. Jo tritaškiai mums yra labai reikalingi“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė strategas.

Geriausios Milaknio sezono rungtynės:

Data Varžovas Turnyras Tritaškių pataikymas Taškai
Bandirmos Banvit Europos taurė 7/9 (77.8%) 23
Tel Avivo Maccabi Europos taurė 4/7 (57.1%) 12
Minsko Tsmoki Vieningoji lyga 5/10 (50%) 15
2016-01-31 Nymburko ČEZ Vieningoji lyga 5/9 (56%) 19
Ir išties, UNIKS pinigus Milakniui moka už tolimus metimus. Tai akivaizdu ir stebint prieš rungtynes vykstančius komandos apšilimus, kurių metu lietuvis nedaro nieko kito, kaip tik mėto tritaškius.

Iš arčiau snaiperis beveik neatakuoja ir rungtynių metu. Europos taurėje per visą sezoną jis metė vos 12 dvitaškių, iš kurių pataikė 6. Vieningojoje lygoje jis kol kas įmetė 6 dvitaškius iš 21.

Tiesa, 29 metų 195 cm ūgio krepšininkas Kazanėje negali pasigirti pasakišku stabilumu ir mesdamas iš trijų taškų zonos, tačiau Pašutinas teigia, jog ne ką mažiau svarbūs komandai yra ir jo sugebėjimai ginantis.

„Taip, kartais atakuojant iš toli Artūrui pasitaiko juodų dienų, tačiau jis nepasiduoda ir visada atlieka savo darbą atiduodamas visas jėgas gynyboje“, – sakė UNIKS ir Rusijos rinktinės vairininkas.

Europos taurėje Milaknis tritaškius metė 37,3 proc. (31/83) taiklumu. Vieningojoje lygoje jo pataikymas kiek geresnis – 42,9 proc. (45/105).

Solidesnis pataikymas snaiperiui leidžia Vieningojoje lygoje pasiekti 8 taškų per rungtynes vidurkį. Visgi, Pašutinas tikisi, jog rezultatyviausiai lietuvis žais prasidėjus lemiamoms šių pirmenybių kovoms.

„Artūras žaidžia gerai, bet galėtų ir geriau. Tikimės, kad geriausią savo žaidimą jis pademonstruos atkrintamosiose varžybose, nes tuomet jo indėlis mums bus reikalingiausias", – sakė strategas.

Vieningosios lygos reguliariajam sezonui artėjant link pabaigos, UNIKS komanda su 22 pergalėmis ir 4 pralaimėjimais turnyrinėje lentelėje užima antrąją vietą.

Milaknio žaidimo epizodai Kazanės UNIKS klube:

https://www.youtube.com/watch?v=BbIh7_lYdc0

Komentarai:
TDaY yra pimpagalvis
Tikras pimpagalvis! :D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-04-01
+5
Atsakyti
TDaY
Kiek metu rytfaniu benkartai derge Milakni, o butent jis Zalgiryje paskutiniais sezonais savo tritaskiais kaldavo vinis i dvesianti vainausku pakaliku karsta.
2016-04-01
-1
Atsakyti
Susu
Su balandzio pirma.,,prikolina pasutke
2016-04-01
-2
Atsakyti
Anonimas
geri highlightsai - vieni tritaškiai :D
2016-04-01
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.