Stephenas Curry po taiklaus metimo Nuotr.: AP – Scanpix
Stephenas Curry atakuoja krepšį Nuotr.: AP – Scanpix
Stephenas Curry ir Patrickas Beverley įsivėlė į konfliktą Nuotr.: USA Today – Scanpix
Draymondas Greenas po dvitaškio su pražanga Nuotr.: AP – Scanpix
Corey Breweris neįveikia Andrew Boguto gynybos Nuotr.: AFP – Scanpix
Stephenas Curry po taiklaus metimo Nuotr.: AP – Scanpix
Stephenas Curry atakuoja krepšį Nuotr.: AP – Scanpix
Stephenas Curry ir Patrickas Beverley įsivėlė į konfliktą Nuotr.: USA Today – Scanpix
Draymondas Greenas po dvitaškio su pražanga Nuotr.: AP – Scanpix
Corey Breweris neįveikia Andrew Boguto gynybos Nuotr.: AFP – Scanpix

Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) reguliariojo sezono pabaigoje į atkrintamųjų varžybų traukinį įšokusi Hjustono „Rockets“ komanda su Donatu Motiejūnu šeštadienį stos į kovą Vakarų konferencijos ketvirtfinalio serijos starte su „Golden State Warriors“.

„Rockets“ ekipai šioje dvikovoje prieš lygoje dominuojančius NBA čempionus nieko gero nežada ne tik krepšinio ekspertai, bet ir istorija.

Pergalių rekordą reguliariajame sezone pasiekusi „Warriors“ ekipa atkrintamąsias varžybas pasitinka laimėjusi net 32 kartus daugiau nei „Rockets“ – 73 pergalės prieš 41.

Tai – antras didžiausias skirtumas tarp varžovų pirmajame atkrintamųjų varžybų etape.

Didžiausias pergalių pranašumas buvo užfiksuotas 1986 metais, kada Bostono „Celtics“ su Larry Birdu Rytų konferencijos ketvirtfinalyje susikovė su Michaelo Jordano vedama Čikagos „Bulls“. Tada skirtumas tarp šių ekipų buvo 37 pergalės, o „Celtics“ tąkart tapo NBA čempione.

„Rockets“ – antra daugiausiai tritaškių NBA reguliariajame sezone išmetusi ekipa po „Warriors“ (2,533), tačiau kada kalbama apie pataikytus tolimus metimus, atrodo, jog Oklando klubas yra iš visiškai kitos planetos.

NBA čempionai iš tritaškio zonos yra atlikę 59 metimais daugiau nei „Rockets“, o pataikę – 199 metimais daugiau nei Teksaso ekipa – 1,077 (lygos rekordas). Vien „Warriors“ vedlys Stephenas Curry reguliariajame sezone įmetė 402, o Klay Thompsonas – 276 metimus iš toli.

Šie abu krepšininkai ir Draymondas Greenas sudaro smogiamąjį „Warriors“ trejetą. 

Golden State Warriors PTS EFF    EFF PTS Houston Rockets
Stephen Curry 30,1 28,0   23,9 29,0 James Harden
Draymond Green 14,0 20,4   16,7 13,7 Dwight Howard
Klay Thompson 22,1 15,7   11,1 12,7 Trevor Ariza
Andrew Bogut 5,4 10,5   10,2 12,8 Michael Beasley
Harrison Barnes 11,7 10,1   9,0 4,0 Chuck Hayes

Curry vidutiniškai per vienerias rungtynes pelno po 30,1 taško, atkovoja po 5,4 ir perima po 2,1 kamuolio bei atlieka po 6,7 rezultatyvaus perdavimo.

Universalusis Greenas pelno po 14 taškų, atkovoja po 9,4 kamuolio, atlieka po 7,4 rezultatyvaus perdavimo ir renka po 20,4 naudingumo balo.

Tuo metu Thompsono statistiniai rodikliai – vidutiniškai po 22,1 taško, 3,8 atkovoto kamuolio ir 2,1 atlikto rezultatyvaus perdavimo per susitikimą.

„Rockets“ gretose neabejotinas lyderis yra Jamesas Hardenas, kuris yra antras (po Curry) pagal rezultatyvumą lygoje. Teksaso klubo superžvaigždė vidutiniškai per mačą renka po 29 taškus, atkovoja po 6,1 ir perima po 1,7 kamuolio bei atlieka po 7,5 rezultatyvaus perdavimo.

Kitas „Rockets“ vedlys Dwightas Howardas vidutiniškai pelno po 13,7 taško ir atkovoja po 11,8 kamuolio.

Trečias pagal pelnomus taškus Hjustono ekipoje yra kovo pradžioje prie ekipos prisijungęs ir sėkmingai įsiliejęs Michaelas Beasley, per 20 sužaistų rungtynių vidutiniškai rinkdavęs po 12,8 taško ir atkovodavęs po 4,9 kamuolio.

Šiose atkrintamosiose varžybose svarbesnį vaidmenį „Rockets“ komandoje turėtų užimti lietuvis Donatas Motiejūnas, kuris, neabejojama, išliks startinio penketo žaidėju. 

Kaunietis šių varžybų patirties turi labai minimaliai. Jis atkrintamosiose rungtyniavo pirmaisiais savo metais NBA, kada vienintelėse žaistose rungtynėse aikštėje praleido penkias minutes ir pelnė penkis taškus.

Pernai Motiejūnas atkrintamąsias praleido dėl traumos. Šį sezoną 24-erių metų puolėjas NBA vidutiniškai pelno po 6,2 taško, atkovoja po 2,9 kamuolio ir atlieka po 1,1 rezultatyvaus perdavimo.

Šį sezoną
Houston Rockets 92-112
2015-10-31
Golden State Warriors
Houston Rockets 110-114
2016-01-01
Golden State Warriors
Golden State Warriors 123-110
2016-02-10
Houston Rockets

„Rockets“ su „Warriors“ šį sezoną tarpusavyje susikovė tris kartus, tačiau nė sykio laimėti jai nepavyko.

Arčiausiai pergalės J.B. Bickerstaffo auklėtiniai buvo paskutinę 2015 metų naktį, kada 110:114 nusileido tada be Curry žaidusiai „Warriors“.

Motiejūnas būtent tik tą kartą rungtyniavo prieš „Warriors“, tačiau aikštėje pasirodė epizodiškai. Jis per 6 minutes pataikė vienintelį mestą dvitaškį, prametė tritaškį ir surinko 2 taškus.

„Rockets“ ir „Warriors“ ketvirtfinalio kovos prasidės šeštadienį, 22.30 val. Lietuvos laiku.

Komentarai:
Su tokia ginyba Rockets net su Memphiu turetu problemu. Ydomu kiek Donce gaus laiko, visgi teks Green dengt :)
2016-04-16
-7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.