Nuotr.: Reuters-Scanpix
Nuotr. Reuters-Scanpix

2011 metais karjeras baigę Shaquille'as O'Nealas, Allenas Iversonas ir Yao Mingas sulaukė išskirtinio pripažinimo. Pirmadienį šie buvę krepšininkai oficialiai buvo įtraukti į Jameso Naismitho krepšinio Šlovės muziejų, kurį anksčiau papildė lietuviai Arvydas Sabonis ir Šarūnas Marčiulionis.

Per 19 metų NBA O'Nealas keturis kartus tapo NBA čempionu, trissyk naudingiausiu finalo serijos žaidėju ir vienąkart naudingiausiu reguliariojo sezono krepšininku. Taip jis net 15 kartų buvo išrinktas į „Visų žvaigždžių“ rungtynes.

Iversonas elitinėje krepšinio lygoje praleido 15 sezonų, per kuriuos vieną kartą tapo naudingiausiu NBA reguliarojo sezono žaidėju, laimėjo keturis rezultatyviausio krepšininko titulus bei 11 sykių buvo išrinktas į „Visų žvaigždžių“ mačą. 

Tuo metu Mingas per savo karjerą kalnų nenuvertė. Priešingai, dėl jį užklupusių traumų kinietis buvo priverstas kabinti sportbačius ant vinies būdamas 31-erių. 

Mingas tapo trečiuoju kiniečiu, pravėrusiu NBA duris. Laikoma, kad jis labiausiai prisidėjo prie NBA išpopuliarėjimo Kinijoje.

Devynis sezonus Hjustono „Rockets“ ekipoje praleidęs 229 cm ūgio bokštas aštuonis kartus buvo išrinktas į „Visų žvaigždžių“ renginį.

Kartu su šiais buvusiais krepšininkais į Šlovės muziejų pateko Čikagos „Bulls“ savininkas Jerry Reinsdorfas, buvusi WNBA žvaigždė Sheryl Swoopes, Mičigano universiteto treneris Tomas Izzo ir Anapilin iškeliavę NBA teisėjas Darrellas Garretsonas, treneris Johnas McLendonas, praeities žvaigždės Zelmo Beaty ir Cumberlandas Posey.

Komentarai:
Chicago BullsToky zaideja kaip Saka reikejo iskart ytraukt po karjeros pabaigos.


Jeigu ka, tai nieko neitraukia i Sloves muzieju iskarto po karjieros baigimo. Pagal reikalavimus, nuostatus zaidejai turi buti visiskai "pensijoj" (netik NBA) penkis metus ir tik tada gali buti itrauktas i sloves muzieju. :)
2016-04-05
-8
Atsakyti
to komentuotojas
Bet kaip įdomiai gaunasi. Pagal visą logiką, tai kinas, indas, siras, lenkas ir tada... vokietas? :D

Beje, kodėl mes vokiečius būtent taip vadiname, o ne germanais, yra legenda. Kai lietuviai kariavo su kryžiuočiais, anie turėjo stiprius šarvus. Ir buvo baisiai sunku juos perkirsti. Tai žemaičiai šaukdavo - vo kiets! vo kiets! taip ir tapo vokiečiais.
2016-04-05
-2
Atsakyti
Pradeda užknist
Ne kinietis, o kinas, su***ti pradinukai
2016-04-04
+3
Atsakyti
Komentuotojas
Nu taigi:

Kinija - kinietis

Indija - indietis

Sirija - sirietis

Lenkija - lenkietis.

Vokietija - vokietietis.

Prancūzija - prancūzietis ir taip toliau. ;)

O jeigu jau:

Arerika - amerikas,

Kanada - kanadas ir taip toliau.

Juk visada taip kalbam? Ne? ;)
2016-04-04
+7
Atsakyti
djgaffer
Geriau vėliau,nei niekada.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-04-04
-2
Atsakyti
Toky zaideja kaip Saka reikejo iskart ytraukt po karjeros pabaigos.
2016-04-04
+8
Atsakyti
ff
ne kinietis, o kinas
2016-04-04
+5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.