Gecevičius: „Jei žaidi gerai, niekas nesustabdys“

2007-06-27 11:34
Šarūnas Mazalas, Alfa.lt

Martynas Gecevičius šią vasarą sulauks naujo iššūkio. Antrąją praėjusio sezono dalį praleidęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandoje, 19-metis krepšininkas pirmą kartą išbandys jėgas pasaulio čempionate.

Gecevičius kartu su Lietuvos jaunių (iki 19 metų) rinktine rengiasi planetos pirmenybėms Serbijoje, kurios vyks liepą. Gegužės pabaigoje treniruočių stovyklą pradėję jauniai pirmadienį baigė treniruotes Palangoje, o trečiadienį pradės kontrolinį turnyrą Suomijoje.

Neabejojama, kad nuolatinis savo amžiaus rinktinių lyderis bus sunkiausiai įkandama mįslė varžovams tiek draugiškuose turnyruose, tiek planetos pirmenybėse.

– Kaip sekėsi treniruočių stovyklos prieš turnyrą Suomijoje?, – Alfa.lt žurnalistas paklausė Gecevičiaus.
– Ji buvo pakankamai ilga ir sunki. Tai pagrindinė fizinio parengimo stovykla, buvo daug darbo salėje. Tačiau buvo ir trukdžių – sėkmingai rengtis trukdė įvairios žaidėjų traumos bei ligos. Teko treniruotis ir devyniese, ir dešimt. Iš tiesų dirbome sunkiai ir nuovargis jaučiasi.

– Kokios komandoje nuotaikos?
– Šioje rinktinėje niekuomet nebūna problemų. Visi patenkinti, dirba. Dabar, kai liko tik 13 žmonių, netgi nebėra konkurencijos. Visi puikiai sutariame ir nėra jokios trinties tarp žaidėjų.

– Kokios formos yra rinktinės žaidėjai?
– Beveik dvi savaites trukusią stovyklą Palangoje pradėjome pergale 1 tašku prieš metais jaunesnius žaidėjus. Stovyklos pabaigoje dukart nugalėjome metais vyresnius žaidėjus. Manau, kad žaidėjų forma po truputį gerėja. Pamažu atgaiviname tai, ką naudojome pernai per Europos čempionatą.

– Ar jaučiatės atsigavęs po sezono ir išsiilgęs krepšinio?
– Nesu be galo išsiilgęs krepšinio, bet nėra iš ko rinktis. Dirbu ir stengiuosi. Kartais tenka prisiversti dirbti ir man tai yra naudinga. Visuomet norisi žaisti už Lietuvą ir atrodyti gerai. Jaučiuosi pavargęs, tačiau po stovyklos šiek tiek pailsėjus neturėtų kilti problemų su motyvacija, fiziniu krūviu ar visa kita.

– Nuolat būdavai šitų metų rinktinių lyderis. Dabar komandą blaško traumos ir ligos. Ar tau žaisti taps dar sunkiau?
– Kuo daugiau krepšininkų atsiras ir įsitrauks į žaidimą, tuo lengviau bus žaisti komandai. Vienas lauke ne karys, o to pas mus nėra – turime daug pajėgių žaidėjų. Starto penketas yra tikrai stiprus ir gali kovoti su visomis komandomis. Tikiuosi, kad atsiras žaidėjų, kurie gerai įsijungs nuo atsarginių suolelio. Be gero susižaidimo ir kolektyvo, nieko nebus galima padaryti.

– Ar komanda šiemet pasaulio čempionate gali žygiuoti taip pat sėkmingai kaip pernai Europos pirmenybėse?
– Kalbant apie mūsų pogrupį, tarp Europos čempionų prancūzų ir mūsų nėra didelio lygių skirtumo, Libanas turėtų būti pakankamai silpna komanda, o apie brazilus net neįsivaizduoju. Daug priklausys nuo pirmų rungtynių. Turnyro sistema yra pakankamai sunki, tačiau važiuojame kovoti, o ne tik pasirodyti.

– Ar galvojate apie vietą, kurią galima pasiekti pasaulio čempionate?
– Jei pradėsi prognozuoti prieš čempionatą, tai nieko gero nebus. Apie tokius dalykus negalvoju, niekas nekėlė jokių užduočių. Esame Europos vicečempionai, todėl kitų varžovų dėmesys turėtų išaugti. Tačiau jeigu žaidi gerai, niekas nesustabdys.

Komentarai:
Man iskilo vienas neaiskumas, kodel fizinio parengimo stovykla reik rengti suomijoj ir dar praleisti salej!? Nejau sita rinktine neturi kur lt det?
o siaip tai tikiuos kad gecevicius bus vienas rezultatyviausiu turnyro zaideju ir noreciau kad rodytu stabilu zaidima.
2007-06-27
+4
Atsakyti
nu tikiuosi gecevicius ves rinktine i pergake tikimes medaliu
2007-06-27
+5
Atsakyti
Na ta proga tepalinkėsim gerai žaist :)
2007-06-27
+1
Atsakyti
logiska replika:))) pakele nuotaika:)
2007-06-27
-1
Atsakyti
to tenisistas
o kaip jis ten su jumis zaisdamas tenisa sugebejo 12 tritaskiu imest :)))
apie sorto saka sprendziu pagal nick'a
2007-06-27
+4
Atsakyti
kai jis zaide pries mus, tai pataike 12 tritaskiu, tada tikrai supratau kad ji uzdengti yra labai sunku...
2007-06-27
+4
Atsakyti
jis bus vienas is geriausiu savo komandos snaiperiu
2007-06-27
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.