Vienuolika sezonų. Nesibaigiančios pėdų operacijos. Asmeninė netektis šiemet.

Žydrūnui Ilgauskui likimas pagaliau padovanojo dovaną. Po pergalės prieš Detroito „Pistons“ lietuvio Klivlendo „Cavaliers“ pirmąkart per komandos istoriją iškopė į NBA superfinalą, kuriame iki keturių pergalių kausis su San Antonijaus „Spurs“.

Šis laimėjimas kaip niekam kitam saldus Ilgauskui. 1996 metų NBA naujokų biržoje pakviestas „Cavaliers“, jis praleido savo pirmąjį sezoną dėl dešiniosios pėdos traumos. 1999-2000 sezone jis vėl negalėjo rungtyniauti dėl kairiosios pėdos traumos, o po metų vėl susižeidęs tą pačią koją jis rimtai svarstė galimybę baigti karjerą.

Tačiau po truputį atsistojęs ant kojų, Ilgauskas tapo vienu „Cavaliers“ simbolių. Todėl po svarbiausios komandos pergalės prieš „Pistons“, dabartinė Klivlendo ekipos žvaigždė LeBronas Jamesas šoko Ilgauskui į glėbį ir abu ilgai apsikabinę su ašaromis akyse kažką šnabždėjo vienas kitam.

„Mes pasakėme vienas kitam „aš tave myliu“. Turėjome ištverti daug asmeninių problemų, profesionalių problemų. Ir kai kažką tokio pasieki, emocijos liejasi per kraštus“, – po mačo kalbėjo Ilgauskas.

„Aš čia buvau ilgiausiai, – tęsė lietuvis. – Po to, kai LeBronas tiesiai po vidurinės mokyklos atėjo į mūsų komandą, mes daug ką išgyvenome. Tai nepakartojamas jausmas. Aš niekad nesu patyręs nieko panašaus“.

Būtent Jamesas prieš dvejus metus lėmė, kad Ilgauskas liktų „Cavaliers“ ekipoje. Derybos dėl naujo lietuvio kontrakto 2005 metų vasarą kelis kartus buvo įstrigusios, kol įsikišo didžiausia „Cavaliers“ žvaigždė. „Pasirašykite su juo sutartį“, – tepasakė Jamesas ir jo noras buvo įvykdytas.

Po dvejų metų Ilgauskas Jamesui buvo pirmasis žmogus, kurį apkabino po pergalės. Netrukus po to krepšininkai puolė glėbesčiuotis su likusiais komandos draugais, o Ilgauskas ilgiausiai prie savęs glaudė Staną Kellersą, fizinio parengimo trenerį, brangiausią draugą „Cavaliers“ ekipoje.

„Stanas čia yra ilgiau už mane. Žiūrovai per televiziją mato tik krepšininkus, tačiau jie nežino, kas dirba už kadro. Šie žmonės dirba ne mažiau nei mes, tačiau negauna jokio pripažinimo“, – šiltus jausmus treneriui, visą laiką saugojusiam jo kojas, atskleidė Ilgauskas.

Komentarai:
Jo cia jie stebina mus. Cavalierei nemaniau kad pereis Detroita
2007-06-05
-1
Atsakyti
super atmosfera komandoj tai ir gali padeti iveikti spurs arogantus
2007-06-05
+6
Atsakyti
bl Cavs galetu laimet kazkaip nesitiki bet as uz juos :) nepatinka man tie spursai :D
2007-06-05
+7
Atsakyti
lebron ziurek ka sneki lopas kur jie tau newerks juk dziaugsmo asaros
2007-06-04
+4
Atsakyti
ilgas su lebronu-geriausi draugai.jauciu saras ilgui nera toks kaip lebronas...
2007-06-04
-1
Atsakyti
To Jiri: sakai 4:2 Spurs naudaij,:))) daug NBA expertu sake, kad gaus Cavs nuo Pistons 4:2, o matom kas ivyko, manau db bus vel 4:2 Cavs naudaij, GO Cavs GO!!!:)
2007-06-04
+9
Atsakyti
Ilgiui tai nebudinga apsizliumpti nu tai jei laimetu nba tai dar ir prisimystu i kelnes
2007-06-04
-11
Atsakyti
nors is maza tikimybe cavs'ai gali uzsikabinti ant emociju... Panasiai kaip detroitas 2004 aplose shaq'o, malone'o, payton'o ir kobe's lakersus... bet siaip manau 4-1... nu maximum 4-2 spurs'u naudai...
2007-06-04
+1
Atsakyti
Sėkmės finale !
2007-06-04
+1
Atsakyti
SMS
Nevaziuos i rinktine jis manau bet vistiek gerai.SAUNUOLIS Big-Z!
2007-06-04
+4
Atsakyti
niekur jis nevažiuos. po tokio ilgo ir sekinančio sezono tikrai suprantama kad norės pailsėti. džiugu, kai po tiek nesėkmių žmogui pagaliau pasiseka, tikėsimes sukurs didelį stebuklą ir finale prieš Spurs.
2007-06-04
+10
Atsakyti
nzn...as gal ilgausko vietoj nevaziuociau..jo karjeros pabajga jau neuzkalnu...o dar ta koja sia vasara jo viotoje as poilsiauciau..kad ir kaip as noreicau kad jis zaistu bet taip jauciu nebus...
2007-06-04
+1
Atsakyti
tai kas bus jei cavs laimes ziedus ,ka tada Ilgas su Lebronu darys :D
2007-06-04
+7
Atsakyti
Ilgauskas, vienas is geriausiu Lietuvos krepsininku, smagu, kad garsina Lietuvos varda.
Galetu siais metais ir i rinktine atvaziuot
2007-06-04
+11
Atsakyti
jo man yrgi
2007-06-04
+3
Atsakyti
graudintantis straipsniukas !
2007-06-04
+12
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.