Nuotr.: AFP – Scanpix
Nuotr. AFP – Scanpix

Puikų sezoną Gonzagos „Bulldogs“ komandoje sužaidęs Domantas Sabonis pateikė paraišką dalyvauti šių metų NBA naujokų biržoje, tačiau kol kas lietuvis elgsis atsargiai.

„Bulldogs“ vyriausiasis treneris Markas Few atskleidė, jog Sabonis dar neketina samdyti agento, o tai reiškia, jog puolėjas pasilieka galimybę kitą sezoną vėl rungtyniauti NCAA pirmenybėse.

Lietuvos rinktinės narys iki naujokų biržos galės dalyvauti klubų peržiūrose bei NBA renginiuose, tačiau neturėdamas agento iki gegužės 24 dienos jis galės laisvai atsiimti savo paraišką dalyvauti biržoje.

Manoma, jog agento nesamdantis devyniolikmetis nenori likti ant ledo nelaimės atveju. Pavyzdžiui, prieš naujokų biržą patyręs traumą, jis turėtų galimybę mėginti laimę joje kitais metais.

„Domantas yra nuostabi asmenybė ir vienas įspūdingiausių krepšininkų, kuriuos man yra tekę treniruoti. Jis turi nepasotinamą troškimą tobulėti“, – sužinojęs apie savo auklėtinio sprendimą praverti NBA duris sakė Few.

Šį sezoną NCAA pirmenybėse aukštaūgis per rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 17,6 taško, atkovodavo po 11,8 atšokusio kamuolio bei „iš žaidimo“ atakuodavo 61 procento taiklumu.

Komentarai:
AnonimasKoks tevas toks ir sunus, abu pervertinti sudai--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Kam tu taip apie savo teva?
2016-04-08
+6
Atsakyti
Anonimas
Koks tevas toks ir sunus, abu pervertinti sudai

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-04-07
-2
Atsakyti
To c=17
Valink is CIA adapte

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-04-07
-5
Atsakyti
Bnews asilai kada komemtaru sistema sutvarkysit?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-04-07
-4
Atsakyti
Anonimas
Didysis sabo viska daro teisingai, jam net nereik samdyt agenta vaikui, nes viska gali suzinot per pazystamus NBA. Tai cia teisingiausias sprendimas. Jeigu nebus didelio susidomejimo NBA klubu gales dar sezona NCAA palost ir megint pagerint atletines savybes ir metima, kad tapt patrauklesniu NBA , pvz pagerint driblinga ir metima, ka sabonis tikrai gali padaryt, del savo geros lygsvaros ir judesiu koordinacijos.
2016-04-07
+5
Atsakyti
Kol kas visi jo daryti sprendimai, mano akimis žvelgiant, yra idealūs. Užuot trynęs Malagoj suoliuką, išvyko studijuoti į JAV, kur galėtų geriau susipažinti su amerikietišku krepšiniu ir gauti daug žaidybinio laiko. Žaidimo lygis beabejo kur kas silpnesnis, bet "liuto kąsniais kandant" galima ir paspringt. NCAA tobulėjiams tendencingas, galimybes Domantas išnaudojo puikiai, todėl NBA skautų susidomėjimas juo veikiausiai yra kur kas didesnis nei būtų buvęs likus žaisti Malagoje.

Taip pat Saboniukas puikiai kalba angliškai, gal būt ir ispaniškai moka. Amerikoj ispanų kalba yra antra po amerikiečių :)) jo manieros, profesionalumas yra pavydetinas, ką įrodė studijų rezultatai ir sezono eigoje gautas apdovanojimas. Jokių išsišokimų, neetiškų ar šiaip nevykųsių pokštavimų dar nesu regėjęs. Santūrumas geriausiai apibūdina šį asmenį. Beabejo turi artimų žmonių, kurie jam patartų ne iš savų paskatų, o vardan jo paties gerovės :)

Kaip jau daugelis sakė, studentiški marškinėliai Domantui pasidarė gerokai per maži, tad veikiausiai pamatysime jį NBA naujokų biržoje. Reikia tikėtis, kad pašauks tinkama komandą ir padės "nušlifuoti" dar vieną Lietuvos krepšinio"deimantą" :D
2016-04-07
-9
Atsakyti
Anonimas
Protingas vaikis...arba tevas :D
2016-04-07
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.