https://www.youtube.com/watch?v=PPFMcwyG4g0 Eurolygos finalo ketverte Berlyne kovas jaunių turnyre tęsiančių „Žalgirio“ krepšininkų žaidimą akyla akimi stebi ir puikiai vyresniems Lietuvos krepšinio gerbėjams pažįstamas veidas. Tai buvęs „Žalgirio“ žaidėjas vengras Kornelis Davidas.

Šiuo metu Davidas dirba NBA Milvokio „Bucks“ klube ir yra atsakingas už talentų paiešką už JAV ribų, todėl vengras įdėmiai sekė jaunių kovas dar ir atrankos turnyrų metu bei lankėsi Kauno „Žalgirio“ arenoje sausį. Kalbėdamas su „Žalgiris TV“ vengras kalbėjo apie jaunųjų žalgiriečių žaidimą bei prisiminė savo metus „Žalgiryje“.

„Stebėjau jaunųjų žalgiriečių žaidimą Kaune, kuomet „Žalgirio“ arenoje vyko Eurolygos jaunių atrankos turnyras. Nors Jūsų komandai trūksta kelių žaidėjų, smagų matyti, kaip žalgiriečiai kovoja dėl pergalių. Kaip bebūtų, dar liko viena diena šių metų turnyre, žiūrėsime, kaip jiems seksis toliau“, – po pirmųjų dviejų dienų jaunių turnyre kalbėjo 44-erių metų 206 cm ūgio buvęs profesionalus krepšininkas.

Davidas buvo ypatingai svarbi 2002-2003 m. sezono „Žalgirio“ komandos dalis. Eurolygos turnyre tuometinis žalgirietis į varžovų krepšį mesdavo po 16,9 taško, atkovodavo po 8,2 kamuolio bei rinkdavo po 21,8 naudingumo balo. Anot paties žaidėjo, iš laikų „Žalgiryje“ likę tik geriausi atsiminimai.

„Mėgavausi kiekviena diena žaisdamas „Žalgiryje“. Sirgaliai, komandos draugai ir visa kita buvo puikūs. Kaskart sugrįždamas į Kauną ir ten praleisdamas keletą dienų jaučiuosi tiesiog puikiai, – teigė su „Žalgiriu“ LKL čempiono titulą laimėjęs Davidas. – Seku „Žalgirio“ žaidimą Eurolygoje kaip ir kitų komandų pasirodymus. Kaip bebūtų, kadangi pats žaidžiau „Žalgiryje“, ši komanda man mielesnė širdžiai. Smagu stebėti žalgiriečių žaidimą per televiziją ar gyvai arenoje. Visuomet sergu už „Žalgirį“.

Baigęs profesionalo karjerą darbo reikalais Davidas yra nekart lankęsis Kaune. Buvusiam „Žalgirio“ sunkiajam krašto puolėjui neišdildomą įspūdį paliko „Žalgirio“ arena. Vienintelis NBA žaidęs vengras prisipažįsta, jog būtų pats mielai žaidęs tokioje krepšinio arenoje.

„Būtų buvę nuostabu, jei mano laikų „Žalgiryje“ Kaune jau būtų buvusi „Žalgirio“ arena. Tai NBA lygio arena. Džiaugiuosi, kad kiekvienerių Eurolygos rungtynių metu arena yra pilnutėlė. Kauniečiai mylį „Žalgirį“ ir žaisti toje yra turbūt yra nuostabus jausmas“, – mintimis dalinosi Davidas.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.