Nuotr.: Fotodiena.lt
Nuotr. Fotodiena.lt

Šį vakarą „Šiaulių“ ekipa stos į žūtbūtinį mūšį su Klaipėdos „Neptūnu“. Jei šiauliečiai namuose laimės, ketvirtfinalio serijoje bus atstatyta pusiausvyra 2-2. Jei nugalės svečiai, „Šiaulių“ krepšininkams sezonas bus baigtas.

„Šiaulių“ komandos strategas Gediminas Petrauskas prieš šią dvikovą pripažino, kad seriją laimės psichologiškai tvirtesnė ekipa, bet pažymėjo, jog ypač svarbus - ir sirgalių vaidmuo.

– Dabar „Šiauliai“ klupti jau nebegali. Kas šioje dvikovoje lems nugalėtoją?
– Manau, psichologija. Ji visą seriją buvo lemiamas veiksnys – kas jautėsi užtikrinčiau, tas geriau rungtynių pabaigoje ir pataikė. Visa ši serija – ypač įtempta, bet žiūrovams turėtų patikti, nes žaidžiamas išties gražus krepšinis.

– „Neptūnas“ turi gerokai ilgesnį atsarginių žaidėjų suolą. Tai gali būti lemiamas pranašumas?
– Tai negali turėti įtakos. Negalima ieškoti pasiteisinimų, nes sau psichologiškai įsiteigsi, kad varžovas stipresnis. Ko tada eiti į aikštę? Tada galima pradėti ir žaidėjų algas lyginti...

Manau, reikia padaryti viena – eiti į aikštę ir kovoti. Žaisti taip, kaip mes galime, kovoti dėl kiekvieno kamuolio. Juk taktikos per dieną nepakeisi. Aišku, pakeitimų bus, bet svarbiausias veiksnys bus psichologija – kaip tokiame mače bus reaguojama į įtampą.  

– Tiek reguliariame čempionate, tiek šioje serijoje „Šiaulių“ ir „Neptūno“ dvikovoje nugalėdavo ta ekipa, kuri geriau pataikė tritaškius.
– Bet kuriai komandai lengviau žaisti, kai pataiko iš toli, nes varžovas nebegali susispausti baudos aikštelėje. Juolab kad mes turime tikrai galingą priekinę liniją. Šiuolaikiniame krepšinyje pasikeitė tendencijos, ir tai įrodo Oklando „Golden State Warriors", praėjusio sezono Madrido „Real“. Šios komandos tritaškiais laimi čempionatus, o anksčiau to nebūdavo – laimėdavo gynyba.      

– Pastarąsias rungtynes klaipėdiečiai žaidė pilnoje arenoje ir persvėrė seriją. Kiek įtakos šiose rungtynėse turės sirgalių palaikymas?
– Visada malonu žaisti, kai tave palaiko, kai girdi sirgalius. Ypač namuose. Mes tikimės, jog šį vakarą, kaip ir antrose ketvirtfinalio rungtynėse, sirgaliai bus ne mažiau aktyvūs, palaikys mus ir padės laimėti. Mums sirgalių parama – labai svarbi.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.