Nuotr.: SIPA-Scanpix
Nuotr. SIPA-Scanpix

Ispanijos naujienų portalas „Mundo Deportivo“ praneša, kad Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) nusprendė pašaltinti Ispanijos krepšinio rinktinę iš olimpinių žaidynių. Taip pat paskelbta, kad ispanai išmesti ir iš 2019 metų pasaulio čempionato.

FIBA nusprendė skirti sankcijas Ispanijos rinktinei, nes šios šalies ACB lyga su Eurolyga pasirašė trejų metų bendradarbiavimo sutartį. Tokią pačią sutartį yra sudarė ir Rusijos bei Adrijos lygos.

Skelbiama, kad identiškos baudos bus skiriamos ir kitoms šalims, kurios remia Eurolygą.

Ispanai vietą olimpinėse žaidynėse išsikovojo praėjusių metų Europos čempionate, kurio finale įveikė Lietuvos rinktinę.

Šiuo metu Ženevoje vyksta FIBA posėdis, tačiau kol kas jokių oficialių pranešimų nėra paskelbta. Ispanai skelbia, kad informacija turėtų būti atskleista po kelių valandų.

2012 metais Londone vykusiose olimpinėse žaidynėse Ispanijos rinktinės užėmė antrąją vietą ir iškovojo sidarbo medalius.

Olimpinių žaidynių grupės:

A grupė B grupė
JAV rinktinė  Ispanijos rinktinė
 Venesuelos rinktinė  Argentinos rinktinė
Kinijos rinktinė  Nigerijos rinktinė
 Australijos rinktinė Brazilijos rinktinė 
 Pirmojo atrankos turnyro laimėjojai  Lietuvos rinktinė
Antrojo atrankos turnyro laimėtojai  Trečiojo atrankos turnyro laimėtojai 

 

Komentarai:
Anonas
Byron :))) Juokingas tu. Tau turbūt prie ruso geriau buvo. Vienas šikpopierius, viena ideologija, viena dešra. Ir šiukštu tegu net nebando kažkas apie laisvą rinką ar kapitalizmą kalbėti, nes velniais apšauks. :))

Skaitant tavo mintis, taip ir atrodo :)
2016-04-24
+8
Atsakyti
SprendimasByron, tu gal ir geriau eik tada savo tuščia makaule patrankyti į grindinį ir paskiau paguldyK ant bėgių kad traukinys pervaziuotu.Kaip tu pasijustų m jeigu tau pradėtų įsakinėti kad darytum tai ko tu nenori.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


FIBA kovoja už savo teises. Jei turėtum pvz kokią įmonę ir tu su konkurentais neteisėtai rinkoje atsiradusiais nekovotum - tai aš tave ir tavo pavaldinius labai užjausčiau, kad tokį dalbajobą vadovą turi. Matosi, kad gyvenimą išvis nesugebi kovoti už savo teises, net tada kai esi teisus.

FIBA visame pasaulyje pripažinta nuo 1932m, Lietuva su ja bendradarbiauja nuo 1936m. Ji vienintelė pripažinta IOC narė. O kas ta Eurolyga? Žmonės sugalvojo kaip pinigų užsidirbti, susijungė ir daro pinigus, bet štai ir viskas. Ji uždara komercinė lyga. FIBA padarė klaida, kad prieš 15 metų nepradė drąstiškai kovoti prieš nelegaliai veikiančias lygas. Bet kaip sakoma geriau vėliau, nei niekada.
2016-04-24
-11
Atsakyti
Sprendimas
Byron, tu gal ir geriau eik tada savo tuščia makaule patrankyti į grindinį ir paskiau paguldyK ant bėgių kad traukinys pervaziuotu.

Kaip tu pasijustų m jeigu tau pradėtų įsakinėti kad darytum tai ko tu nenori.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-04-24
-1
Atsakyti
SprendimasYra lengvas sprendimas visam šiam Šu*ui išspręsti. Europos krepšinio federacijos turi boikotuoti FIBA Europe ir spirti juos iš Europos. Sukurti naują Europos krepšinio federacija ir būty kaip Amerikai, nepriklausyti FIBA. O pati FIBA tegu tenkinasi Afrika ir Azijos šalims. Tada tikrai p a žiūrėtume kiek ta galingo ji fiba.com nesilaikyti.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Dar vienas dalbajobas pasireiškė. Patrankyk galvą į grindinį, nes vis tiek smegenų nėra.
2016-04-24
+16
Atsakyti
Sprendimas
Sorry, FIBA Europe ir pačia FIBA organizacija.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-04-24
-5
Atsakyti
baiges vidurine to Byrono tau atrodo normalu, kad prie egzaminu neprileidzia pirmuno, vien tik del to, kad jis pasirinko prestizini univera, vietoj jam per jega, santazo budu kisamos, niekam neidomios kolegijos...


Visi labai gudri pašnekėti. Vat atsisakyk laikyti egzaminus, palaikydamas kitą neprileistą prie egzaminų, arba jei jau dirbi, tai išeik iš darbo gerai apmokamo, nes kažkurį tavo kolegą atleido už netinkamą elgesį. Kai tai padarysi, tada ir siūlyk Lietuvos rinktinei pačiai nebelošti Olimpiadoje.
2016-04-24
-14
Atsakyti
Sprendimas
Yra lengvas sprendimas visam šiam Šu*ui išspręsti. Europos krepšinio federacijos turi boikotuoti FIBA Europe ir spirti juos iš Europos. Sukurti naują Europos krepšinio federacija ir būty kaip Amerikai, nepriklausyti FIBA. O pati FIBA tegu tenkinasi Afrika ir Azijos šalims. Tada tikrai p a žiūrėtume kiek ta galingo ji fiba.com nesilaikyti.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-04-24
-1
Atsakyti
Ruris
Palaikau FIBA. Ulebas - atsirado is niekur ir pradejo kist seniausiai krepsinio organizacijai pagalius i ratus. Milijonus siulo klubams, kad pas juos zaistu ir pan. Cia tas pats, kaip turetum versla, pastovius klientus ir kazkoks Pilypas issoktu is krumu siulydamas pirkt is jo. Tvarka turi buti!@@

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-04-24
+4
Atsakyti
baiges vidurine to Byron
o tau atrodo normalu, kad prie egzaminu neprileidzia pirmuno, vien tik del to, kad jis pasirinko prestizini univera, vietoj jam per jega, santazo budu kisamos, niekam neidomios kolegijos...
2016-04-24
-3
Atsakyti
Labai gera žinia, kad FIBA eina ir eis iki galo! Taip ir turi būti. Jei priklausai kažkokiai organizacijai, jei esi atsakingas jai, vadinasi, turi ir palaikyti jos sprendimus, žaisti jos lygoje. FIBA elgiasi teisiškai ir teisingai.

O durneliai, kurie siūlo, kitoms Europos valstybėms pasišalinti iš Olimpinių valstybių pačioms, taip boikotuodamos FIBA ir palaikydamos išmestas rinktines - tai siūlyčiau išsiblaivyti, o po to galva į grindinį patrankyti. Vis tiek ten smegenų greičiausiai nėra. Atsiminkite, Lietuvos žmonėms netgi nerūpi tas komercinis krepšinis, jo netgi nemato per televizija, o vat čempionatus ir Olimpiadas virš pusės Lietuvos žmonių prrie televizorių ir baruose žiuri!!

Tokios nesąmonės parašymas prilygsta parašymui: jei kažką pašalina iš baigiamųjų egzaminų arba prie jų neprileidžia, tai jūs irgi palaikydami tuos pašalintus - neikite laikyti baigiamųjų vidurinės egzaminų!
2016-04-24
+2
Atsakyti
Labai gera žinia, kad FIBA eina ir eis iki galo! Taip ir turi būti. Jei priklausai kažkokiai organizacijai, jei esi atsakingas jai, vadinasi, turi ir palaikyti jos sprendimus, žaisti jos lygoje. FIBA elgiasi teisiškai ir teisingai.

O durneliai, kurie siūlo, kitoms Europos valstybėms pasišalinti iš Olimpinių valstybių pačioms, taip boikotuodamos FIBA ir palaikydamos išmestas rinktines - tai siūlyčiau išsiblaivyti, o po to galva į grindinį patrankyti. Vis tiek ten smegenų greičiausiai nėra.

Tokios nesąmonės parašymas prilygsta parašymui: jei kažka pašalina iš baigiamųjų egzaminų arba prie jų neprileidžia, tai jūs irgi palaikydami tuos pašalintus - neikite laikyti baigiamųjų vudirinės egzaminų!
2016-04-24
-5
Atsakyti
ttt
manau teismas viska isspres
2016-04-24
+4
Atsakyti
grįžtam po bano

Taigi va kaip rodo šitas pavyzdys, išmes Rytą iš lkl ar ne, vistiek tikriausiai Lietuvą kaip ir ispanus išmes iš Olimpinių žaidynių, bet yra vilties, kad gal Europos komisija įsikiš į šitą ginčą, nes atskirai federacijos kolkas yra per skystos atislaikyti prieš FIBA diktatą, kai tokios kaip LT, italų federacijos deda į krūmus lyg maži išsigandę šunyčiai, o tokių bailių tikriausiai yra ir daugiau, taigi, kaip minėjau reikia, kad tiesiog įsikištų į šitą ginčą įkaingesnė organizacija, kuri ir įvertintų ar FIBA elgiasi teisingai (nors patys žinom kaip yra).
2016-04-23
-5
Atsakyti
akivaizdu, kad FIBA eis iki galo, klausimas kiek toli eis federacijos.

čia buvo klausimas - koks turnyras be ispanų? Atsakymas: toks ir turnyras, duos dar vieną vietą atrankai arba parduos vietą kokiems rusams ir tiek.

Just fiba things
2016-04-23
-2
Atsakyti
svaiguliai..koks turnyras be ispanu?fiba panasu nori but islandijos,mozambiko ir papua naujos gvinejos krepsinio asociacija.
2016-04-23
+3
Atsakyti
Nesąmonė, netikiu, kad taip gali atsitikti. O jeigu iš tiesų Ispanja bus šalinama, tada reikia visoms rinktinėms boikotuoti FIBA.
2016-04-23
-5
Atsakyti
Perto
Basketnews geda... nusirito iki zemiausulio lygio su savo straipsniais. Cia kaip bobutes paskalu klausyt, o ne naujienas suzinot.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-04-23
-3
Atsakyti
Jei pasalins tikrai, tikiuosi salins ir Lietuva ir kitus. O ir kitos europos rinktines tikiuosi nesinaudos proga iskovot medalius, o palaikis vieni kitus.
2016-04-23
+5
Atsakyti
Buo
O, kaip Basketnews nusirito, pradeda nesamones rasineti. O kazkada gerbiau si portala.
2016-04-23
-9
Atsakyti
Fanas
Šiaip YEAH kažkiek teisus. Mundo Deportivo rašo štai ką

"MundoDeportivo.com

Updated 04/23/2016 20:05 (LTU laiku prieš gerą pusvalandį)

The Spanish team could be without defending in Rio de Janeiro silver won in London 2012 unless much change things in the serious institutional conflict in the European basketball. FIBA World said Saturday that he is determined to suspend the participation of the Spanish team in the Olympics if Clubs Association does not back down in its agreement with Euroleague competitions for seconding this organism.

The decision of the executive committee of the International Federation , meeting in Geneva , does not mean the ultimate sanction for Spain but a serious warning to stop participating in the Games in the air. After more than three hours of meeting those responsible for FIBA World they attended the request of FIBA Europe, which had suspended for Eurobasket Spain and warned of its intention to apply the same criteria intercontinental competitions: Games and World Championships.

At the meeting, the leaders of the International Federation also announced that they will meet with members of the national federations concerned to study each case and decide the final penalties depending on the circumstances.

Spain had gained access to the Games in Rio by winning gold in the last European Championship in France . Also obtained direct place finalist selection, Lithuania , which could also be affected by this disciplinary measure.

The reason for the suspension is the alignment of the Association of Clubs with the club competitions project sponsored by ACE (Euroleague and Eurocup). Despite the insistence of the Spanish Federation to suspend the ACB put that agreement, the Association of Clubs insisted on keeping him in recent days."

Dar lyg ir neišmetė, bet tai GALI būti, analogiškai taikant ir Lietuvai. Laukiam ir stebim, kas bus toliau. Jei iš tiesų taip įvyks, spėju, ispanai eis ne tik per EK, bet ir teismus, ypač per Sporto Arbitražą - o čia jau tam suknistam šveicarui Baumanui gali saviškiai kiaušus nukasti :-)
2016-04-23
+5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.